• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Nelson NavarroCURAÇAO – De politievakbond NAPB heeft vanavond forse kritiek geuit op minister van Justitie Nelson Navarro. Dat meldt Caribisch Netwerk. “Toen de minister aantrad sprak hij de criminelen toe met de woorden ‘fasten your seat belts’. Helaas moeten we constateren dat het niet de criminelen zijn voor wie deze woorden gelden.”

De leden van de politie en de gemeenschap zijn degenen die slachtoffer zij van het slechte beleid van de minister van Justitie, zo stelt de NAPB. “In plaats van criminelen te vervolgen, begint hij met vervolging van leden van de het politiekorps. Dit draagt niet bij aan de strijd tegen criminaliteit.”

Minder privacy
Ondertussen probeerde Navarro in een toespraak op televisie de bevolking vertrouwen te geven in de aanpak van criminaliteit. “Vanaf nu, sinds vandaag, zijn er drastische maatregelen ingevoerd in de strijd tegen de criminaliteit. Deze hebben grote gevolgen voor de privacy van de bevolking, maar nu meer dan ooit moeten we in actie komen tegen de criminaliteit.”

Ta basta
Wat deze maatregelen inhouden, maakte hij niet bekend. “Ik kan niet op televisie of radio vertellen wat de maatregelen zijn, want iedereen luistert mee. Maar in de Raad van Ministers vanochtend hebben we besloten: Ta basta awor, het is echt genoeg nu.”

Spoeddebat
De maatregelen zullen in elk geval tot het einde van het jaar gelden, sprak de minister van Justitie. Ondertussen heeft de oppositie in een brandbrief aan de Statenvoorzitter verzocht om binnen twee dagen een openbare vergadering te beleggen waarin premier Ivar Asjes en Navarro tekst en uitleg moeten geven over hoe zij denken de criminaliteit aan te pakken.

16 reacties op “Politievakbond NAPB hekelt beleid Navarro”

 1. Tja, misschien weet Nelson niet dat een man van verstand iemand is die “bekwaam” beleid verwerft. Navarro en vele anderen moeten naar (goede) raad en onderricht luisteren. Navarro’s positie gaf hem de politieke invloed die hij nodig had om een beleid in te voeren waarover hij al een tijdje geleden sprak. Uiteindelijk baande zijn beleid de weg voor openbare kritiek op hem en op de regering en zelfs op vele van zijn activiteiten. De versoepeling uit zijn beleid die voortvloeide, was reden tot ongerustheid onder de bevolking, daar hij (Navarro) voor de veiligheid van het eiland moet zorgen. Hij moet het zelfs kunnen “garanderen”. Deze onveiligheid is zelfs bezig een recordhoogte te bereiken, iets wat hij als minister van justitie zelfs niet ziet. Als minister van justitie is hij (missschien onbewust) bezig een ultra gevaarlijke situatie aan het creëren en de situatie zal zich hierop stellig toespitsen. Navarro moet oppassen dat hij niet gebrandmerkt zal worden als iemand die heeft gefaald en zijn verantwoordelijkheden niet nakwam. Hij moet bewust zijn van het feit dat hij het volk moet beschermen. De allereerste verantwoordelijkheid rust bij hem, en niemand anders. Navarro moer erop toezien dat er géén rechtssystemen groeien en blijven bestaan: één voor de rijken, en één voor de armen. Zo te zien is het recht van de armen buiten bereik, terwijl de rijken doen en laten wat zij willen. Het is en blijft onbegrijpelijk dat Navarro NIET (en ook niet ziet) weet wat advocaten, rechters, hooggeplaatste politie-ambtenaren, douaniers, ministers, rechercheurs, hoteleigenaren etcétera mee bezig zijn, dat velen van hen de hand in de pap hebben, wat betreft de onveilige toestanden op Curacao……………………………

 2. @ Pepe,

  Schrijf maar gewoon in het Nederlands of Papiaments i.p.v.Engels dat volstaat met taalfouten.

 3. Ik ken persoonlijk zelfs politie ambtenaren die wapens verkopen.
  Maar hier ben je je leven niet zeker als je ze aangeeft. De criminelen zitten tot bij de ministers. Is ene grote boevenbende hier,en iedereen pikt het,daarom gaat het door.

 4. Domme opmerkingen lees ik hier, het lijkt wel of men Navarro overal van willen bescchuldigen. Maar mensen, hij heeft een team onder zich en laten we eerlijk wezen, aan dat team mankeert een heleboel, maar ja als je een of meerdere vakbonden achter je hebt die alleen maar lopen te jengelen, dan doe je heel weinig ennnnn hij heeft weinig geld tot zijn beschikking (zoals iedereen) behalve het MFK supporter team. Laten we ons a.u.b. niets wijs maken navarro dit en navarro dat laten we naar de echte problemen kijken!

 5. de politievakbond NABP is grotendeels part of the problem want door de jaren heen heeft deze bond alle hulp van buiten (zeg Nederland) niet toegelaten en heeft de leden die zelf verdacht zijn of niet presteren moedwillig de hand boven het hoofd gehouden.

  Vraag maar aan de rechtgeaarde Curacaoenaar of hij/zij de Politie vertrouwt en ik denk dat weinigen daar “ja” op zullen antwoorden. Ik in ieder geval niet.

 6. met andere woorden minister Nelson Navarro u heeft dit met OPZET laten gebeuren laten gebeuren zodat er nu regels komen dat DE PRIVACY van de burgers WORDEN GEKORT (zoals NSA america doet).

  u bent een SCHANDE voor de bevolking!

  U had dit met gemak kunnen voor komen als u wat meer investeerde, en minder geld in uw eigen portemonnee stak, dan het dit ook niet hoeven gebeuren.

  Het problem is dat wij burgers dit toe laten, waarom?
  We praten er alleen maar over en klagen er over en doen verder niks,
  we protesteren NIET EENS.

  en in iedereen een eigen wapen geloof ik NIET in (gaat ZEKET WETEN alleen maar meer elende geven!!!).

  “if you do nothing, you become part of the problem. -Anonymous”

  “You know guns don’t kill people, stupid motherfuckers with guns kill people. -Chris Tucker”

  We are anonymous
  We do not forgive
  We do not forget
  Expect us

 7. De politie staat niet bekend voor hun harde werk.
  Ze zitten graag op kantoor lekker koel in de airco of in de auto met airco.
  ze lopen de kantjes er vanaf en zijn zelf ook niet helemaal zuiver.
  natuurlijk niet allemaal, maar de grote schreeuwers zijn in mijn ogen het meest verdacht.
  haal eerst eens een bezem door deze groep politie beambten.

  Laten ze eerst eens kijken waar het fout zit bij zichzelf en hun collega”s.
  ik begijp best dat ze niet graag tegen tuig gaan vechten die met machine pistolen bewapend zijn.
  Dat lijkt me ook wel logisch.
  dus gewoon het leger inschakelen als ze ergens een inval willen doen.
  En er zijn verklikkers op het kantoor, dat zullen ze ook wel weten.
  dus verrassings invallen zou ik afraden…

 8. @bob45, Uiteindelijk zullen ze de echte dieven toch niet durven te pakken en zullen ze makambas op gaan pakken omdat die bv een kapot achterlicht hebben.. Nu weet ook de politie precies wie er met de verkeerde dingen mee bezig houdt maar ze gaan liever bonnetje uitschrijven voor mensen die hun knipperlicht niet gebruiken

 9. This clown says: ta basta awor ???

  “Ik kan niet zeggen wat de maatregelen zijn” want ik ben clueless and weet niet wat ik moet doen.

 10. To Etienne Sambo: How whoudl the right to carry weapons have prevented what happened at the aiport ? In fact it would have made it more probable because more people (including these criminals and unstable people) woudl have access to weapons.
  Please stop syaing the same thing. Your suggestion does not tackle the core of the problem.

  Curacao’s problem is all the drugs that flow through, the lack of proper eductaion and the degenration of our society which has been happening over the last 30+ years.

  Let’s not kid ourselves we created this problem over a long period of time it will not be solved overnight.

  We need to implement drastic measure to stop what is happening but we also need to look at the uderlying problems to systematically change and better our society.

  Arming a mostly rotten population is not the answer.

 11. Navarro BAI FLIET!!!

 12. Ik wens de bevolking van Korsou, althans het Dushi Hende-segment, veel sterkte toe voor de rest van het jaar, nu blijkbaar een soort staat van beleg over hen wordt aangekondigd.
  @Piet. inderdaad, “kan nog leuk wordt, zei Hiawatha”……
  Ik hoop niet dat elke platvoet nu de volmacht krijgt om zelfstandig te beslissen om een huis binnen te vallen voor “een schouw”.
  Kan nog interessant worden op Crimicao : willekeurig staande gehouden, razzias op verjaardagspartijen en schoolfeestjes met meer dan 2 personen, Systematiasche inspecties van huizen in resorts, uitgaansverbod na 20.00 uur en de absolute hit: generale machtiging tap telecommunicatie / metadata-verzameling (tipje RST)
  Jee…… en dat om een “isolated incident between locals”

 13. En de rotte appels bij de NAPD laten zelfs op dit moment van zich horen. Ga eens aan het werk.

 14. Uit het zeer recente verleden is gebleken dat de grote woorden van Navarro slechts loze woorden bleken te zijn. Ook nu weer, let maar op. Een paar dagen wat incidentbestrijding, window-dressing en dan is het weer over met “ta basta awor”.

 15. “grote gevolgen voor de privacy van de bevolking”…. ik hoop dat meneer Navarro begrijpt dat je niet zomaar eenzijdig de privacy van je bevolking aan kan tasten zonder wetswijzigingen en dergelijke.
  De RvM kan wel ‘ta basta’ zeggen maar dat betekent nog niet dat de overheid of de politie de wet aan de laars kan lappen.

 16. Minister! Geef ons het recht om wapens te dragen. Dat is de beste maatregel.