• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

ingezondenCURAÇAO – Spraakmakend nieuws, knallend evenement of sportief hoogstandje? Soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom. John Baselmans is niet onder de indruk van het ‘mediacircus’ dat zich voordoet.

Nu staat iedereen op zijn kop want 173 ‘landgenoten’ zijn per direct uit het leven gestapt. Zielige woorden worden nu gesproken, respect moet men hebben, vlaggen half stok en zelfs lintjes worden gedragen en men moet mee leven want dit is vreselijk erg.

Enkele weken geleden;
Kinderen en volwassenen werden vermoord in Brazilië, dat om enkele miljonairs achter een balletje te laten lopen en er miljarden verdiend moesten worden.

Israel/Palestina, duizenden mensen worden vermoord.
China, Rusland, Zuid-Amerika, Mexico, Afghanistan, Irak, Iran, Nederlandse eilanden in een blauwe zee.
Overal worden dagelijks mensen het leven ontnomen en niemand die maar één woord rept over deze zaken.

– Geen stilte uit respect
– Geen zielige woorden
– Geen medeleven
– Geen show en dagbladen volgeschreven over deze zaken.
“Het is het leven”, “ze hebben pech gehad”, “ze waren op de verkeerde plaats”.
Domweg, wat maakt het allemaal uit in deze overbevolkte wereld?

Och, het leven is een show, doet men daar niet meer mee dan heb ook jij pech gehad.

Respect noemen ze dat, ik noem het show.

17 reacties op “Ingezonden: De show is weer begonnen”

 1. Voor Baselmans is het aantal slachtoffers kennelijk niet indrukwekkend. Naar zijn eigen zeggen heeft hij regelmatig nog contact met Adolf Hitler. Vandaar.

 2. U heft een punt, maar geef toe meneer Baselmans.

  Ze kunnen hier nog iets leren van de wijze waarop “respect” werd gegeven daar.
  Niet waar?
  Dit laat zien hoe werelds groot een klein land kan zijn.
  Het laat ook zien op welk niveau men daar staat.
  Zeg eerlijk. De emoties zijn echt daar ,niet waar.
  Niks gespeeld. Men voelt het echt zo.
  Allemaal.

  Ik moet eerlijk zeggen ik dacht ook een beetje zo als u.
  Maar tranen schoten in mijn ogen toen ik het zag en hoe.
  En ja. Een ander niveau.
  Allemaal.
  Ik buig mijn hoofd en pink mijn tranen weg.
  Ik was tzeer triest maar ook best trots om daar toch deel van uit te hebben gemaakt.
  Ondanks dat mijn heden ergens anders ligt.

  Leed is leed, ja dat is waar. Maar de manier waarop..
  Respect. heel veel respect.
  Ja ze hebben mijn respect.
  Allemaal.

 3. O, wat ben ik blij op te merken dat ik niet de enige ben die de column van Y.v.’t. Hek heb gelezen. En nog leuker, de meesten die ‘Niet te bevatten’ onder ogen hebben gehad komen tot dezelfde conclusie als ik.

 4. Iedereen lijkt zich te ergeren aan Baselman’s ‘als een olifant door de porseleinskast’ lijkend geschreven (ingezonden) stuk. Als ik weer eens Baselmans lees moet ik doorgaans hartelijk lachen. Maar ik snap de ergernis wel. Las zonet de column van Youp van ‘t Hek en kwam tot de conclusie dat Youp van ‘t Hek middels zijn column “Niet te bevatten” eigenlijk, voor de goede verstaander, eigenlijk niet anders bedoelt te vertellen dan wat John Baselmans in zijn ‘de show is weer begonnen’ ook poogt te vertellen.
  Verschil is dat van ‘t Hek heel bedreven en tactisch de gevoeligheden omzeilt, i.p.v. het ontactisch gebanjer van John B.
  Mijn voorstel aan Bazelmans; neem een stuk of wat bijlessen, uiteraard te volgen bij Youp v.’t. Hek. ;(

  http://www.nrc.nl/youp/2014/07/19/niet-te-bevatten/

 5. John heeft gelijk, en Youp van ‘t Hek. Lees: http://www.nrc.nl/youp/2014/07/19/niet-te-bevatten/?fb_action_ids=788388274514540&fb_action_types=og.recommends

 6. Aanvulling op de reactie van Ton Koolen:
  Betekenis van gebazel is:
  beuzelpraat-gekkenpraat-geklets-geleuter-gelul-gezwam-gezwets-gewauwel-gezanik-gezeur-hallucinatie-mallepraat-onzin-wartaal-zinloze praat

 7. van ‘t Hek schrijft in het NRC van 19-07 hetzelfde.. Maar net anders..
  C’est le ton qui fait la musique. Denk dat dit de intentie was van John.

  “…Of ik het niet verschrikkelijk vind? Natuurlijk wel. Maar het is al jaren overal verschrikkelijk. Mijn lange leven lang.

  Overal en ergens. Vooral ergens anders. Daar waar we normaal op tien kilometer hoogte overheen vliegen.
  En nu heeft een oetlul een paar van ons uit de lucht geknald en zijn we in shock. Terecht. Maar moeten we niet eigenlijk altijd in shock zijn? Om alles en iedereen. Vorige maand voetbalden we voor miljarden dollars nog probleemloos naast de creperende favelas. Geen BN’er twitterde daar iets over. Ik ook niet. Pas als Van Gaal er was neergeknald. Dan hadden we geschreeuwd en gehuild: „Niet te bevatte n! ”

 8. Ik heb vaak genoeg artikelen van je gelezen, waar ik wel/ niet mee eens was.
  Maar dit ingezonden stuk vind ik zeer harteloos, ongevoelig en zelfs zeer respectloos t.o.v. de nabestaanden. Je zou in één klap je kind verliezen én je schoondochter én 4 kleinkinderen. Ik denk niet dat ik dat zou overleven.
  Het siert je dat je aan anderen in de wereld denkt, dat doe ik ook. Maar deze gevallen met elkaar vergelijken ? BAH.

 9. Deze idioot wil alleen maar dat er op zijn onzin wordt gereageerd, dat vindt hij leuk.
  Gewoon niet reageren dan is de lol er snel van af.

 10. getverdemme Baselmans, hou toch eens op met die onzin

 11. Baselmans.. lijkt die zeurpiet van Quicy Gario well die ook deze ramp gebruikt om drama te maken voor zijn eigen problemen.

 12. Wat een gevoelloze/ onmenselijke reactie v/d schrijver!

  Het klopt dat overal ter wereld mensen vermoord worden en het is vreselijk! Want ieder leven is waardevol.
  Maar om zo’n ramp als deze te gebruiken om je frustratie zo te uiten….is HARTELOOS!

 13. Deze man moet geen podium krijgen voor het spuien van zijn wanen…

 14. Wel, weet niet wat voor media jij leest, maar over alles wat je aanhaalt valt van alles te lezen. Mischien eerst even google gebruiken voordat je de krokodillen tranen de vrije loop laat.

  Natuurlijk is het een ramp met dat vliegtuig, en natuurlijk mag dat breed uit gemeten worden.

 15. Je heet niet voor niks Bas(z)elmans, als je zo dom kan reageren!

 16. Het blijkt maar weer eens dat ons orakel van Banda Bou weer aan het doordraaien is en vindt dat de huidige gebeurtenis en het verdriet daaromtrent “maar show zijn”. Wat onze lokale fantasieschrijver niet begrijpt is dat bepaalde zaken niet met elkaar vergeleken kunnen en of zelfs mogen worden. Ja er is veel leed in de wereld en ja het is triest, en er is zojuist een gigantische hoeveelheid leed bijgekomen ivm deze ramp/aanslag. En ja het is ook triest dat sommige zaken meer impact hebben dan andere. Het is een gegeven en als je daar niet mee uit de voeten kunt dan heb je helaas een probleem of er mankeert wat aan je empatisch vermogen.

  Mij ligt nog vers in het geheugen de show die Baselmans zelf hier, en op meerdere plaatsen op het lokale internet opvoerde door een ingezonden stuk met als inhoud dat hij zijn stervende vader in Nederland niet kon bezoeken. Hij beweerde toen dat indien hij het eiland eenmaal had verlaten er nooit meer zou worden toegelaten, dit gepaard met het nodige drama zoals gewoonlijk. Toen zette Baselmans zichzelf in het centrum van de aandacht, terwijl er om hem heen toch ander leed gewoon doorging. Dus Baselmans, waarom gebruik je nu argumenten die toen ook aanwezig waren, of was toen het overig leed even gestopt op de wereld om voor “jouw show” plaats te maken? Toen was jij zielig of althans je deed je als zielig voor, en je wilde aandacht. Nu is er een andere, maar wel een reële situatie gaande met behoorlijk wat impact en dat krijgt dus terecht aandacht.

  Waarom houdt je eigenlijk niet gewoonweg je mond dicht en je pen stil in plaats van appels met peren te vergelijken en de omvang van dit wat er nu gebeurt is te bagatelliseren.
  Sommige zaken daar kun je beschouwend over nadenken Baselmans, maar publiceren is een tweede. Maar dat is iets wat jij denk ik nooit zal begrijpen, jij hebt nu eenmaal die dwang en drang om een show te willen hebben en dat bewijs je maar weer eens vandaag.

 17. Sorry daar kan ik niet helemaal mee eens over zijn! Wij rouwen nu omdat zoals u vermeld landgenoten zijn om gekomen. In brazielie zullen ze nu niet om hun rouwen want het is ver en heeft inprinciepe niks met hun te maken. Dit wat nu is gebeurt is dichtbij! De rest is “verder” weg.
  Anders kunnen we elke dag wel rouwen en de vlaggen halve stok hangen! Elke dag gebeuren er dingen om over e rouwen.