• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

witteveenCURAÇAO – Eerste Kamerlid Willem Witteveen (PvdA) is bij de vliegtuigcrash in het oosten van Oekraïne om het leven gekomen. Dat meldt de Eerste Kamer vandaag. Ook zijn vrouw en dochter waren aan boord van het vermoedelijk neergeschoten toestel. Hij laat een zoon achter.

Senaatsvoorzitter Ankie Broekers-Knol is door minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken op de hoogte gesteld van het overlijden van de 62-jarige senator. Ze is ‘diep ontsteld’ door het nieuws.

PvdA
Witteveen was sinds januari 2013 actief in de Eerste Kamer. Daarvoor was hij al lid van de PvdA-senaatsfractie tussen juni 1999 en juni 2007.

Verslagenheid
De PvdA spreekt van ‘onthutsend’ nieuws en laat weten met ‘grote verslagenheid’ naar de beelden van de vliegramp te hebben gekeken. Witteveen wordt omschreven als een zeer betrokken partijgenoot. “Wij zijn diep geschokt en ongelooflijk verdrietig. Dit is niet te bevatten. Wij leven intens mee met Willems familie en nabestaanden”, meldt fractievoorzitter van de partij in de Eerste Kamer Marleen Barth.

Diederik Samsom
Fractievoorzitter in de Tweede Kamer Diederik Samsom laat weten dat Witteveen ‘een onschatbare bijdrage’ heeft geleverd aan de inhoudelijke en politieke koers van de partij. “We verliezen met hem een bijzonder gedreven en deskundig politicus en bovenal een van onze vriendelijkste collega’s. Mijn gedachten zijn bij zijn naasten en familie.”

Immens verlies
Partijvoorzitter Hans Spekman sluit zich bij die woorden aan en noemt het verlies ‘immens’. Witteveen stond volgens hem nog vol in het leven. “Willem zat nog zo vol ambitie.”

Witteveen was sinds 1990 hoogleraar encyclopedie van de rechtswetenschap aan de Universiteit van Tilburg.

© Novum

www.versgeperst.com