• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

vlag venezuelaCURAÇAO – De Nederlandse regering ‘torpedeert’ de goede betrekkingen van Venezuela met de voormalige Antillen en Aruba. Dat zei de Venezolaanse parlementsvoorzitter en vicepresident van regeringspartij PSUV, Diosdado Cabello, gisteren in zijn wekelijks tv-programma.

Aanleiding is de arrestatie van de oud-inlichtingenbaas van Venezuela op Aruba.

Nederland
“Heren van de Nederlandse regering, rectificeer. Dit is niet de weg. Hierdoor lopen de goede betrekkingen met Venezuela gevaar”, zei hij. Nederland zit volgens Cabello achter de arrestatie van Hugo Carvajal op Aruba, die wachtte op goedkeuring om daar te worden geïnstalleerd als consul-generaal. Hij wordt echter door de Verenigde Staten gezocht voor drugshandel met de guerrillabeweging FARC.

Arrestatie
In het Zuid-Amerikaanse land, waar Aruba pal voor de kust ligt, zijn al maanden protesten tegen de regering van president Nicolas Maduro aan de gang. De arrestatie van Carvajal wordt dan ook door de oppositie gevierd. ‘Het narco-regime siddert’, schrijft een pro-oppositiewebsite naar aanleiding van het oppakken van de diplomaat.

Chávez
Het is niet de eerste keer dat er onmin heerst tussen Venezuela en Nederland. In 2006 noemde de vorig jaar overleden president Hugo Chávez de toenmalige Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken Henk Kamp een ‘pion van Washington’. Kamp vreesde dat Chávez zijn invloed op de voormalige Nederlandse Antillen en Aruba wilde uitbreiden.

© Novum

3 reacties op “Venezuela: Nederland verstoort rust in de regio”

 1. Nederland verstoord niets. Waardigheid slinkt als alles geaccepteerd moet worden om de “goede” betrekkingen in stand te houden. Het in stand houden van democratie is een dagelijkse proces. Je hoeft zelf iets niet te fout te doen om ervan te leren. Door bepaalde geschiedenis weet men wat volgt. Criminaliteit moet men blijven bestrijden.

 2. Stuurt die man naar Nederland. Wij willen geen ruzie met Venezuela.

 3. Bootje sturen met WC-rollen.
  Kennen we nog iemand die daar geschik voor is ? En maritieme ervaring heeft met Heavy Load Carries ? en het uitdelen van rollen ?
  Of de isla plat stil leggen.
  Gaat van zelf ook wel plat, maar het klinkt wel stoer.