• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

HATOCURAÇAO – In een verklaring laat Curaçao Airport Partners (CAP) weten ‘diep getroffen’ te zijn door de schietpartij op Hato. Daarbij kwamen twee mensen om en raakten zes omstanders gewond. CAP benadrukt dat het vliegveld voldoet aan de internationale veiligheidsnormen, zo stelt de organisatie.

“Misdaadgerelateerd geweld is, spijtig genoeg, onderdeel van de sociale realiteit van elke gemeenschap. Curaçao is hierop geen uitzondering. Criminaliteit van dien aard is een nationaal socio-economisch probleem en kan op elk moment en overal plaatsvinden. De locatie, afgelopen dinsdagavond, was onfortuinlijk genoeg het Curaçao International Airport.”

Veiligheidspersoneel
Het veiligheidspersoneel deed er alles aan om de veiligheid van de bezoekers te waarborgen, stelt de luchthavenexploitant. “Het CAP-veiligheidspersoneel reageerde meteen op het incident volgens de specifieke procedures ontworpen om de veiligheid van passagiers en gebruikers te waarborgen.”

Schutters
De opsporingsautoriteiten willen weinig kwijt over het onderzoek. CAP licht wel een klein tipje van de sluier op over de aankomst en de vlucht van de schutters. De moordenaars kwamen volgens de luchthavenexploitant binnen alsof ze gewoon iemand op kwamen halen. “De misdadigers betraden de faciliteiten op de reguliere manier zoals elke gebruiker dit zou doen, en parkeerden in het publieke parkeerterrein terwijl ze wachtten op hun slachtoffers. Hierna startten ze hun aanval, keerden terug naar hun geparkeerd voertuig, en vernielden de barrières van de parkeerplaats bij het verlaten van het luchthaventerrein.”

Verklaring CAP (Engels)

7 reacties op “CAP: ‘Hato voldoet aan veiligheidsnormen’”

 1. Was ik bijna nog vergeten.
  In Nederland ijn vorige maand 6 mensen opgepakt.
  Ze werkte in de onderhoudsdienst van vliegtuigen op schiphol. Ze gebruikte verborgen compartimenten voor de smokkel.
  Een groep “ei-land genoten” en surinamers. En rara waar kwamen de vliegtuigen vandaan ? Ik heb niks vernomen dat er hier ook mensen zijn opgepakt…
  Maar de veiligheids maatregelen op Hato zijn perfect niet waar.

 2. Ik neem aan dat de media op Curacao ondertussen al de bandopnamen met alle gesprekken tussen de veiligheidsambtenaren hebben opgevraagd met een beroep op de Wet Openbaarheid Bestuur! Zij zullen er voor zorgen dat de onderste steen bovenkomt.

  Wat zegt u? Of ik naief ben?

 3. Ik wacht op de dag dat onze minister van Justitie zegt; Curaçao voldoet aan de veiligheidsnormen.
  But I am not going to hold my breath.

 4. Een aanslag als deze is niet te voorkomen, want dan zou je iedere auto die op Hato aankomt moeten onderzoeken. Onmogelijk dus.

  Acties als road blocks en preventief fouilleren helpen wel, maar zijn een druppel op de gloeiende plaat.

  Waar moet je heen met mensen die je oppakt als Brian Mariano, veroordeeld tot een jaar cel wegens smokkel van een paar kilo cocaine, na bijna 2 jaar nog niet heeft kunnen zitten, zogenaamd wegens gebrek aan ruimte in de cellen.

  En naast Brian Mariano zijn er nog honderden naamlozen die hun straf ook niet hoeven uit te zitten. Die zijn allemaal lachend de rechtszaal uitgelopen na het horen van hun straf en hebben meteen hun cocaine dealers opgezocht voor de volgende deal.

  Je bllijft inderdaad lachen op deze klip, want huilen kan ik er niet meer om.

 5. Typisch, want beveiliging is een overheidstaak.
  Nu zegt Navarro dat Hato prive terrein is. Dat is ieder (overvallen) casino ook!
  CAP voldoet (zeggen ze) aan de normen, waar dit m.i. als overheidstaak niet onder valt.. Gaat lekker zo. Hoe kan het wel?

  “The TAA (Tucson, USA) Police Department is one of the few airport police agencies in the United States that is internationally accredited through the Commission for Accreditation of Law Enforcement Agencies (CALEA). The policies and procedures used by a police department are overseen by CALEA.  The policies are reviewed in depth by the commission and accepted if all guidelines are followed. By following CALEA standards, TAA PD has taken the challenge of maintaining a professional and accountable organization for public safety.”

 6. Wat en ze reden weg zonder te betalen.. wat een criminelen toch. Tipje van sluier… pfff
  En ze kwamen op een “normale” manier binnen.. nou ja t begon pas op tevallen toen ze de slagbomen kapot reden zeker. Noodplan.. tjee waar ligt dat ook al weer. Vorige maand zag ik t nog. Volgende keer komen ze per croes schip. Een schietpartijtje daar en verliezen we dat ook.
  Waar zou de volgende schiet partij komen… In pasman stijl:
  Na de “moord” werden 2 jongens opgepakt in nederland omdat ze onderweg waren naar een “klusje” hoe konden ze dat nu weten eigenlijk.i
  In een warme cel gaat iemand dood hangend aan een trui…
  Een famielielid komt sneller dan normaal op curacao aan en is tijdens de herdenkingen nergens in de buurt maar heeft wel plots een wereld job en mag op kosten van het volk Idiote dingen uit halen en de eerste minister zwijgt. De mfk doet plots ook mee met mevrouw leeflang. In amsterdam wordt een bekende eiland genoot volslagen doorzeefd. Niet een paar schoten nee een regenbui. Sr. Monk is meer dan een jaar plots ook verdachte.. En nu een kogel regen op de airpoort. Wat duid op een hele grote haast. Of paniek…
  Hoe groot is die sluier eigenlijk wel niet ??

 7. Quote ” Het CAP-veiligheidspersoneel reageerde meteen op het incident volgens de specifieke procedures ontworpen om de veiligheid van passagiers en gebruikers te waarborgen.” Unquote.
  Dus het is een `specifieke` procedure om weg te rennen en zo ongeveer als eerste in het gebouw te gaan schuilen? Vreemde specifieke procedures houdt CAP er op na !

  Ik heb best wat begrip voor de beveiliger, maar laat CAP nou alsjeblieft niet met dit soort K-smoezen komen om het allemaal mooier te maken dan dat het in werkelijkheid was!