• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

HATOCURAÇAO – Vertrekkende reizigers kunnen op Hato inchecken en hun bagage afgeven in een gekoelde ruimte. Na dik drie maanden zijn de werkzaamheden afgerond waardoor de vertrekhal is nu uitgebreid en voorzien van airconditioning.

Minister van Economische Ontwikkeling Stanley Palm verrichtte de opening.

palm

22 reacties op “Vertrekhal Hato nu met airco”

 1. De borden met de aankomsttijden zijn een grote schande, en dat geld ook voor de aankomsttijden op de website. Bij beiden staat achter alle vluchten ‘on time’, hoe veel vertraging de vluchten in werkelijkheid ook hebben.

  Ik kan de keren niet meer tellen dat ik thuis op internet (of de TDS pagina) een vlucht als on time heb gezien en er vervolgens op Hato uren op heb staan wachten.

  Het is zelfs voorgekomen dat ik uren heb staan wachten op een ‘on time’ vlucht die uitgevallen was zonder dat daarover enige informatie werd verstrekt (op de borden stond zefs nog steeds ‘on time’).

 2. Er hingen grote ventilatoren op het plafond en ik heb het er nooit warm gehad. Het ligt aan de noordkant met veel wind dus had beter op de wind kunnen worden gebouwd. Maar als je mensen ophaald sta je wel in de hitte te wachten en aangezien het aankomsten board niet werkt weet je ook niet of de vlucht wel of niet op tijd is

 3. Ik sluit mij aan bij Edward: prioriteit had beter kunnen liggen bij voorzieningen voor wegbrengers en afhalers. Vooral de laatsten: deze mogen min-of-meer in de open lucht (regen respecteivelijk zon) staan. Een beetje geriefelijke voorzieningen (die ook worden schoongehouden) en horeca/winkeltjes om bij vertragingen de tijd door te komen. De parkeertarieven zijn hoog genoeg om een deel van die opbrengsten in dit stukje infrastructuur te investeren.

 4. Uitbreiding was zeker een noodzaak. Jammer dat men airco’s heeft geplaatst. Plafondventilatoren hadden ook voldoende geweest. Wat ik niet begrijp is dat men niet investeert in zonnepanelen om de kosten te drukken. Daarnaast meer zitgelegenheid voor de bezoekers en passagiers kan ook een hoge prioriteit hebben. Ik heb het idee van, het moet luxer maar niet efficiënter. vreemde manier van denken. Maar oké, niet geklaagd, dit is ook een verbetering maar er dient meer te gebeuren.

 5. Ik had het nooit warm in de vertrekhal ???
  Hadden anderen geklaagd of wilt men het gerieflijker maken?

 6. Edgar.
  Welke andere vertrekhallen in zuid america zijn open.
  En zonder airco.

 7. Edgar heeft gelijk, het mooie van de Curacaose luchthaven was juist de open vertrekhal. Ik vond het er nooit benauwd, maar men had eventueel enkele grote plafondfans kunnen plaatsen.

  Verder is het triest dat de populaire ‘mirador’ van de oude luchthaven nog steeds niet terug is. Je kon er de familie uit Nederland aan zien komen en Curacaoenaars konden zien of familie bolitaslikkers door de controle waren gekomen.

 8. Sorry in mijn reactie staat de mensen branden vrolijk als de zon schijnt. Dat moet meeste zijn. Typte wat te snel.

 9. Zal wel weer 1 of ander vriendje zijn van palm,die de airco leverde.
  Totaal overbodige luxe. Ze kunnen beter is wat aan de straatverlichting doen dat is 1 groot drama. Kapotte worden nooit vervangen. En de mensen branden ook vrolijk als de zon schijnt. Je blijft lachen hier om dit soort dingen.

 10. Sorry, vertrekhal is natuurlijk incheck hal.

 11. Het marketing argument van Curacao is dus om zeep geholpen door een stelletje nitwits. Wie stopt er nu in hemelsnaam een vertrekhal in het Caribisch gebied in de airco ? Wie maken we daar blij mee ?
  Er waaide altijd een lekker windje, was nooit te warm en ja, je kunt ook service geven in een aangename temperatuur van 25 graden. Nu mogen we allemaal gaan betalen voor de electriciteitskosten van dit idiote gebeuren oftewel tarieven verder omhoog.
  Een vliegveld is slechts een middel om in een vliegtuig te komen, net zoals een bushalte dat voor een bus is. Een vliegveld is geen doel van de reis op zich. Met de huidige tarieven moet je eerst nog gaan sparen alvorens je op reis kan.

  Wie o wie roept deze idioten een halt toe ?

 12. De hal is best verbeterd. Wat meer bankjes mag best.
  Maar af.. nee af niet.
  Trottoirs ontbreken en zijn erg smal
  Verbindinfs deur naar paspoort controle is ook niet echt handig.
  Maar het is zeker een verbetering.

  Airport tax ja relatief belachelijk hoog.

 13. Er wordt geen belastingsgeld in het prive bedrijf CAP/CAH gestop. Dat is het jammere van onze airport. Zowel Aruba, Bonaire en St Maarten verdienen geld aan hun airport. Alleen op Curacao is het eigendom van buitenlanders en gaat het geld naar het buitenland.

 14. @Ras, De eigenaren betalen niet maar wij wel de belastinggebruikers.. 40 Dollar is te veel voor een klein airportje met niets..

 15. Het is van de gekke af. Wat je ook doet, hoe je ook je best doet, er zullen altijd personen zijn en blijven bestaan die als pessimist te boek staan/bekend zijn c.q. worden. In de film Bruce Allmighty, met in de hoofdrol Morgan Freeman (God), is er een klassiek voorbeeld van onvrede en hebzucht van typisch menselijk inborst. De tegenspeler van Morgan Freeman mocht voor een (1) week de rol van onze rechtvaardige almachtige spelen. Iedereen wilde de hoofdprijs van de staatsloterij winnen en verzocht God om die gunst. Na de trekking bleek dat de winnaars van de hoofdprijs van 1 $ hadden gewonnen. Gevloek en getier, reclames aan Gods adres. Men was simpelweg hebzuchtig en egoistisch en vergat daarbij de rechtvaardigheid van de almachtige (God). ER ZULLEN ALTIJD MENSEN BLIJVEN BESTAAN DIE WAT ER OOK GEDAAN WORDT, HET NOOIT GOED VINDEN OFWEL AFBREKENDE KRITIEK ZULLEN SPUIEN. P.S., de almachtige kreeg voortijdig zijn taak terug, want het bleek erg moeilijk om iets te doen en iedereen daarbij tevreden te stellen.

 16. Eindelijk een modernere airport van gemaakt. En het werd een tijd die die eigenaren wat geld in de airport staken in plaat in hun zakken.

 17. prachtig, allemaal ook natuurlijk deels aangegeven door de aanwijzingen van de FAA en State Dept. .
  Maar ….ehhh…. ondertussen…. hebben ze al aangegevven hoeveel de airport-charges worden verhoogd, ter verwelkoming van de kritische luchtreiziger tegenwoordig. Pricing yourself out of the market, maar ja Korsou a bende su alma k’e hendenan aki. De Europese (lees vooral kritische Hollander) ziet dat Palma de Mallorca even heet is onder de zon, en de straten in vergelijking, vrij safe. Het nichtje, de stagaire, moet het maar even zonder doen.

 18. De parkeergelden gaan nu nog verder omhoog??

 19. Het is een goed initiatief hoor, maar ik vond het daar ook nooit te warm. Ik had liever dat de ophalers in de airco kunnen staan. Je moet soms erg lang wachten en dat is daar nooit echt een pretje.

 20. Ook meteen met kogelwerend glas ?

 21. Jammer, ik vond die open ruimte wel Caribisch en vond het er nooit te warm.

  Maar waarschijnlijk dacht minister Snoepreis (Palm) daar anders over, maar die woont dan ook bijna op Hato.

 22. Hè hè het werd tijd!!Zij hebben eindelijk een laatje gevonden waar geld in zat om van de boel een echt moderne luchthaven van te maken!! Proficiat