• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

kremlin rusland thumbCURAÇAO – De Russische president Vladimir Poetin heeft andere landen gezegd dat zij zich niet moeten mengen in Russische interne zaken. Dat heeft Sky News vandaag gemeld. Poetin roept verder op tot een tijdelijke wapenstilstand in de Oost-Oekraïense provincie Donetsk.

Daar stortte donderdag het vliegtuig van Malaysia Airlines neer.

Staakt-het-vuren
Russische media melden verder dat Poetin vindt dat westerse oproepen tot een staakt-het-vuren niet alleen gericht moet zijn op de rebellen, maar ook op het Oekraïense leger. Hij hekelde het instellen van en dreigen met sancties en roept op tot meer dialoog.

Internationale wetgeving
Rusland heeft zich volgens het staatshoofd ‘strikt aan de internationale wetgeving en zijn verplichtingen tegenover zijn bondgenoten’ gehouden. Poetin zei verder dat Rusland klaar is om ‘op geschikte wijze’ te reageren als de NAVO zich opdringt aan de Russische grens.

Zinloos
Ten slotte zei Poetin dat de regering gaat nadenken over verdere stappen om de economie tegen externe politieke dreigingen te beschermen. Pogingen om Rusland te destabiliseren zijn volgens het staatshoofd zinloos.

Sancties
De Verenigde Staten en Europese Unie stelden al meerdere keren sancties in tegen Moskou. Diverse Europese regeringsleiders maakten zich de afgelopen dagen sterk voor strengere sancties tegen Rusland, naar aanleiding van de vliegramp.

© Novum

6 reacties op “Poetin: bemoei je met je eigen zaken”

 1. Tegen het einde van de Iraq-Iran oorlog (waarbij de USA Iraq steunde) was op 3 juli 1988, een US Navy schip (de Vincennes) in een schotenuitwisseling verwikkeld met kleine Iraanse schepen in de Perzische Golf.

  Iranian Air 655 vertrok op dat moment van nabijgelegen Bandar Abbas International Airport, op weg naar Dubai. Het vliegveld werd gebruikt door zowel civiele als militaire vliegtuigen. De Vincennes zag het als een dreiging.

  Net zo triest als MH17, maar toch anders. USA gaf het toe, maar wie schoot op MH17?

 2. @Lu, Dat is alweer 25 jaar geleden.. toen had je geen internet, iphones en 24/7 nieuws.. een andere wereld.. Ga je straks ook met voorbeelden komen van de Noormannen of de Romeinen?

 3. @ lu

  Je haalt de woorden uit m’n mond.
  Dit heeft inderdaad niets meer te maken met gepaste oplossingen zoeken maar met vriendjes politiek, vingertje wijzen en eigen straatjes schoonvegen. Jammer dat dit allemaal over de rug gaat van de slachtoffers.

  Bah what a world!

 4. Toen de amerikanen een Iraans vliegtuig uit de lucht schoot was er lang niet zoveel ophef als nu zijn we dat vergeten, deze politieke wereld is kuis verrot.

 5. De Krim is geen Russische aangelegenheid en behoort tot de Oekraine. De expansiedrift van Poetin is niet te stoppen.

 6. Nosov mesov porsky!