• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Isla 11 november Foto: Bea MoedtCURAÇAO – Curaçao is nog niet ingegaan op het verzoek van de Nederlandse minister van Defensie. In dit verzoek pleit Jeanine Hennis Plasschaert voor een onderzoek naar de uitstoot van de Isla-raffinaderij. Dat meldt Radio Hoyer 2.

Op 8 juli bevestigde Hennis-Plasschaert in een brief aan de Tweede Kamer dat Nederland Curaçao officieel heeft verzocht om onderzoek te doen.

Lopend onderzoek
In antwoord op vragen van Radio Hoyer 2 zegt minister van Gezondheid Ben Whiteman nu dat er al een onderzoek gaande is en hij daar eerst de resultaten van wil afwachten. “We zijn al een tijd lang met onze eigen mensen en contacten bezig met een onderzoek en mocht de behoefte bestaan om in te gaan op de aanbieding van Nederland om de kosten te dragen, dan zullen we dat doen”, aldus Whiteman.

Geen behoefte
De minister zegt ook dat als er geen behoefte is aan ondersteuning van Nederland, Curaçao gewoon doorgaat met haar eigen onderzoek. Of onderzoeksinstituut TNO ingezet gaat worden is ook nog niet duidelijk. Ook dat hangt volgens Whiteman af van de uitkomsten van het onderzoek dat nu plaats vindt.

Asjes
Premier Asjes voegt toe dat de brief van Hennis-Plasschaert aan hem gericht was en nog beantwoord moet worden. “Er zijn adviezen aangevraagd en op het moment dat de brief beantwoord wordt, zullen we de media inlichten”, zegt Asjes.

Collega Rick Hart vroeg Whiteman naar het onderzoek.

Tijd: 1.21

Ivar Asjes en daarvoor Ben Whiteman.

5 reacties op “Brief Hennis-Plasschaert Isla-onderzoek nog niet beantwoord”

 1. Sander “het deel van julianadorp waar de defensie mensen huizen heet eigenlijk Jan doret…
  Dus is niet julianadorp.
  De vroegere Shell heeft echt geen huizen gebouwd onder de rook van de fabriek.
  zo slim waren ze wel….”

  Wat ik dus niet begrijp is waarom defensiepersoneel aan het klagen is geslagen. Hun kindertjes gaan op kosten van defensie (Naf 10.000.- per jaar per kind) naar de Schroederschool, welke school in het verlengde ligt van de z.g Isla uitstoot. Hebben deze kinderen dus geen last daarvan?????. Er schijnen al toezeggingen gedaan te zijn aan het defensiepersoneel voor fikse verhuisvergoedingen maar over het over brengen van hun kinderen naar een andere school horen we niets. Mogen deze kinderen wel doodgaan? Of is er een verborgen agenda voor defensie? (B.v. betere huurvergoeding?)
  Misschien moet de minister zich eens heel goed laten voorlichten door onpartijdige personen alvorens zich met deze zaken verder in te laten.
  Het is trouwens niet fair om Defensie voor een karretje te spannen.

 2. De huidige regering, net als vorige regeringen, zal steeds een beleid voeren om de ISLA buiten schot te houden? Teveel bestuurders hebben hun plaatsje te danken aan hun.

  Het wordt tijd dat het volk de macht ter verantwoording roept!
  Dit kan middels een referendum over de ISLA. Uiteraard dient het volk wel goed geinformeerd te worden en niet met halfzachte opmerkingen en verdraaide feiten.

  Uitendelijk is het volk zelf degene die met de ISLA en haar schadelijke uitstoten moet leven.

  De keus is aan U !!

 3. deze regering blijkt weer eens net zo corrupt te zijn als alle vorige regeringen.
  gewoon willens en wetens het volk vergiftigen tbv een paar arbeidsplaatsen.
  18 doden per jaar!!! dat is geen probleem voor onze corruptici.

  nogmaals:
  het deel van julianadorp waar de defensie mensen huizen heet eigenlijk Jan doret…
  Dus is niet julianadorp.
  De vroegere Shell heeft echt geen huizen gebouwd onder de rook van de fabriek.
  zo slim waren ze wel….

 4. En als we de brief niet alleen uitstellen maar proberen af te stellen dan hoeven we (weer) niets te doen. Zie hier de politiek op Curacao, het is gewoon een greep uit de truukendozen waar er in de loop der tijd van het zelfbestuur, tientallen klaar staan om de juiste truuk uit te zoeken.

 5. Dit kan natuurlijk ook nooit beantwoord worden. De regering kan toch niet vertellen dat de ISLA uitstoot ongezond is voor defensiepersoneel, maar wel prima is voor het eigen volk?
  Het enige dat je dan kunt doen, is het antwoord eindeloos uitstellen. Logisch.