• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Nelson Navarro thumbCURAÇAO – Minister van Justitie Nelson Navarro zoekt de schuld van toenemende criminaliteit niet bij zich zelf. Dat zei hij vanmiddag tijdens een persconferentie in samenwerking met het Openbaar Ministerie en het Korps Politie Curacao. Daarin werd aangekondigd dat ‘het’ genoeg is: Ta basta awor.

Navarro kondigde vorige week naar aanleiding van de schietpartij op vliegveld Hato eiharde maatregelen aan. Welke dat waren, kon de minister niet zeggen, maar zou hij aankondigen in de persconferentie van vandaag.

Versnelde invoering
De politie gaat keihard optreden tegen mensen die agenten beledigen of bedreigen. Verder kunnen burgers illegale wapens inleveren en krijgen daar honderd gulden voor. Ook kondigde de minister zogenaamde roadblocks en checkpoints aan. De voorgenomen maatregelen zaten volgens Navarro al in de pijplijn, maar worden door de gebeurtenissen van vorige week versneld ingevoerd.

Reorganisatie
De minister neemt volgens eigen zeggen geen verantwoordelijkheid voor hoe het zover heeft kunnen komen. “Waarom zou ik de schuld bij mezelf zoeken als ik constateer dat iets al twintig jaar verkeerd is gegaan?”, aldus Navarro. De minister vindt dat hij alleen aangesproken kan worden op de periode dat hij de post van minister van Justitie bezet. “In deze periode ben ik bezig met de reorganisatie van het politieapparaat. In één jaar tijd hebben we al flink wat bereikt binnen het politieapparaat”, aldus Navarro.

Rick Hart stelde minister Navarro de volgende vraag tijdens de persconferentie.

10 reacties op “Navarro: Ik steek geen hand in eigen boezem”

 1. Boeven met boeven. Ze helpen elkaar gewoon. Denk je nou echt dat ze tegen hun criminele maatjes gaan optreden? Of het nou koraal specht of regering is, ze horen bij elkaar. Curaçao is 1 grote corrupte boeven eiland.

 2. Vanaf het moment van zijn benoeming is Navaro wettelijk verantwoordelijk voor, onder andere, de bestrijding van de criminaliteit. Punt!

 3. Hoe kan je de criminaliteit bestrijden als je zelf een crimineel ben?
  zelf in de regering zitten er criminelen, een minister van finacien die 4 million naar een spook stichten doneert en zelf als er onderzoek wordt gedaan en blijk dat het corruptie is ga hij gewoon door en waar blijf Ajes!!!!
  mooie praatjes van transparantie en integriteit en wat blijk nu? iedereen die zo dom was geweest om op peublo soberano te gaan stemmen moeten nu stil blijven en niet klagen want nu hebben ze jullie stemmen al dus nu laten ze jullie zien wie ze daadwerkelijk zijn. dus mi peublo chupe lempe ku boka sera awor anto sigi vota pa nan manan no ta den bo kasso ladron lo bula dios sa unda mas dus wak bosnan sera tur bosnan burakunan/

 4. Zijn dit de maatregelen? Is dit alles wat zij konden verzinnen? wat een ongelooflijke grappenmaker die Navarro. Hij voelt zich niet verantwoordelijk en zoekt niet de schuld bij zichzelf.
  Het is natuurlijk de schuld van een ander, een reactie van een kind van 5 jaar of eigenlijk typisch Antilliaans.
  Geeft aan met wat voor mensen je te maken hebt.
  Het land gaat naar de kl…. en deze mensen komen er (altijd) mee weg.
  DIEP EN DIEP TRIEST!!!!!!!

 5. Ik loop een keer naar Westpunt en terug voor ieder wapen dat wordt ingeleverd.

  Ideetje: knipmessen halen bij La Curacao voor Ang 15 en inleveren bij de politie voor Ang 100?

  Het is van de zotte dat criminelen beloond worden voor het inleveren van illegale voorwerpen. Maar dat misdaad hier loont wisten we al lang.

  Zie Gerrit Schotte, zie Brian Mariano.

 6. Navarro heeft gelijk. Als ik de Mc Donalds binnen kom zie ik met goud behangen aan overgewicht lijdende ouders, die er met hun tattoos ook nog eens uitzien als wandelende stripboeken, met hun kinderen een Big Mac Biggie Size naar binnen schuiven. Helemaal hilarisch is dat ze daar een Diet Cola bij nemen.

  Daar gaat het fout, en dat kun je Navarro niet aanrekenen.

  Bovendien is er geen geld om alles en iedereen te beveiligen.

  Laten we eens beginnen met criminelen die veroordeeld zijn daadwerkelijk op te sluiten.

  Geen Brian Marianos meer.

 7. Politie keihard optreden tegen mensen die agenten bedreigen of beledigen?!
  Die agenten halen het niet in hun hoofd om keihard op te treden omdat de criminelen niet onder indruk raken en agenten gewoon uitlachen.

  Ook een leuke grap om 100 gulden uit te betalen voor elk ingeleverde wapen….lachwekkend gewoon en de criminelen komen nog steeds niet bij van het lachen.
  Dat er word geconstateerd dat iets al 20 jaar verkeerd gaat en er laatste 10 jaar al meer als 100 liquidaties (!!!) hebben plaats gevonden op een eilandje….Tja…

  Curacao is (in potentie) een mooi eiland maar door de verkeerde mensen en het vele vuil wat overal door het eiland rondslingert, is het eigenlijk een smerige boel die toch, wonder boven wonder (NOG) toeristen aantrekt.

  Deel van de Curaçaoënaars lijkt het eiland en de mensen die er leven te haten want anders ben je niet zo onverschillig in doen en laten…

 8. raar als je bedenkt dat ik al zn 5 jaar bezig bent met het opzetten van opleidingen en veiligheid heb een gesprek gehad met navaro in dec 2013 maar helaas komt er niets uit probeer al weer 7maanden een afspraak te krijgen echt stom er zijn mensen op het eiland die de papieren en de nohou hebben maar nee hoor geen respons we kunnen u goed gebruiken waren zijn worden toen met u papieren jajaa waar dan ook was hij zogezecht boos dat ik werd geboycot mooie praatjes soms denk ik dat het alleen maar gelul in de ruimte is om het zomaar even uit te drukken om mensen te laten denken dat er wat qorst gedaan vreselijk dit als jeje bedenkt dat er op het ei+land wel degelijk mensen zijn die aan de veiligheid van ons eiland mee kunnen helpen NNEE HOOR NIET DOEN gewoon maar blijven lullen tot er weer wat gebeurd helaas i.p.v. zoveel mogelijk mensen erbij te betrekken die wat zou kunnen betekenen jammer wel dit

 9. Grappenmaker!

  Dit geeft de politie alleen maar meer machtsmisbruik, want de mensen waar ze wel tegen op durven te treden en die in een woede aanval de poliie beledigd zullen harder aangepakt worden, terwijl de mensen die een echt gevaar vormen voor de samenleving lekker vrij rond kunnen bewegen…

  Een politie beledigen is geen gevaar voor de samenleving, dus kom eens met echte maatregelen, of eigenlijk al te laat… geef je post op, want je bent echt een mislukking en alle kritiek schuif je gewoon van je af…. “een echte minister voor het volk”…

 10. WOW! Nafl 100 per illegaal wapen? De illegale wapenbezitter wordt beloond? Nalfl 100 per illegaal wapen?! waar komt dat geld ineens vandaan? Nu stijgt de criminaliteit onder de criminelen nog meer en zullen er meer bewakers en agenten worden beroofd…