• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

vlag uocCURAÇAO – De studentenraad van de UoC (University of Curaçao) praat vanmiddag om 17.00 uur in Fort Amsterdam over de verhoging van het collegegeld. Daarbij zijn ook premier Ivar Asjes, minister van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport Irene Dick en rector magnificus Francis de Lanoy aanwezig.

De studenten worden vertegenwoordigd door Giancarlo Fraai, Alexander Hernandez, Victor Tromp en Turley Betorina.

Collegegeld
Onlangs is besloten de collegegelden flink te verhogen. Bachelorstudenten zijn 1000 gulden extra kwijt, masterstudenten gaan 2000 gulden meer betalen. De universiteit kampt met grote financiële problemen. Wel wordt er een betalingsregeling getroffen voor studenten die krap bij kas zitten.

5 reacties op “Partijen bijeen om collegegeld”

 1. @Theo Een groot aandeel van de studenten aan de UNA/UoC werken fulltime, vandaar dat bij rechten bijvoorbeeld geen colleges worden gegeven in de ochtend.

 2. @ Student. Waarom moeten wij studenten betalen voor alle rechtzaken die de UOC heeft verloren.

  Als je maar enigszins de waarheid benaderde, zou ik je gelijk geven. De begroting van de UNA klopt al vele jaren niet zelfs voor Schotte en die tekorten van vele miljoenen zijn door de belastingbetalers betaald en tot die groep kan ik de studenten niet rekenen, want dat zijn belastingopmakers. Mijn verwijt aan de regeringen is, dat ze rijkelijk laat zijn met de verhogingen van de collegegelden.

 3. @theo, Waarom moeten wij studenten betalen voor alle rechtzaken die de UOC heeft verloren omdat regering Schotte politieke niet meelopers wilde lozen?

 4. Er zal wel weer een populistische maatregel uit voort komen, u weet wel zo een maatregel die we ons (alweer) niet kunnen veroorloven.

  Schaf het gratis onderwijs af, degenen die het niet konden betalen hadden dit al, de rest profiteert nu alleen maar, met de vrijkomende gelden ondersteun daar ook de UNA mee.

 5. Studenten geven per jaar een veelvoud van de verhoging uit aan Ipads en Iphones, dus laat ze niet zeuren over die verhoging.

  Laat ze anders zoals ik in mijn studententijd deed een bijbaantje nemen in plaats van de hele dag op hun Ipads en Iphones te tokkelen.

  Ze worden al gematst met een HBO diploma na een MBO opleiding, dus ze moeten niet zeuren.