• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

 VBCCURAÇAO – Het ondeugdelijk financieel beleid en beheer blokkeert de economische groei van het eiland. Dat vindt de VBC (Vereniging Bedrijfsleven Curaçao). De vereniging richt zijn pijlen op de jaarrekeningen die met ‘onacceptabele vertraging’ behandeld worden. 

Sinds 10-10-’10, de dag dat Curaçao een onafhankelijk land in het Koninkrijk werd, is er geen jaarrekening vastgesteld door de Staten. Nog erger vindt de VBC dat de jaarrekeningen van 2010 en ’11 afgekeurd zijn door de Algemene Rekenkamer (ARC) en overheidsaccountant SOAB. De status van de jaarrekeningen van 2012 en ’13 is nog onduidelijk.

Volgens de vereniging is dit een trend die al jaren gaande is. De VBC vermoedt dat de lakse houding ten aanzien van het financieel beleid overgeslagen is op andere overheidsinstellingen. De Sociale Verzekeringsbank (SVB) springt eruit met een tekort van 75 miljoen gulden over 2013. Bonafide investeerders worden hierdoor afgeschrikt om naar Curaçao te komen met als gevolg dat het eiland een lage of negatieve economische groei boekt, schrijft de vereniging.

Nieuwsbrief VBC

1 reactie op “‘Financieel wanbeleid remt economische groei’”

  1. Ik dacht dat de boedelscheiding van de Antillen nog niet is afgerond. Dan is het lastig om een goedgekeurde beginbalans te hebben en iedere ondernemer weet dat je zonder beginbalans ook geen jaarrekening goedgekeurd krijgt. Het moet onze ondernemers dus niet verbazen.

    Overigens zijn landen waar de overheidsfinancien niet optimaal zijn, vaak wel aantrekkelijk voor ondernemers. Immers de belasting-inning is dan ook vaak losjes en tegen de tijd dat de winst of de tax holiday is genoten zijn de ondernemers weer foetsie.

    En..kennelijk doen we het als Curacao nu beter dan Aruba?