• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Nelson Navarro thumbCURAÇAO – Meer fouilleren en patrouilleren zijn de maatregelen die zijn gestart. Niet erg drastisch, maar volgens Minister van Justitie Nelson Navarro volgen er meer acties. Wat deze acties zijn, blijft nog in het midden. “Hopelijk kan ik volgende week meer vertellen”, zei hij tijdens de persconferentie.

Ook premier Ivar Asjes had ideeën over de aanpak van criminaliteit op Curaçao. Hij wil de in 1989 goedgekeurde Lei di Bion invoeren. “Er is niet altijd supervisie op wat er gebeurt bij verschillende jeugdinstanties. Dit willen wij veranderen en jongeren begeleiden in hun ontwikkeling zodat zij niet bij een gang terechtkomen”, zegt hij tegenover Caribisch Netwerk.

Meer politie
Na het schietincident op vliegveld Hato dinsdag is er volgens Navarro meteen actie ondernomen. “We waren al bezig met plannen, maar hebben deze sneller ingevoerd dan gepland.” Vanaf vandaag patrouilleert er meer politie op straat en gisteren is de Koninklijke Marechaussee begonnen met patrouilleren op het vliegveld. “De beveiliging op Hato heeft dinsdag compleet gefaald daarom hebben we meteen de marechaussee ingeschakeld.”

Meewerken
Bij de maatregelen die nog moeten komen zijn onder andere het Vrijwilligerskorps Curaçao en de Curaçaose militie betrokken. “De militie bestaat uit getrainde en gedisciplineerde mensen die wij goed kunnen gebruiken”, vertelt Asjes. “In samenwerking met alle partijen zullen wij nieuwe maatregelen treffen. In de tussentijd moet iedereen meewerken aan het veiliger maken van het eiland. De politie heeft groen licht gekregen om iedereen overal te fouilleren.”

7 reacties op “Drastische maatregelen Navarro blijven nog vaag”

 1. Goeddoener.
  Even voor de goede orde.
  De minister heeft nergens last van.
  Hij heeft een wapen op zak een leuke secretarese, ok ok, beleidsmedewerkster, die meneer bijstaat en een paar man beveiliging. Een riant salaris onkosten vergoeding. Gratis drank en een goed pensioen.
  De minister wordt niet getest wij de bevolking worden getest.
  Wij worden tgetest op hoeveel idioterie we kunnen en willen dragen.
  Dat je vind dat hij naar Peterus mag vind ik weer wat te ver gaan
  Maar dat we de weg kwijt zijn. Ja dat wel.
  Dat we er gezamelijk uit moeten komen en liefst zonder specifiek geloof.
  Ja dat zou goed zijn. En daar zou ik god graag voor willen danken.

 2. Wauw, klinkt nog verwarder dan Navarro zelf,…..

 3. Misschien moet Navarro eens in Brazilie gaan kijken hoe de speciale eenheden de lokale politie vervangt bij gelegenheden en op vliegvelden.

 4. Zijne Excellentie , Minister Nelson Navarro van Justitie .

  Deze aanslag is een Proef van God , HIJ wil zien tot hoeveel kunt u dragen voordat u bij God komt
  Nelson Navarro het is nu tijd om bij deur van God te klopte ,Dus samenwerking met Katholieken en Christenen .
  Net als vroeger dat Katholieken en Christenen waren alleen aan de macht in Curaçao
  Want met de massa Religieus die nu in Curaçao zijn raken de bevolking compleet in de war .
  Want uiteindelijk weten de bevolking niet meer welke richting moeten ze nemen en vandaar ontstond criminaliteit .

 5. Zijne Excellentie , Minister Nelson Navarro van Justitie .

  Deze aanslag is een Proef van God , HIJ wil zien tot hoeveel kunt u dragen voordat u bij God komt
  Nelson Navarro het is nu tijd om bij deur van God te klopte ,Dus samenwerking met Katholieken en Christenen .
  Net als vroeger dat Katholieken en Christenen waren alleen aan de macht in Curaçao
  Want met de massa Religieus die nu in Curaçao zijn raken de bevolking compleet in de war .

 6. Navarro neemt drastische maatregelen: hij gaat nog maar 1 keer per maand op dienstreis naar China en andere exotische bestemmingen.

 7. Van de zogenaamde “Airport Police” kan en mag je niet veel verwachten. Dit is gewoon een burger beveiligingsdienst in dienst van de luchthaven met (zeer) beperkte opsporingsbevoegdheid, zoals het toezicht op het parkeren van voertuigen. De aanduiding van “Airport Police” op het uniform en het dragen van een vuurwapen door een aantal van deze mensen schept valse verwachtingen bij de passagiers en de steakholders op de luchthaven.
  De minister kan roepen wat hij wil maar hij is en blijft verantwoordelijk voor wat er zich afspeelt op de luchthaven voor wat betreft openbare orde en veiligheid. Het is makkelijk om de verantwoording af te schuiven en om eigen tekortkomingen te verbergen.