• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

RechtzaakCURAÇAO – De vier verdachten in verband met de steniging van Shannon Borgschot alias Mangel zijn allemaal veroordeeld. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM). De 46-jarige drugsverslaafde werd op 10 maart in Koraal Specht dusdanig toegetakeld dat hij ter plekke overleed. 

De 38-jarige A.L. moet drie jaar naar de gevangenis. De overige drie van de vier daders zijn minderjarig en ook als zodanig berecht. De vijftienjarige A.D. is veroordeeld tot twee jaar jeugdinrichting (PIJ). Datzelfde geldt voor de zestienjarige A.M. Zijn leeftijdgenoot K.M. moet zes maanden in jeugddetentie doorbrengen, 80 uur taakstraf volbrengen, 40 uur leerstraf assertiviteitstraining volgen en meedoen aan een agressie-regulatietraining van 40 uur.

Opzet
Uit het onderzoek is gebleken dat de man door de vier daders over het hele lichaam waaronder zijn hoofd, armen en heup is geschopt, geslagen, gestompt en mishandeld met een steen en met een aluminium honkbalknuppel. Opzet kon daarbij niet worden bewezen, vond de rechter, die tevens oordeelde dat de verdachten weinig gelegenheid hebben gehad voor beraad. Daardoor vielen de straffen lager uit dan het OM gewild had.

13 reacties op “Daders steniging Koraal Specht veroordeeld”

 1. Het is jaren bewezen dat het Nederlandse rechtsysteem niet fuctioneerd op Curacao de straffen systeem is veelste lichtvaardig. Als het aan het volk zelf ligt, heeft men allang de doodstarf ingevoerd. De vraag blijft of je het criminele probleem op curacao oplost.Als je kijkt naar landen die een doodstraf systeem hebben kan je niet zeggen dat ze de criminaliteit helemaal onder controle hebben maar wel een beetje beheersbaar hebben. De nieuwelichting politici hebben bewezen wat wij van hun kunnen verwachten. Er is maar een gezegde die je kan toepassen op dit moment,verander de wereld begin bij je zelf. Over vijftig jaar zal Curacao nimmer zelfstandig zijn of worden. Ergens heb ik wel gehoopt dat er een nieuwe generatie politici zouden opstaan om de situatie te verbeten maar helaas een totale zooitje. Ik blijf wel van ons eilandje houden.

 2. Koraal specht is eigenlijk 1 groot gesticht met allemaal geestelijke gestoorden. Alleen is in een gesticht controle en kunnen ze niet vrij in en uitlopen,daar wel met alle gevolgen van dien.

 3. Ja Klaas en Judy,
  Ik ben zelf een yu di Korsow dus een een Antilliaan van hart en nieren maar het is al jaren zo dat de rechtssysteem van Curaçao is net als de politiek, een gaten kaas met mensen op plekken waar ze niet thuis horen.
  Harde bezem doorheen en poetsen met chloorwater om het eiland goed te desinfecteren.

 4. Ja hoor ta basta awor. wat een geschifte mensen zeg !

 5. WATTT!?!?!?dit is echt niet normaal zeg, dit gaat wel ff om moord hoor meneer de rechter!!!
  Boodschap naar de maatschappij toe:” Moord elkaar maar uit”, zitten doe je ff en dan mag je weer de bloemetjes buitenzetten! Typisch, draaideur criminelen modus-rechter!! Ongelooflijk!

 6. Natuurlijk, 80 uur taakstraf plus een of andere halve training zal ze vast en zeker een lesje leren…
  Daders zijn vast familie van een of andere politicus, dat zal de belachelijk lage straffen verklaren.
  Plus, het was toch immers maar een choller? Wie maalt daar nou om? De rechter blijkbaar in ieder geval niet…

 7. De minderjarigen krijjgen jeugdinrichting. Hoe waterdicht dat is, is recent weer aangetoond. Een beetje doordenken, had misschien geleid tot berechting als volwassenen.
  Nu weten zij dat doden makkelijk is en een walk in the park, qua straf.
  Ik feliciteer vooral de penoze op crimicao. Deze jong volwassenen zijjn binnenkort weer in je midden, je weet wel, waar je zoon of dochter een feestje bezoekt. en dan trapt je kind onbedoeld op zijn Puma. Hij kan dat niet hebben. Doden en makkelijk wegkomen is in zijn mindset. En hij is inmiddels natuurlijk gepromoveerd…. steentjes gebruikt hij niet meer.

 8. Lijkt Nederland wel. Zwak

 9. @Klaas, Nee Doodslag.. Dat is iets anders dan moord.. Neem Nelson Dos Santos die 3 mensen doodreed en nog geen 1 dag heeft gezeten!

 10. voorbode voor 4-8 ? dat zal dus ook wel een lachertje gaan worden!!

 11. @Ben van A,
  3 jaar met aftrek van vooraftrek en,bij goed gedrag,na het uitzitten van 2/3 van de resterende straftijd weer op vrije voeten. Over niet al te lange tijd kun je hem dus weer tegenkomen op het Wilhelminaplein! Met kans op herhaling? Is nooit onderzocht.
  De rechterlijke macht werkt destabiliserend en angstaanjagend op dit eiland.En dat is niet waarvoor rechters in het leven zijn geroepen.(MFK-stemmers? om het bij die kwalificatie te laten).
  Na de uitspraak is de rechter waarschijnlijk,na deze vervelende onderbreking, weer snel naar het strand teruggegaan.

 12. Opzet kon niet worden bewezen en een assertiviteitstraining????? WAT!?!?! Mis ik iets? DOE EVEN NORMAAL!

 13. 3 jaar voor moord????