• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

arthurdowersCURAÇAO – De Arubaanse minister van Justitie Arthur Dowers heeft gisteren een paar uur gesproken met zijn Venezolaanse ambtgenoot Federico Gonzalez. De regering van president Nicolas Maduro is boos op Aruba vanwege de arrestatie van de Venezolaanse diplomaat Hugo Carvajal.

Hij wordt in de Verenigde Staten verdacht van drugshandel.

Luchtruim
Venezuela sloot na de aanhouding van donderdag een halve dag het luchtruim voor vluchten vanuit het koninkrijk, waartoe Aruba behoort, naar Venezuela. Dowers uitte gisteren aan Gonzalez zijn zorg over de honderden passagiers die op de luchthavens van Aruba en Curaçao strandden.

Hinderlaag
Carvajal werd in januari door Maduro benoemd tot consul in Aruba. De opvolger van Chavez noemde de arrestatie een ‘hinderlaag’ en sprak van ‘ontvoering’.

© Novum

4 reacties op “Aruba en Venezuela in gesprek over geschil”

 1. Eens met Wimpiri. Maar ja, buitenlandse politiek gaat meer om belangen dan ethiek en belangen hebben in de relatie met sommige regimes maakt ons land nu eenmaal kwetsbaar voor chantage, van verschillende aard. Ons imago als zwakke buur hebben we gezien de internetreacties in Caracas bevestigd, een uitnodiging voor herhalingen..
  Overigens heeft voor zover ik weet niemand in deze discussie openbaar (-amerikaans) en rechtmatig verworven bewijsmateriaal gezien tegen deze generaal b.d. uit Venezuela.
  Lijkt me wijs om hem niet in het Koninkrijk toe te laten, dat stuke souvereiniteit mogen we wel hebben.

 2. Ja Nederland wilt liever dat Amerika bevredigd wordt, en maakte zich zorgeloos over Aruba en Curacao.

 3. @Wimpiri,

  dat lijkt mij ook…

 4. Op welk internationaal verdrag beroept deze meneer Maduro zich als hij een willekeurige landgenoot immuun verklaart in het Koninkrijk de Nederlanden. Zie het al voor me dat de President van Suriname zichzelf immuun verklaart voor ons Koninkrijk, dat zou lachen worden.
  Het zou anders liggen als deze whoever zijn geloofsbrieven als consul van Venezuela had ingediend en hij zou zijn accreditatie hebben ontvangen. Zolang dat volgens mij niet gebeurd is hij een wannabe consul.