• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

zwartCURAÇAO – Het neerhalen van het toestel van Malaysia Airlines in Oost-Oekraïne op 17 juli is mogelijk een oorlogsmisdaad. Dat heeft de Hoge Commissaris voor de Mensenrechten Navi Pillay van de Verenigde Naties vandaag gezegd. Zij roept op tot een grondig onderzoek naar de toedracht van de crash. 

Uit het onderzoek moet blijken of het oorlogsrecht geschonden is. De Verenigde Staten en Oekraïne zeggen dat het vliegtuig door pro-Russische separatisten werd neergeschoten met een luchtdoelraket. Waarschijnlijk zagen zij het toestel aan voor een Oekraïens gevechtsvliegtuig. Bij de crash kwamen alle 298 inzittenden om het leven, onder wie 194 Nederlanders.

Zwarte doos
De gegevens van de zwarte dozen wijzen uit dat vlucht MH17 van Malaysia Airlines is neergehaald met een raket. Dat heeft Andrej Lysenko van de Oekraïense Nationale Veiligheidsraad vandaag gezegd. De luitenant-kolonel zegt zich te baseren op onderzoekers die de oorzaak van de crash proberen te achterhalen.

Doden
Pillay meldde ook dat zeker 1129 mensen zijn gedood sinds in Oekraïne gevechten zijn uitgebroken tussen het regeringsleger en de rebellen. Daarnaast zijn 3442 personen gewond geraakt en meer dan honderdduizend mensen sinds april op de vlucht geslagen.

© Novum

1 reactie op “VN: Neerschieten MH17 mogelijk oorlogsmisdaad”

  1. Dan moeten ze dus wel bewijzen dat het ook de intentie was om het passagiersvliegtuig neer te halen, en niet zoals gedacht werd een oekrainse vrachtvliegtuig.. Een vergissing is GEEN! oorlogsmisdaad.. Hoeveel onschuldige dooien hebben de amerikanen al wel niet op hun geweten met bv hun drones in het middenoosten, dan wordt er ook niets meer gezegd als ‘oeps sorry’..