• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

malaysia airlines vliegtuig rampCURAÇAO – De forensische experts in het oosten van Oekraïne kunnen waarschijnlijk pas donderdag naar de rampplek toe. Dat blijkt vandaag uit uitspraken van de leider van de waarnemersmissie van de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) Ertugrul Apakan.

Nederlandse experts proberen al sinds zondag bij de wrakstukken van de neergestorte vlucht MH17 te komen, die twaalf dagen geleden neerstortte bij Hrabove. Dat bleek tot drie keer toe niet mogelijk. “We verwachten dat experts morgen of de dag erna naar de rampplek kunnen”, aldus de Turkse Apakan op een persconferentie in Kiev.

Provocaties
“We hopen de komende uren, wellicht morgen, goed nieuws te hebben”, zo had de Oekraïense vicepremier Volodymyr Hrojsman net daarvoor gezegd. Volgens hem doet president Petro Porosjenko er al het menselijk mogelijke aan om een einde te maken aan de ‘provocaties’ van de separatisten. Hrojsman, die de officiële Oekraïense commissie leidt die werd ingesteld na de crash met de MH17, wilde daarbij verder niet ingaan op details. Volgens hem ligt er een duidelijk plan om ‘definitief en geheel toegang’ tot het rampgebied te krijgen.

Gevechtspauze
De Oekraïense vicepremier zei niet of Oekraïense troepen toch bezig zijn met een offensief tegen de pro-Russische separatisten die het gebied in handen hebben, ondanks een gevechtspauze in een straal van twintig kilometer rond het rampgebied. Wel zei hij dat geen enkel schot wordt gelost richting het rampgebied, en dat het belangrijk is niet te provoceren.

© Novum

www.versgeperst.com