• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

vlag venezuelaCURAÇAO – Venezuela heeft het luchtruim weer opengesteld voor vluchten uit Curaçao en Aruba. Gisteravond verbood Caracas alle luchtverkeer van het koninkrijk naar Venezuela. De regering van Nicolás Maduro is boos op Nederland vanwege de aanhouding van Hugo Carvajal.

De Venezolaanse diplomaat zou de consul-generaal van dat land op Aruba zou worden.

Arrestatie
De Arubaanse politie pakte hem eerder deze week op na een verzoek van het Amerikaanse ministerie van Justitie. Carvajal wordt door Amerikanen verdacht van drugshandel.

Luchtruim
Direct na zijn arrestatie werd het luchtruim boven Venezuela gesloten voor al het vliegverkeer uit Aruba en Curaçao. Dat leidde direct tot problemen voor passagiers vanuit de eilanden richting Colombia, Guyana en Suriname.

Terugkeren
Een vliegtuig van het Insel Air op weg naar Colombia moest terugkeren omdat het niet voldoende brandstof aan boord had om via een omweg door te vliegen. Op de luchthavens van Curaçao en Aruba strandden honderden passagiers.

Benzine
Op ons eiland ontstond kort na de melding van het vliegverbod een run op benzinestations. Dit vanwege de afhankelijkheid van Venezuela voor de levering van brandstof.

Onderhandeling
De opheffing van het vliegverbod is het resultaat van onderhandelingen van Aruba en Curaçao met de Venezolaanse autoriteiten. Of er toezeggingen zijn gedaan met betrekking tot de aanhouding van Carvajal is niet bekend.

© Novum

www.versgeperst.com