• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

GevangenisCURAÇAO – Devon Otto, die in 2008 Stanley Gumbs vermoordde en drie jaar later een aanslag pleegde op Lysander Kani in de gevangenis in Curaçao, is zondag met twee bewakers op een vliegtuig gestapt naar Nederland. Daar gaat hij de rest van zijn langdurige gevangenisstraf uitzitten.

Dat heeft zijn advocaat Shaira Bommel bevestigd, meldt Caribisch netwerk.

30 Jaar
Otto werd in 2010 in hoger beroep tot 30 jaar veroordeeld voor een aanslag op Luis Richardson, een overval op drie Amerikaanse toeristen en de moord op Stanley Gumbs. Otto had het eigenlijk voorzien op Carlos Richardson maar Gumbs had de pech dat hij sprekend op hem leek. Richardson zit een straf van 29 jaar en negen maanden uit voor de moorden op Miguel Hector en Rodolfo Arrindell in 2011.

Lysander Kani
Otto was niet te handhaven in de Pointe Blanche gevangenis en werd overgeplaatst naar Curaçao, waar hij in september 2011 Lysander Kani en een andere gedetineerde beschoot in opdracht van ‘Koraal Specht d’Abou’, een drugsbende die rivaliseert met ‘Koraal Specht Ariba’ waar Kani nauwe banden mee onderhield. Otto kreeg negen jaar voor de aanslag, een straf die hij moet uitzitten nadat de straf van zijn eerdere veroordeling erop zit .

Doelwit
Na die schietpartij werd Otto teruggestuurd naar Sint Maarten. Op 20 juli vorig jaar werd hij daar zelf het doelwit van een aanslag. Twee gedetineerden brachten hem ernstige verwondingen toe met zelfgemaakte machetes. De nu 33-jarige Otto voelde zich na de aanslag niet langer veilig en vroeg zelf om overplaatsing naar Nederland.

5 reacties op “Devon Otto naar Nederlandse gevangenis”

 1. Snap niet waarom anderen wel in de Curaçaose hel moeten worden opgesloten terwijl moordenaars naar Holland mogen om daar hun straf uit te zitten.
  Ooit van cachot gehoord?

 2. Wat wil je nog meer Otto, eigen tv en pc., elke dag drie goed verzorgde maaltijden. Als ik in jouw schoenen had gestaan had ik het zelfde gedaan.

 3. Natuurlijk, Nederlandse gevangenissen zijn een luilekkerland.

 4. en wie betaald die grap? hadden ze niet wat beter kunnen mikken?
  om je internationaal voor te schamen: gang koraal specht abou en gang koraal specht ariba die ze hier niet onder controle krijgen…

 5. Dit soort criminelen (en het prijskaartje van hun transport en opslag) zijn lopende reclame voor het snel invoeren van de doodstraf.