• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

HATOCURAÇAO – Een gezin uit Abcoude dat dinsdagavond in de kogelregen terechtkwam, heeft geen goed woord over voor de hulpverlening tijdens de liquidatie op luchthaven Hato. Dat meldt De Telegraaf. “Ze reageerden veel te traag en het duurde ‘een eeuwigheid’ voordat de politie in actie kwam”, aldus een ooggetuige.

Het gezin stond op het bewuste moment op de luchthaven, waar ze een ander gezin opwachtte. De vader van het gezin verklaarde tegenover de krant dat de politie en de beveiliging zelf dekking zochten in de aankomsthal. “Een kogel ging langs mijn hoofd en raakte de vrouw achter mij in haar borst. Ik heb mijn kinderen in het toilet verstopt en ben gaan helpen. Overal lagen gewonden. En er werd nog altijd geschoten, ik denk wel vijftig keer. Het hield niet op.”

Kritiek
De vader heeft vooral kritiek op de hulpverleners, die volgens hem traag waren. Hij besloot daarop zelf zijn kinderen in veiligheid te brengen door de winkels op de luchthaven in te gaan. De deuren en de rolluiken gingen echter dicht. “Niemand mocht naar binnen.” De twee kinderen van het gezin zijn door de gebeurtenis ‘volledig van de kaart’ en durven niet meer naar de luchthaven. De vader gaat Slachtofferhulp zoeken voor zijn kinderen.

12 reacties op “Kritiek op hulpverlening bij Hato-liquidatie”

 1. Al enige tijd maakte ik me al zorgen over het gebrek aan neerbuigende opmerking naar de Curaçaose bevolking. Eindelijk gebeurd er een ernstige incident, waarbij de Jochems en Isenias van deze wereld hun ongenoegen over Curaçao kunnen spuien. Dat zo’n incident kan leiden tot de conclusie dat wij, de Curaçaose bevolking, een onderontwikkeld Afrikaans volk is, is natuurlijk zeer opmerkelijk. Onder die zelfde logica zou de Nederlandse bevolking zo primitief en achterlijk zijn als de neanderthaler als de schietincident in Alphen aan de Rijn waar er 7 doden en 17 gewonden zijn gevallen, Amersfoorts waar Kars Tates verantwoordelijk is voor 7 doden en 11 gewonden, de moord op Theo van Gogh en Pim voortuin, de veroordeling van de blauw helmen voor de verantwoording voor 300 vermoorde moslimmannen uit Srebrenica, mee gerekend worden. Helaas viert de hypocrisie daar hoogtij en zullen al deze incidenten afgeworpen worden als zijnde “het kan gebeuren” en “wij alleen hebben het alleenrecht om hele bevolkingsgroepen over een kam te scheren”.

 2. Qpo, u heeft of te veel science fiction gekeken of te diep in het glaasje gekeken.

  Edgar, weet jij de oplossing dan? Iedereen onderzoeken die op Hato aankomt. Verwerking van reizigers gaat nu al bijzonder traag en wat moet dat dan wel niet worden met fouilleren? Tientallen politiemensen neerzetten als een grote KLM vlucht aankomt en kort daarna weer vertrekt?

  Wat er gebeurde is verschrikkelijk maar niet te voorkomen, of alleen na het nemen van onzinnige en peperdure maatregelen.

 3. En vandaag was alles op het vliegveld weer terug bij het oude………business as usual. Geen bewaking, geen security, die reden namelijk weer rondjes in hun auto’s in de airco. Het is werkelijk onvoorstelbaar wat voor realiteitsbesef men hier heeft. De hele zooi is compleet wereldvreemd, het kan ze geen barst interesseren.

 4. Inderdaad een onderontwikkeld volk. Dit is het Zimbabwe,of mozambique van de caribbean.

  Curaçao is dan ook goed te vergelijken met ieder willekeurig Afrikaans 3 e wereld land.

 5. Een totaal onbekwame veligheids organisatie!!!!!
  Nu is het natuurlijk wel zo ,dat hoe goed je ook bent voorbereid de aanvaller altijd het voordeel van de verrassing heeft !
  Maar binnen enkele seconden zouden de in en uitgangen van de airport met uit de grond opkomende versperiringen afgesloten moeten worden !
  De vlucht kans wordt zodoende veel en veel kleiner !
  Maar dan nog kan dat ene mannetje ,bewapend met een verouderd pistooltje ook weinig uitrichten . Deze functionarrissen moeten wiorden uitgerust met een Heckler & Koch vol automatisch !
  kort om , er is nog veel , heel veel te verbeteren aan dit hele systeem !

 6. Politur…
  Moet dus ook een burotje krijgen op de aiport.
  Kan je aangifte doen van beschietingen.

 7. Zolang elk jaar de meeste intelligente jongeren naar Nederland worden afgevoerd en niet meer terugkomen zullen dropouts legaal of illegaal dit eiland controleren.

 8. Ik vind het heel vreemd dat op een plaats delict mensen naar huis gestuurd worden, geen getuigenverklaringen worden afgenomen, kortom weinig politieonderzoek verricht wordt. Bovendien is het werkelijk schandalig dat er niet eens slachtofferhulp wordt aangeboden aan de omstanders, slachtoffers die het drama hebben meegemaakt!

  Dat de regering op Curaçao zo met zijn eilandbewoners en bezoekers omgaat…. De tijden van Escobar herhalen zich blijkbaar en alles en iedereen die op een hoge pieten stoel mag zitten worden geleid door criminelen.

  Dit is diep triest om te zien hoe de goede ouderen, gezinnen, jongeren moeten lijden onder het slechte beleid van een regering van zo een klein eiland.

  Het wordt eens tijd dat de wat grotere landen samen gaan werken en maatregelen gaan nemen. Militaire diensten de boel laten opruimen, hervorming van het beleid en het land doorvoeren en dan zou Curaçao weer eens een ‘dushi isla’ kunnen worden….

  Hopi tristu e kos nan aki ta pa tende i lesa…..

 9. waarom heeft de schietpartij direct bij de uitgang plaatsgevonden? Men had daarmee toch
  ook even kunnen wachten tot na de slagbomen en daar dan de auto(‘s) hebben doorzeefd.
  Speelt hier de poging van bepaalde lieden tot destabilisatie van het eiland ook een rol?
  Samenwerking tussen de betreffende gang en de maffia? Helaas zullen we dit met het huidige OM nooit te weten komen.Geen tijd,geen geld,geen behoefte en…..wat te gissen blijft..

 10. Ik vraag me af waar de beveiliging van het vliegveld op dat moment was. Wereldwijd worden vliegvelden zeer goed beveilig. Behalve op Curaçao dan.
  Daar heb je gelijk in M. Isenia. Zolang men blijft beweren dat ze geschikt zijn, blijven dit soort dingen gebeuren. Men staat nergens open voor verbetering en verandering. We doen het 100 jaar zo en de komende 100 jaar blijven we dat zo doen. Dus nooit openstaan voor kritiek en ook nooit kritisch zijn over zichzelf. Ondertussen blijven ze gewoon het volk liegen, bedriegen en in de maling nemen.

 11. En het CTB maar roepen ‘nos ta dushi hende’.

  We zijn gewoon een onderontwikkeld volk. En zolang frauderende MAVO3-ers die in Nederland nog niet de vakken van de supermarkt mogen vullen hier ministerpresident kunnen worden blijft dat zo.

 12. “Bon Bini na nos dushi Corsow.”