• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

aruba vlagCURAÇAO – Aruba is mogelijk ontsnapt aan een gewelddadige Venezolaanse inval op het Caribische eiland om spionnenchef Hugo Carvajal te bevrijden. Dat schrijft De Telegraaf. Er was zondag alarm geslagen vanwege tenminste vier Venezolaanse oorlogsbodems dicht bij de Arubaanse kust.

Minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans besloot zondag Carvajal vrij te laten vanwege diens diplomatieke onschendbaarheid. ‘El Pollo’ werd wel tot persona non grata verklaard, waardoor hij geen voet meer mag zetten in het Koninkrijk. Eerder had Buitenlandse Zaken de arrestatie nog goedgekeurd. Carvajal werd door de Verenigde Staten verdacht van drugshandel.

Oorlogsbodems
Op Aruba denken velen dat Nederland is gezwicht voor de dreiging van de genoemde Venezolaanse oorlogsbodems. „Dat heeft geleid tot een alarm, waarna er overleg is geweest tussen de lokale commandant van de strijdkrachten en premier Mike Eman”, bevestigt een woordvoerder van Eman. Ook het Amerikaanse State Department erkende gisteren dat er betrouwbare aanwijzingen zijn voor zeer sterke dreigementen van de Venezolaanse regering aan Aruba en Nederland. Ook de Venezolaanse president Nicolas Maduro verwees naar een mogelijke inval: “We hadden een plan klaarliggen dat de spanning in Latijns-Amerika zou laten escaleren”, zei hij zonder in details te treden.

Militaire oefening
Het ministerie van Buitenlandse Zaken ontkent een mogelijke Venezolaanse inval. Het zou gaan om een oefening die niets te maken had met de rel rond Carvajal. Wel is er op het hoogste niveau met het olierijke buurland gesproken.

Teleurgesteld
Na de vrijlating lieten de Verenigde Staten al weten ‘zeer teleurgesteld’ te zijn. Ook bij de talrijke critici van de regering valt het besluit slecht. Nederland zou de eigen handelsbelangen beschermd hebben, vinden zij. Shell heeft in het Zuid-Amerikaanse land een kleine joint venter met staatsoliemaatschappij PdVSA.

15 reacties op “‘Aruba ontsnapt aan Venezolaanse inval om Carvajal’”

 1. Laat Nederland zijn eigen zooitje opruimen en ons niet mee betrekken. Dushi Aruba.

 2. Hopelijk dat de meerderheid op de eilanden zich minder naief zal gaan opstellen en Venezuela dan ook minder zal gaan onderschatten. De tijd dat de Nederlandse Buitenlandse Zaken, de juristen op de eilanden en de rechtspraak uiteenlopende interpretatie hanteren van het begrip “DIPLOMAAT” moet voorbij zijn.

 3. Weer het kontjes draaien van de Nederlandse politici die aan zichzelf en economische belangen denken die geen standpunten durven te nemen. Daarom zit Curacao nog steeds met de troep van de Shell achter zich. Nederland denkt aan zijn eigen economische belangen dan die eilanden toch. Engeland vertrekt helemaal van Engeland naar Malvinas om hun eilandjes te verdedigen. De russische separatistten op Ukraiene schoten Maleisische/Nederlandse vliegtuigen neer de handelse belangen van Europa gaan voor. Nederland gaat naar Servie en kijk toe hoe ze moslims afslagten en geven de Serviers een vrij brevet. En nu de Venesolanen met hun oorlogsbodem richting Aruba. Nederlandse minsters van buitenzaken pissen in hun broek en America staat ze uit te lachen. De venesolanen zijn als de dood voor America met de FOL op de eilanden. Ze zouden maar paar dagen stuiteren en terugtrekken.

 4. Hopelijk dat de meerderheid op de eilanden zich thans minder naief zal gaan opstellen en Venezuela iets minder gaat onderschatten. De tijd dat de administratie van Nederlandse ministerie van Buitenlandse zaken, de juristen van de eilanden en de rechterlijke macht zo uiteenlopend kunnen zijn voor wat betreft de interpretatie van het woord “DIPLOMAAT” moet snel voorbij zijn.

 5. Ik las net op nu.nl dat Venezuela dreigde de olie raffinaderij de Isla te sluiten op ons Curacao.
  Ik zou zeggen doe je best en sluit die handel van bijna 100 jaar.
  Elke dag gigantische zwavel uitstoten en vervuiling van de lucht.

 6. Zou die Maduro willen adviseren het Argentijnse scenario voor hun annexatie van de Malvinas te lezen en vooral het laatste hoofdstuk.

 7. Dus met al die vliegtuigen en radar installaties die opzoek zijn naar drugbootjes zijn. Heeft niemand opgemerkt dat Venezuela oorlogschepen naar Aruba stuurde?

  Kom op zeg…! Zo goedgelovig zijn wij eilanders ook weer niet,

 8. In ieder geval beter zo dan dat er doden waren gevallen of dat men in een toestand gekomen was wat jaren zou gaan duren met alle gevolgen van die.
  Goed gedaan Francisco T.

 9. “Het zou gaan om een oefening die niets te maken had met de rel rond Carvajales.” YES that is a good one and in Hell it still snows. Come on – do you think we are that stupid. You just made a deal with the devil and it worked.

 10. Ik geloof toch liever wat de NRC hierover vermeldt eerder dan de fascistoïde rommel waarmee de als leugenachtige op sensatiebeluste én ook haatzaaiende bekendstaande telegraf(zerk), hun grotendeels ignorante lezers bestookt. Niet dat NRC zoveel beter is, wel wordt de nrc-lezer serieuzer genomen. Nrc redacteuren snappen dat er ook nog zoiets als ‘(logisch)denkende/rechercherende lezers’ bestaan.

 11. Als de Venezuelanen Aruba binnen zouden vallen zou Eman weer twee dagen in hongerstaking gaan waardoor de Venezuelanen het eiland snel zouden verlaten.

 12. Wie weet heeft deze kanarie afgelopen dagen zoveel gezongen dat Nederland en Amerika hem als beloning hebben vrij gelaten.

 13. Gelukkig zijn er Nederlandse soldaten gelegerd op Aruba die de Venezolanen zonder problemen hadden terug gestuurd

 14. “….Na de vrijlating lieten de Verenigde Staten al weten ‘zeer teleurgesteld’ te zijn. Ook bij de talrijke critici van de regering valt het besluit slecht. Nederland zou de eigen handelsbelangen beschermd hebben, vinden zij.”, Goh de VS hebben een keertje niet hun zin gekregen… huil huil…Wat zouden zij gedaan hebben wanneer Venezuela daadwerkelijk met militair geweld op Aruba was geland? Niets….. alleen via diplomatiek geleuter….

 15. Maar natuurlijk heeft de “gezond verstand”-krant weer een prachtige scoop. Net als een paar jaar geleden, dat voorganger Hugo Chavez Frias even binnen zou vallen (en bij Mambo aan land zou gaan 😉 om de hanky panky daar te verstoren.
  Ingezetenen weten natuurlijk dat dit fabeltje in komkommertijd erin gaat als koek in Mokum. Diezelfde eilanders maken zich nergens druk om, want grote broer US zou zo iets niet leuk kunnen vinden. Vanuit Southern Command in Florida zou snel een antwoord te verwachten zijn, als Caracas dergelijke avontuurtjes wil beginnen. Met US installaties FOL “in theatre” zou Washington zulks niet dulden. Geen al te rare ambities in de Caribbean Basin please.