• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

VenezuelaCURAÇAO – De Verenigde Staten gaan Venezolaanse regeringsfunctionarissen die verdacht worden van mensenrechtenschendingen de toegang tot het land ontzeggen. Dat heeft een woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken vandaag gezegd.

De namen van de personen tegen wie de restricties gelden worden niet publiekelijk bekendgemaakt.

Schending mensenrechten
De beslissing ‘onderstreept ons principe dat individuen die mensenrechten schenden hiervoor verantwoording moeten afleggen’, aldus de woordvoerster. Volgens de VS heeft Caracas ‘arbitraire arrestaties en excessief geweld’ ingezet bij de grootschalige protesten die eerder dit jaar in Venezuela werden gehouden.

Demonstraties
Begin februari gingen studenten en mensen uit de middenklasse de straat op om te demonstreren tegen de hoge misdaadcijfers, de enorme inflatie en een tekort aan basisgoederen. Sinds het uitbreken van de protesten zijn ten minste 43 mensen om het leven gekomen. Meer dan drieduizend mensen die een rol speelden bij de demonstraties zijn opgepakt. De protesten zijn inmiddels afgezwakt, maar de onvrede is nog niet weggenomen.

© Novum

3 reacties op “VS gaan Venezolaanse mensenrechtenschenders weren”

 1. Ik ben het hier absoluut niet mee eens en ga daarom in hongerstaking,

  En wel vandaag van 2 pm tot 7 pm.

 2. De vraag rijst: Zal Nederland (het Koninkrijk) “stikum” meedoen met de Verenigde Staten of kiest Nederland eieren voor zijn geld ? Beweerd werd dat er bijvoorbeeld in China zware schending van Mensenrechten plaatsvond, maar ook Nederland behield even vrolijk betrekkingen met China.
  Aan vreedzame “Wallstreet” demonstraties werd door de VS politie ingezet om “hardhandig” in te grijpen.
  Op You Tube zijn genoeg beelden die laten zien hoe ouderen toen werden afgeranseld.

 3. What a joke, Guatanamo Bay ring a bell?