• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Frans TimmermansCURAÇAO – Minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans (PvdA) is in Oekraïne aangekomen. Dat zegt zijn woordvoerder. Timmermans gaat met experts van het Landelijke Team Forensische Opsporing en de Onderzoeksraad voor Veiligheid onderweg naar de rampplek.

De minister wil met eigen ogen zien of onderzoekers het gebied vrij in kunnen komen en dat er onafhankelijk naar de kwestie wordt gekeken.

Experts gehinderd
Vanmiddag werden nog medewerkers van de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) gehinderd toen ze bij het gecrashte toestel wilden kijken. Ze werden op afstand gehouden van de brokstukken en de slachtoffers. Toen iemand wel verder wilde lopen, werd er een waarschuwingsschot gelost door een pro-Russische separatist. De OVSE’ers gaan zaterdag een nieuwe poging wagen om bij het wrak te komen.

Bloemenzee
Timmermans bezocht ook de Nederlandse ambassade in Kiev. Hij was naar eigen zeggen diep geroerd door de grote bloemenzee voor de deur. “Een bijzondere blijk van solidariteit en medeleven van vele Oekraïners met de slachtoffers en de nabestaanden”, laat de minister via Facebook weten.

© Novum

2 reacties op “Minister Timmermans aangekomen in Oekraïne”

  1. @ Analisten. Volgens mijn moeten een Marchal in een oorlogsgebied komen en niet een Minister van Buitenlandse zaken.

    Afgezien van het feit, dat Nederland het beroep “marchal” niet kent, heb je een verkeerde analyse gemaakt van het werk dat eerst gedaan moet worden. Als dat gedaan is, komt wellicht een “marchal” om de hoek kijken, maar zelfs dat volgens mij niet. Gezien de problemen, die eerst opgelost moeten worden op diplomatiek niveau, is het een juiste keuze om een minister van enig gewicht te sturen die ook nog in het Russisch kan communiceren.

  2. Volgens mijn moeten een Marchal in een oorlogsgebied komen en niet een Minister van Buitenlandse zaken