• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Premier van ArubaCURAÇAO – Gouverneur Fredis Refunjol zou de begroting van 2014 afgelopen maandag niet hebben ondertekend omdat hij door Nederland zou zijn bedreigd met aanhouding. Premier Mike Eman maakte dit gisteravond bekend tijdens een bijeenkomst op het partijhuis van zijn partij AVP. Dat schrijft Caribisch Netwerk

Refunjol is gisteren naar Nederland vertrokken om met de Rijksministerraad te overleggen over de huidige impasse tussen Aruba en Nederland. Hij zou dit zelf aan de premier hebben verteld. Eman gaf te kennen dat de gouverneur hem afgelopen donderdag voordat hij zijn hongerstaking beëindigde had beloofd dat hij maandag zou tekenen. Dat gebeurde echter niet. Een dag later zou de gouverneur Eman hebben gebeld en de reden hebben gegeven. “Ik weet niet of het een minister was of een ambtenaar, maar iemand heeft tegen de gouverneur gezegd dat hij naar de gevangenis zou gaan als hij had getekend”, aldus Eman, die verklaarde dat hij dit nooit zou toelaten en tot de VN zou gaan om tegen te gaan dat de gouverneur van Aruba in de cel zou belanden.

Luister naar Ariën Rasmijn in gesprek met Mike Eman

13 reacties op “Eman: gouverneur door NL bedreigd met celstraf”

 1. Als je het gehele voorlopige rapport van het CFT leest over de begroting van Aruba dan heeft het CFT geloof ik alleen waardering voor het gebruikte lettertype. De inhoud van de begroting en het financiële beheer is echter tenhemelschreiend. Eman heeft, als een klein kind dat zijn zin niet krijgt, een paar dagen even afgezien van het tot zich nemen van voedsel ( hij heeft het inmiddels , tegen zijn belofte in, ingehaald!) maar de Arubaanse bevolking staat komende jaren hongersnood te wachten. Dat één, geestelijk niet coherente (dat heeft hij de laatste dagen wel aangetoond) figuur, gesteund door goed van douceurtjes voorziene vazallen, uit megalomanie een hele bevolking de verdoemenis in kan helpen, is om tranen in je ogen van te krijgen.

 2. @sonny

  D66 – en met name Pechtold- wordt vaak gezien als Antillenvriend. Merkwaardig, hoe snel we zaken kunnen vergeten. Toen Pechtold minister was, heeft hij hier met overtuiging de toelatingsregeling van Verdonk verdedigd (Lezing UNA 28 juni 2005).

 3. Naar een wet of statuten verwijzen is geen bedreiging.
  Hij heeft een eed afgelegd

 4. Hoor ik Gerrit de Raaf daar spreken??.

 5. Ik denk echt dat Eman ze niet meer op een rijtje heeft. De man wordt steeds doorzichtiger. Hij moet gewoon uitleggen hoe het zover heeft kunnen komen en in welke zakken geld is verdwenen.

 6. Aruba: sluit de rijen en bewapen. Nederland valt ons aan. Ze durven op onze lange tenen te trappen. Wij zullen het niet toestaan. Morgen zijn voor alle Arubanen veiligheidsschoenen met versterkte metalen schoenneuzen beschikbaar. We gaan ze boycotten, wat denken die stomme Makamba’s. We gaan in de aanval. Hoort, zeg het voort.

  Nederland moet gewaarschuwd zijn. Straks krijgt Nederland te maken met een algehele boycot. Vooral de zuid-as van Amsterdam zal getroffen worden. De prijzen van coke en ander snuifgenoegen, zullen onrustbarend stijgen.

  Ik raad allen die – in potentie – getroffen kunnen worden door dit onheil, het volgende aan:

  Verzamelt u morgen om 12.00 uur op het Malieveld in Den Haag. De grote oppositieleider – kereltje Pechtold -. zal zijn electoraat en medesnuivers aanmoedigen om luidkeels te scanderen:

  WILLEN DE ARUBANEN GELD?…

  DAN GEVEN WE ZE GELD GVD

  Natuurlijk zijn loslopende CDA-snuivers ook welkom. Eman…Heb geduld, je vrienden komen je helpen, want:

  WILLEN DE ARUBANEN GELD?… DAN GEVEN WE ZE GELD GVD

 7. Nou hadden wij ook zo’n politicus die als een kip (haan ?) zonder kop om zich heen schreeuwde zoals Eman nu doet met “Ik weet niet of het een minister was of een ambtenaar, maar iemand heeft tegen de gouverneur gezegd dat hij naar de gevangenis zou gaan als hij had getekend”.
  Het ontbreekt er maar aan dat hij er aan toe voegt “en ik heb bewijzen” maar deze vervolgens nooit toont.

 8. Staat gewoon in reglement voor Gouverneur al jaaaaaren

  Artikel 25 1.

  De Gouverneur is naar de bepalingen, vervat in de wet van 22 april 1855 (Stb. 33), houdende regeling van de verantwoordelijkheid van de hoofden van de ministeriële departementen, tot straf vervolgbaar:
  A. wanneer hij opzettelijk uitvoering geeft of doet geven aan koninklijke besluiten, niet voorzien van de vereiste mede-ondertekening van een der ministers van het Koninkrijk;
  B. wanneer hij opzettelijk beschikkingen neemt, of opdrachten geeft, of bestaande beschikkingen of opdrachten handhaaft, waardoor de bepalingen van dit reglement of andere in Aruba geldende wettelijke regelingen worden geschonden;
  C: wanneer hij opzettelijk nalaat uitvoering te geven of te doen geven aan de voorschriften van dit reglement of andere in Aruba geldende wettelijke regelingen, of aan koninklijke besluiten, geen wettelijke regelingen zijnde, doch waarvan hem de uitvoering is opgedragen;
  D: Indien hij zonder opzet de uitvoering onder letter c omschreven, grovelijk verzuimt.

 9. Eman, het weekdier dat vorige week nog met veel bombarie een hongerstaking begon en al weer vrij snel opgaf zonder reden. En ook nu weer veel woorden en weinig daden.

 10. O jé, het is erger dan ik dacht: het is Eman in zijn bol geschoten na zijn hongerstaking. Vlug roep een dokter!
  Alleen op de eilanden neemt men dit soort onzin voor zoete koek aan. Toont wel aan dat Eman het benauwd heeft omdat zijn begroting door de mand is gevallen.

 11. Ik heb Eman altijd hoger ingeschat dan hetgeen hij nu laat zien en horen, is zijn voornaam toevallig ook Gerrit? Daar begint het toch wel op te lijken.

 12. ik dacht altijd dat Eman een goede premier was.
  maar wat hij nu allemaal doet en zegt maakt hem in mijn ogen toch wel een komediant ala Schotte,
  eerst in hongerstaking en nu dit zeggen(verzinnen)…

 13. Wat een onbezonnen, suggestieve uitspraak van Eman: de Gouverneur naar de bajes.
  Nu staat het AVP- partijhuis ook wel bekend als Balashi-toko. Dus Eman zal vermoedelijk zichzelf iets te veel moed ingedronken hebben.

  Ongelooflijk domme uitspraak.