• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Ivas AsjesCURAÇAO – De Lei di Bion treedt per 1 september in werking. De wet is bedoeld om jongeren tussen de 18 en 30 jaar, die langer dan een jaar werkloos zijn, te stimuleren aan het werk te komen. Dat maakten premier Ivar Asjes en minister van Gezondheid Ben Whiteman gistermiddag bekend.

De Lei di Bion is volgens Asjes al 25 jaar geleden geïnitieerd en gepubliceerd door de toenmalige regering van de Nederlandse Antillen. Gisteren werd in de ministerraad besloten de wet per 1 september van kracht te laten zijn.

Kosten
De kosten van de uitvoering van de wet hangen volgens Whiteman af van de infrastructuur die opgezet moet worden. Een groot deel daarvan is via de vacaturebank al beschikbaar. De minister verwacht geen hoge kosten, maar denkt dat met name de voorlichting aan de bevolking en training van personeel van bijvoorbeeld arbeidsinspectie. De hoogte van de kosten weet Whiteman nog niet.

Collega Rick Hart (Radio Hoyer 2) vroeg Whiteman of voor de uitvoering van de Lei di Bion geld nodig is, hoeveel dat is en of dat geld er is. Ook stelde hij enkele vragen aan Ivar Asjes.

1 reactie op “Lei di Bion per 1 september van kracht”

  1. “”De Lei di Bion is volgens Asjes al 25 jaar geleden geïnitieerd en gepubliceerd door de toenmalige regering van de Nederlandse Antillen. Gisteren werd in de ministerraad besloten de wet per 1 september van kracht te laten zijn.”

    Nou dat schiet toch wel lekker op, want na 25 ! Jaar wordt de wet AL van kracht !

    Er zijn er hier op het eiland die moeten zich letterlijk en figuurlijk doodschamen.