• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

KorpspolitieCURAÇAO – De politie heeft in het kader van ‘Ta Basta Awor’, het noodplan van de overheid om geweldscriminaliteit tegen te gaan, controles uitgevoerd. Daarbij zijn twaalf aanhoudingen verricht en zeven vuurwapens in beslag genomen. In totaal hebben er 690 preventieve controles plaatsgevonden.

Er zijn 181 voertuigen gecontroleerd, waarvan er zes in beslag zijn genomen. Naast de zeven vuurwapens zijn er 32 voorwerpen, waaronder scharen en kapmessen, drugs en valse bankbiljetten gevonden. De aanhoudingen vonden plaats wegens illegaal vuurwapenbezit, verzet bij aanhouding en drugsbezit. Er is ook een persoon aangehouden die wordt verdacht van het overvallen van een bank.

Ingeleverd
Het actieplan ‘Lever In En Ontwapen Curaçao’ heeft daarnaast 24 vuurwapens opgeleverd. Dat meldt het Openbaar Ministerie (zie foto). Tot en met 31 augustus kunnen er van 07.00 tot 18.00 uur straffeloos vuurwapens worden ingeleverd bij de Tempel Emanuel.

Meer informatie
Voor meer informatie kan je contact opnemen via telefoonnummer 0800 TA BASTA (0800-8222782). Wapens kunnen ook worden opgehaald.

arma2

5 reacties op “Twaalf aanhoudingen, zeven wapens bij politiecontroles”

 1. Wat mij bevreemd is het volgende ! Men heeft het steeds over illegaal wapen bezit !
  Over de hele wereld gebeurd het regelmatig , pers die wel een vergunning vaak ook een spel hier in spelen,???heeft men hier aan gedacht?
  Ook ben ik het niet eens met geld bedragen ?daarbij bekruipt mij een eng gevoel,
  Ook de klik lijn ,en dat op een eiland van 150.0000 inwoners .
  Zo je ziet werkt de exstra controle ook perfect ga zo door dat is beter.
  M h a

 2. Prima hoor zo moet maak curacao maar vuurwapen drugs vrij w3ant genoeg is genoeg

 3. Je kan l*llen wat je wil, maar beter iets dan niets. Met 24 wapens en bijna 700 controles is het een aardig begin. Helaas zullen de echte boeven echt hun wapen niet inleveren. Die vragen om een andere aanpak.

  Nu nog een concrete plan om er weer het mooiste en leukste eiland van de caribien van te maken!

  Tot volgende week 🙂

 4. Eindelijk actie!

  Je gooit je hengeltje uit en je hebt gelijk beet..

 5. Goede actie, deze controles.

  Hopelijk vind de berechting ook op fatsoenlijke wijze plaats, want wanneer alle verdachten net als Brian Mariano (veroordeeld tot een jaar cel, nooit uit hoeven zitten) de rechtszaal uitlopen kunnen we net zo goed stoppen met deze controles.