• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Nelson NavarroCURAÇAO – Minister Nelson Navarro van Justitie heeft drastische maatregelen aangekondigd naar aanleiding van de schietpartij op het vliegveld dinsdag jongstleden. Hij is niet bang dat criminelen hem uitlachen nu hij met de zoveelste maatregel komt, zegt hij tegenover Radio Hoyer 2

Navarro betrad destijds zijn ministerspost met de waarschuwing naar criminelen ‘Fasten your seatbelts’. Hij kondigde daarna meer maatregelen aan ter voorkoming van criminele activiteiten. Over het algemeen werden dit soort maatregelen na de aankondiging overtuigend uitgevoerd, maar verslapte de uitvoering daarna.

Politieapparaat
Volgens de bewindsman moet er gewerkt worden aan de uitbreiding van het politieapparaat om de acties continu te kunnen uitvoeren. Ook de financiën spelen een rol, zegt hij.

Maatregelen
De nu aangekondigde drastische maatregelen zullen tot het einde van het jaar worden uitgevoerd om daarna de effecten te kunnen evalueren. Wat de maatregelen inhouden kan Navarro nu nog niet zeggen, maar daar zal hij komende maandag over uitwijden tijdens een persconferentie met het Openbaar Ministerie.

Collega Rick Hart stelde de minister de volgende vraag tijdens de wekelijkse persconferentie van de ministerraad.

13 reacties op “‘Ik ben niet bang uitgelachen te worden door criminelen’”

 1. @roberto, je neemt de woorden uit mijn mond. Ik kan me daar helemaal in vinden. . Hopelijk komt de boodschap over.

 2. Meneer Navarro u gaat toch niet beweren dat u het draaiboek van deze criminelen nog niet had doorgenomen en daardoor geen vermoeden had dat zoiets kon gebeuren? U bent een te slimme man om zich voor te doen als “ik weet niet waar het overgaat”. Uw min president ziet dit als incident en zal ook niet weten waar het over gaat. Jongens wordt wakker. Brother nang boso lanta foi sonjo en pak deze vreselijke mensen aan die de hard werkende Curaçaoënaar een super slechte naam bezorgt. Hoorde net dat er nu een 100% wapen controle is op de openbare wegen en elders. Denk nou na dat de hard werkende eerlijke Curaçaoënaar daar weer de dupe van is. Zij lachen u nu weer uit. Weet u niet uit welke wijken de crimi’s huisvesten? Kijk maar in het draaiboek meneer Navarro en haal die lui daar op uw politie korps en unit weet precies wie het zijn en waar zij wonen en bij welke snack zij staan. Kom op meneer Navarro en meneer Asjes het is vijf voor twaalf waar wachten wij op? Op de volgende moorden?

 3. Ook dit nog Nelson. Het is heel goed mogelijk dat spottende criminelen jou zullen uitlachen omdat je de verwezenlijke verwachtingen (nog) niet heb laten uitkomen. Ze gaan jouw bespotten en honen. Je wordt een speelbal voor de criminelen. Je kan zelfs onbeschaamd worden behandeld. Je kan zelfs voor de druk bezwijken. Nogmaals, niemand heeft jou onder druk gezet en jou een verplichting opgelegd om zo’n verantwoordelijke taak op je te nemen. Je was vrij in je beslissing. Pas maar op dat er niet twee moeilijke eigenschappen opdoemen in jouw carrière. WANtrouwen en VERtrouwen. Het volk zal jouw WAN-, en de criminelen zullen jou VERtrouwen. Als het zover is, is het eind zoek. Zorg wel dat wanneer je deze ambt neerlegt, met pensioen of elders, dat je dit met opgeheven hoofd, een rein geweten, en schone handen doet. Zorg dat je geweten niet toegeschroeid wordt. Pas ook op voor een overdreven en onevenwichtige geweten. Ik wens jou heel veel succes Nelson in je verdere carrière. Wees sterk en vat moed. En zorg vooral dat je elke tegenstand van de criminelen (en hun politieke aanhangers) overwint. YES YOU CAN. DAL BAI. TENE DURU TUYU.

 4. Jouw uitspraken zoals deze Navarro, laten een schaamteloos gedrag zien, en het is een ernstige overtreding van de wet(ten). Jouw instelling is een gebrek aan respect en een totale minachting voor het volk. Je verraadt jezelf. Jouw gedrag kan zelfs een averechtse wending nemen, destructieve gevolgen kan het hebben. Je weigert dingen te bezien zoals zij in werkelijkheid zijn. Je bent niet bewust van het gevaar dat loert op Curacao. Toegegeven, je bent niet zoals de vele anderen die persoonlijk gewin en machtspolitiek nastreeft, zeker niet. Maar je dient wél in staat te zijn en kunnen beoordelen hoe “serieus” de kwestie is, maar ook hoe “ernstig” de verantwoordelijkheid is die op je rust als verkeerde praktijken in het beeld verschijnen. Het volk kijkt naar jou op als degene die voor de nodige oplossingen kan zal en moet zorgen. Het volk verwacht voortreffelijke werken van jouw kant. Wanneer je verantwoordelijkheid wil dragen Navarro, moet je ook laten zien dat je de nodige kennis, wijsheid, en inzicht hiervoor tot je beschikking hebt. Als minister van justitie moet je ook je eerbaarheid kunnen laten zien en vooral kunnen behouden. Een terugblik op je carrière als minister van justitie laat veel te wensen over. Heel wat goeds heb je verricht, toegegeven, maar al die goedheid brengt de weegschaal nog niet in beweging. Let op je uitspraken en beloftes die je niet kan nakomen. Zelfs als je erachter komt dat het erg moeilijk is om na te komen wat je beloofd hebt, moet je niet van gedachte veranderen en jouw belofte intrekken. Het beste wat je kunt doen is; maak geen beloftes, dan blijf je schoon, zonder blaam. Laat je je niet gek maken. Alles wat je doet, doet dit met het volk in gedachte. Tot slot Nelson, iedereen bouwt voor zichzelf een naam op. Maar deze naam bestaat uit een GOEDE, of een SLECHTE naam. De hamvraag is dus Navarro: WELKE NAAM BOUW JE VOOR JEZELF OP???????????????

 5. Meneer Navarro u heeft voldoende kennis van zaken en ook de nodige straat psychologie om te weten dat deze criminele acties uit de hand gelopen zijn door verslapping van uw departement. U had dit moeten zien aankomen. Dat u nu luidkeels zegt het aan te zullen pakken is zeer positief maar zou u niet eerst een begin maken om uw eigen departement onder de loep te nemen en daar de rotte doorgeef appels eruit te halen en bij fouillering te beginnen in de criminelen wijken en niet de nette hard werkende Curacaose burger en de toerist daarmee lastig te vallen. Een zeer goed coördinatie is wel de eerste vereiste.

 6. Ik denk dat meneer helemaal gelijk heeft.
  De criminelen lachen hem zeker niet uit.
  Nee natuurlijk niet.
  Door zijn falen en gestuntel van de rest van die sukkels kunnen criminelen lekker ongestoord hun gang gaan.
  Meneer is een super bon guy voor hen.
  Nee meneer lachen ze zeker niet uit. .
  Wie ze wel uit lachen. Nou zuiver toch.
  Ze lachen ons allemaal uit.. De slachtoffers.
  Wij de bewoners van Curacao uit.
  Ons lachen ze uit en soms denk wel eens en ik hoop echt dat ik het helemaal verkeerd heb.
  Maar het lijkt wel of Meneer stiekum mee lacht als niemand t ziet.
  Want als advocaat vroeger deed hij precies t omgekeerde van nu.
  En je gaat mij echt niet vertellen dat hij z.n klanten van vroeger is vergeten..
  Als Wiels als gevaar werd gezien. Dan zou een echt minister van juistie helemaal een gevaar zijn toch.
  Nee hij is niet bang. “Om uitgelachen te worden”.

  Maar de rest van t volk is wel bang. En die lachen nu niet.

 7. @ Navarro. Ik ben er wel bang voor dat je wordt uitgelachen door de criminelen van Curacao.

  (En de daarmee samenhangende rampzalige gevolgen voor dit ‘dorpje’ met zijn fragiele mini-mini economie)

 8. Gaat men ook nog wat doen mbt al die aanklachten die zijn ingediend mbt corrupte MFK ministers?

 9. Uitbreiden van het politieapparaat, maar wel met integere personeel.

 10. @Karel: Nee. Hem de schuld geven van gebrek aan actie tegen de criminaliteit is niet onzin. Hij is de minister van justitie. Hij is juist waar de blaam ligt. Doen alsof hij alle oplossingen zou hebben is onzin, maar doen alsof hij niks eraan kon / kan doen ik groter onzin.

 11. Er is politie genoeg op dit eiland. Ze moeten alleen eens leren wat werken is. Bij aanvang van de serveillance gaat de stoel in de slaapstand. Als je al een politieauto ziet staat hij vaak voor een snak of voor een gokkantoor.

 12. Zou ik ook zeggen, ze lachen zich rot, je blijf lachen op curacao nos dushi hende ,pero nos mes por

 13. Ik heb weinig vertrouwen in Navarro, maar hem de schuld geven van de criminaliteit of gebrek aan actie daartegen is onzin.

  Je kunt niet 5 lijfwachten bij iedere burger neerzetten of hem een gepantserde auto en een kogelvrij vest geven op kosten van de staat.

  Dat deden we alleen bij Gerrit Schotte.