• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

malaysia airlines vliegtuig rampCURAÇAO – Voor de Oekraïense ambassadeur in Den Haag staat vast dat het vliegtuig van Malaysia Airlines uit de lucht is geschoten door terroristen. De bewijzen die de Oekraïense regering in handen heeft spreken voor zich, zei ambassadeur Olexander Horin vandaag op Radio 1.

Zo zijn gesprekken onderschept waaruit zou blijken dat separatisten melding maken van een neergehaald passagierstoestel. Ook beschikken de inlichtingendiensten over beelden waarop luchtafweergeschut staat. Het neerhalen is volgens de ambassadeur een ‘terreurdaad’.

Indirecte bewijzen
“We hebben veel indirecte bewijzen. Maar die zullen direct worden zodra de onderzoekscommissie ze onder ogen heeft gekregen”, aldus Horin, die benadrukte dat de daders gestraft moet worden.

Mark Rutte
Na het bekend worden van het nieuws heeft de president van Oekraïne direct contact opgenomen met premier Mark Rutte (VVD) en de minister-president van Maleisië Najib Razak. In dat gesprek is volgens Horin toegezegd dat het land volledig meewerkt aan het onderzoek en de rampplek openstelt voor onderzoekteams uit Nederland en Maleisië.

Doden
Bij de vliegtuigramp in het oosten van Oekraïne kwamen de 298 inzittenden, onder wie drie baby’s en vijftien bemanningsleden, om het leven. Ten minste 173 passagiers van de lijnvlucht waren afkomstig uit Nederland.

© Novum

www.versgeperst.com