• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Voorzitter Parlement Ivar AsjesCURAÇAO – Het persbericht van de regering naar aanleiding van de schietpartij op vliegveld Hato, sprak van ‘een losstaand incident”. Met de verklaring wilde de regering onder meer naar buiten brengen dat er geen toeristen slachtoffer waren geworden. Dat meldt premier Ivar Asjes tegenover Radio Hoyer 2.

Toch hebben de laatste maanden meerdere liquidaties plaatsgevonden.

Persverklaring
Premier Ivar Asjes liet een dag na de liquidatie op het vliegveld een Engelstalige persverklaring uitgaan aan internationale media. Hij benadrukte in de persverklaring dat de schietpartij tussen lokale bewoners plaats had gevonden. Ook de gewonden waren volgens de premier lokale eilandbewoners en allemaal in stabiele toestand.

Perceptie
De regering wilde volgens de premier de perceptie die ontstond dat er toeristen slachtoffer waren geworden, zo snel mogelijk rechtzetten. “Op basis van informatie en adviezen van experts hebben we de informatie op deze manier naar buiten gebracht”, aldus Asjes tijdens de persconferentie van de Ministerraad.

Ivar Asjes in antwoord op vragen van Rick Hart.

4 reacties op “‘Persbericht regering om perceptie recht te zetten’”

 1. Wat een gestuntel, wat een logica. Nu het fout is gegaan, zijn het de deskundige adviezen die hij heeft opgevolgd… In zijn definitie van “geisoleerd incident” is de aanslag op MH17 dat ook! Curacao hoeft niet veilig te worden, als de PERCEPTIE van veiligheid in het buitenland maar overeind blijft.

 2. Wat doet Asjes om de perceptie recht te zetten van de vriendjespolitiek en het belastinggeld verbrassen bij het Curacaohuis?

 3. “Op basis van informatie en adviezen van experts”

  tjonge jonge deze uitspraak zegt nog meerover u dan uw vorige uitspraak “een losstaand incident”. Laten informeren en op advies van experts een reactie naar de bevolking en buitenwereld geven op dit grote drama shame you. De reactie van u als MP had uit uw hart moeten komen en niet voorgekauwd moeten worden door zobenoemde (experts).

  Weet je, mijn vermoeden is dat u geschrokken bent van de stormvloed van kritiek na uw vorige uitpraak. Middelst “struisvogel” of de alom bekende ” ik was het niet, die andere heeft het gedaan ” politiek probeert u nu het 1 en ander weer recht te zetten.

  Geloof mij de bevolking is niet meer zo vergevensgezind als vroeger dit zal de oude politiek bij de volgende verkiezing gaan merken.

 4. Oh Gelukkig maar.. Lokale bewoners zijn minder waard dan toeristen! Cloe Jansen etc.. Jullie horen het! Je bent minder waard dan een toerist..

  Asjes heeft makkelijk praten met zijn 4 leefwachten!