• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Aankomst HatoCURAÇAO – De evaluatie van de gebeurtenissen op vliegveld Hato tijdens en na de schietpartij vindt al plaats. Dat zei minister Nelson Navarro van Justitie gisteren tijdens de wekelijkse persconferentie van de ministerraad, meldt Radio Hoyer 2.

De bewaking van het vliegveld zou ernstig tekort zijn geschoten en bewakingspersoneel zou zelf het luchthavengebouw zijn ingevlucht tijdens de schietpartij. “De beveiliging van de airport heeft compleet gefaald”, aldus Navarro.

Voortouw
De politie zal volgens de bewindsman in de toekomst meer het voortouw nemen. “De autoriteiten van het vliegveld zijn van plan de beveiliging voort te zetten, maar de politie zal nu ook patrouilleren om de veiligheid van passagiers en bezoekers te waarborgen”, zegt Navarro.

Nelson Navarro in gesprek met Rick Hart

11 reacties op “Navarro: Evaluatie gebeurtenissen Hato vindt al plaats”

 1. @M.D. Concepcion, In veel andere landen staan zwaarbewapende militairen op wacht. Die ook meteen terug kunnen schieten. Wellicht kan in de oude toren als die niet meer wordt gebruikt 2 scherpschutters plaatsnemen die dit soort tuig een kogel cadeau kunnen geven.

 2. De vlag moet juist uit voor het feit dat r weer paar zware misdadigers de pijp uit gegaan zijn. Alleen verschrikkelijk dat die debielen dat op hato doen. Geen respect voor onschuldige burgers zulke monsters verdienen t om weg te zijn.

 3. De vlaggen zijn halfstok gehangen voor de slachtoffers van de MH17. Deze vlaginstructie heeft niets te maken met de doden bij de Hato-schietpartij.

 4. *de vlaggen op HATO

 5. Waarom hangen de vlaggen eigenlijk halfstok? Ik bedoel diegene die zijn doodgeschoten is toch een onderdeel van hun wereldtje? En je gaat toch geen vlag halfstok hangen voor gewonden, hoe erg het ook is dat zij er de dupe van zijn geworden…

 6. Er zijn velen die van toeten noch blazen iets weten. In het Engels kun je vaak horen<:"Be a part of the solucion and not the problem". Er zijn velen die van de daken af schreeuwen, aldus een indruk gevende dat zij grondig weten wat er fout is, doch nooit met een oplossing voor de dag komen. Draag toch positief bij met een oplossing/verbetering van een systeem en houd toch op met negatief kritiek. Wees een realo of wel iemand met een realiteitszin. Waar er gewerkt wordt vallen er spaanders. Wat er op de luchthaven van Curaçao is gebeurd kan overal gebeuren. Kijk maar naar het gebeuren in Rusland, Spanje, Engeland etc. En niet te vergeten c.q. te bagatelliseren het gebeurde in Oekranië. Mijn oplossing voor Dr. Albert Plesman Luchthaven/ Curintha N. V., : sluit af /bewaak/breng hefbomen aan bij de toe en uitgang ofwel de weg naar en van de bagage parkeerplaats ( voor de balies van de vliegmaatschappijen) aan zodat kwaadwillenden, bij hun aan aankomst en vlucht c.q. pogingen daartoe niet zo gemakkelijk weg kunnen. Weet wel een ding, voor ieder alarm of vorm van beveiliging is er een expert die dat kan omzeilen. Denk maar eens aan hackers wat die niet kunnen. Denk maar eens hoe de politie in de zaak Brinks beveiligd was, de politie gewapend en de criminelen bewapend waren. Ja, ja voor alles is er een gepast antwoord.

 7. De beveiliging doet zijn werk daar op Hato. Ze zijn er niet om mensen met automatische wapen in hun auto to stoppen. Ze zijn er om de orde te handhaven in en rondom het vliegveld. De actie van deze gestoorden die vanuit een auto schoten kun je hun niet kwalijk nemen.

  Ze zeggen je om te moven om dat je schuldig bent aan fout parkeren Wendy!!

 8. Leidinggevenden van die ¨zelf¨beveiliging ontslaan wegens incompetentie!

 9. Hoe kan een bekende van de politie eigenlijk zo makkelijk het eiland binnenkomen?

 10. Beveiliging op Hato ? Ooo bedoelen ze de mannen die op en neer lopen, moven schreeuwen tegen onschuldige mensen…..met andere woorden zonder werken geld verdienen!

 11. Welke beveiliging , is er beveiliging op Hato ?