• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

malaysia airlines vliegtuig rampCURAÇAO – Rusland is bezorgd over de onpartijdigheid, onafhankelijkheid en transparantie van het internationaal onderzoek naar de ramp met vlucht MH17. Dat heeft de Russische ambassadeur bij de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) vandaag gezegd.

Rusland blijft aandringen op een zo groot mogelijke rol voor de internationale burgerluchtvaartorganisatie ICAO. “Totale openheid moet elke kans op fraude en vervalsing wegnemen”, zei OVSE-ambassadeur Andrej Kelin. “Helaas hebben we reden tot zorg.”

Samenwerking
Kelin hamerde er vandaag op dat de onderzoekers moeten samenwerken met de ‘plaatselijke volksmilities’. Hij beweerde dat de Nederlandse deskundigen op het rampterrein ‘de bergers van de lichamen lof hebben toegezwaaid’ voor hun werk.

© Novum

4 reacties op “Rusland twijfelt aan onpartijdigheid MH17-onderzoek”

 1. Schuldigen twijfelen altijd aan de waarheid, he Gerrit.

 2. We kunnen wel concluderen dat Rusland qua cultuur zo “bijzonder” is, dat we ze niet met westerse ogen kunnen zien of met westerse normen kunnen vergelijken. Dat is te lang geprobeerd.

  Putin zal worden geisoleerd en met zijn 145 mio Russen naar de Chinezen trekken, die hem vervolgens subtiel in de tang nemen. Er zijn 1390 mio Chinezen, dus een “gelijkwaardige” wereldmacht? Vergeet het maar.

  De EU is met 500 mio mensen nog wat verdeeld, maar als Putin doorgaat sluiten de rijen zich.
  Met de USA wordt nu gewerkt aan een vrijhandelsverdrag met de EU.

  Mijn voorspelling is dat daarna de WTO ter ziele gaat en er importmuren om de USA-EU worden opgetrokken om de oneerlijke concurrentie uit China, de ongewenste handel met Rusland te voorkomen.
  De EU zal daarna veel industrie zien terugkomen.

  Met dit alles helpt Putin nu een handje.

 3. zoals de waard is vertrouwd men zijn gasten.

 4. Hoop dat men deze man in New York benoemt tot ” joker of the year”.