• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Minister van Volksgezondheid, Milieu en NatuurCURAÇAO – “De situatie bij Seru Papaya is status-quo”, zegt minister Ben Whiteman van Gezondheid, Milieu en Natuur. Eind vorig jaar en begin dit jaar was de toestand bij Seru Papaya onhoudbaar door onder meer verbranding van materialen. De plek wordt gebruikt voor het recyclen van materialen.

Omwonenden maakten regelmatig melding van rookoverlast.

Brandhaarden
De minister zegt tegenover Radio Hoyer 2 dat zich ondergronds nog steeds brandhaarden bevinden en dat deze doorgaan. “Zapateer en Seru Papaya zijn moeilijke plekken en ik heb gesprekken gevoerd met de minister van Justitie om te kijken hoe we via het criminaliteitsfonds geld kunnen vrij maken. Dit om de kansarmen die op de Landfill werkzaam zijn bij te scholen in milieu-hygiënische technieken om de kans te krijgen om alles op te ruimen”, aldus Whiteman.

Wetsontwerp
Er worden volgens de minister stappen ondernomen om illegale activiteiten tegen te gaan. Het wetsontwerp ligt bij de Staten en daar is een eerste bijeenkomst over geweest, maar de minister is niet op de hoogte van de uitkomsten van het verslag over dit wetsontwerp.

Rick Hart in gesprek met Ben Whiteman

3 reacties op “Whiteman: Situatie Seru Papaya status quo”

 1. Seru – Papaya is als een verborgen wijk opgebouwde zonder een fraaie toeristische uitzicht langs de in – en uitgaanweg van de Airport
  Het is heel erg simpel en fraai als de Projectontwikkelaar een zijranden laten bouwen van Natuurstenen aan de zijkant van Rooseveldweg en ook aan de zijkant van Cabo-Verde weg .
  En vanzelf verdwenen de plekken waar de illegale recycling en de andere illegale activiteiten .
  Dus beginnen eerst een verre overzicht te creëren voor de Politie om toezicht te houden vanuit burenwijk tot Seru – Papaya

 2. Niet alleen opruimen, want dan maken ze weer een puin van. Begin met gebouwen te plaatsen of iets dergelijks om die plekken op te vullen. Woon corporaties bouw nieuwe huizen. Doe iets met die plekken. Niet alleen opruimen.

 3. En wat gaan we aan de stort bij Stha Catharina doen, ook daar broeit en smeult het. Bij de `verkeerde of geen` wind kan men daar met volle teugen van genieten, ook na regen ruikt het er ” lekker” in de omgeving.