• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

robbie dos santosCURAÇAO – Onder leiding van de rechter-commissaris hebben vanmorgen twee huiszoekingen plaatsgevonden in de zaak-Maximus. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM). De huiszoekingen vonden plaats bij een woning in Brakkeput en bij het hoofdkantoor van Robbie’s Lottery in Dominguito.

Er zijn daarbij computers in beslag genomen met informatie die belangrijk kan zijn voor het onderzoek naar de opdrachtgever(s) van de moord op Helmin Wiels.

In verzekering
Eerder vandaag is loterijbaas Robbie dos Santos (56) gearresteerd in verband met de zaak. Dos Santos is vanmiddag in verzekering gesteld. Een bevel tot inverzekeringstelling is hoogstens twee dagen van kracht en kan daarna nog met acht dagen worden verlengd. Momenteel zit ook Dos Santos’ halfbroer George Jamaloodin vast als verdachte. Ook oud-minister Carlos Monk is gehoord als verdachte.

8 reacties op “Twee huiszoekingen na arrestatie Dos Santos”

 1. De cirkel is rond. Coruptie, vriendjes politiek.

 2. @ Wendy, Ik durf te wedden ( en niet op wega di number) dat het OM niet over één nacht ijs is gegaan, daar deze Dalton’s gebroeders een hoog aanzien hebben bij politiek en bevolking, het plat maken van politici en burgers is hun uithangbord. Zij zijn zeer betoeft ( veel geld) en hebben meer macht dan wij misschien denken ( maffia). Dus het OM wist dat zij beslagen ten ijs moesten komen met harde feiten en die hebben ze niet bij de waarzegster op de kermis gehaald, ondanks dat Gerrit de Raaf dit wel doet voorkomen , zwarte magie is zijn beschuldiging tegen over het OM. Lache he.

 3. Hoelang gaat het duren voor meneer schotte opgepakt word.. En het land eindelijk in gaat zien wat voor boeven het zijn.
  Iedereen dacht al dat hij er iest mee te maken moest hebben. Komt nu wel erg in zijn richting met dos santos als financieerder van de mfk en ze hadden natuurlijk het grootste motief.

  Bben benieuwd waar dit gaat eindigen..

 4. Beste Sander,

  Hartelijk dank voor je haarscherpe analyse. We hebben inderdaad niets gevonden en zaten al met de handen in ons haar. Gelukkig hebben we, dankzij jou, weer een richting voor het onderzoek. Nogmaals, namens het gehele OM, dank.

 5. Op een week na is het 15 maanden geleden dat het moord heeft plaatsgevonden.Denkt de O.M echt dat er nog bewijzen zullen zijn. Als deze verdachte inderdaad betrokken is bij deze zaak, dan heeft hij 15 maanden gehad om al het bewijs te vernietigen.

 6. Ik durf te wedden dat hij vrij komt. Ervaring heeft ons geleerd dat er nooit iets komt van dit soort arrestaties.

 7. @ Sander, op 29-07-2014 om 16:24 schreef: Dus ik denk niet dat er op die adressen enig bewijs te vinden zal zijn.

  Ach, het zal ook Nardy mogelijk niet zijn ontgaan, dat het pand van een van haar buren op géén moment onbeheerd wordt gelaten.
  Daarnaast is er de vraag, naar wélk bewijsmateriaal wordt gezocht. Soms wordt het één gezocht, maar het ánder gevonden.
  Een cruciaal vereiste is een legitieme grond tot uitgebreid onderzoek.

  (doet mij denken aan ‘n hashbaas van formaat op de Zuid-Hollandse eilanden, en zijn royale stacaravan op de camping. Deze wordt niet slechts in de zomer, maar zelfs gedurende de wintermaanden voltijds bewoond, 24/7.
  Het meest fascinerende van een eiland : iedereen ziet alles, en anders is er wel ‘n goede kennis die iets heeft aanschouwd)

 8. hij zal misschien niet zo slim zijn, maar hij is zeker niet stom.
  Dus ik denk niet dat er op die adressen enig bewijs te vinden zal zijn.
  probeer bij zijn vrouw of bij zijn kinderen of bij zijn bysides.
  maar thuis of op kantoor is niets te vinden..