• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Ivar Asjes CURAÇAO – “Het is belangrijk om te noemen dat het gaat om een losstaand incident”. Dat schrijft Ivar Asjes in een persverklaring namens de regering over de liquidatie op vliegveld Hato gisteravond. De boodschap is verspreid onder de media. Asjes benadrukt dat de schietpartij tussen lokale bewoners plaatsvond.

Vanwege het nog lopende onderzoek wil hij momenteel niet verder op de zaak ingaan. Vanavond om 20.00 uur houdt minister van Justitie Nelson Navarro een toespraak op TeleCuraçao.

Persverklaring regering over Hato-liquidatie

29 reacties op “Asjes noemt Hato-liquidatie een ‘losstaand incident’”

 1. Dhr. Asjes was actief betrokken bij de hulpverlening na de bijlmermeer ramp.
  Politiek slim en ook goed voor “het volk” zou zijn als hij eerst eens de slachtoffer in het ziekenhuis gaat bezoeken.
  Heeft hij niks geleerd toen ?

 2. De moord op Wiels was ook een losstaand incident. En nu?

 3. Het was op toeristen niveau een losstaand incident.
  Op lokaal niveau komt het vaker voor.

 4. Damage control Curacao style….!!!!!

  Dan weten we genoeg, toch?

 5. Op de Hato vlakte aan de noordkust staat sinds kort een groot blauw waarschuwingsbord dat men een onbeveiligdezone betreed op eigen risico. Misschien een optie om dit bord te verplaatsen naar de aankomsthal van de Airport zodat de toeristen op voorhand gewaarschuwd worden.

  Misschien kan iemand die jeep safaris organiseerd / rijdt dit bord eens fotograferen en hier plaatsen.

 6. Zolang de belangen van het illegaal houden van drugs zo groot zijn, zal men ook zorgen dat dit zo blijft. De ellende die het veroorzaakt is “collateral damage”. Alcohol, medicijnen en tabak veroorzaken veel meer schade en is volkomen legaal. Het legaliseren van alle drugs, dus ook de harddrugs zou de gemeenschap ten goede komen. Verkoop het net als alcohol alleen aan meerderjarigen. De drogreden dat er meer mensen zouden gaan gebruiken is allang achterhaald. Zou U zelf opeens een shot heroine gaan gebruiken omdat het in de apotheek te koop is? De miljarden aan inkomsten die nu in handen van criminelen zijn, zou men gewoon kunnen belasten. Deze extra inkomsten aan belasting heeft men keihard nodig in het onderwijs. En mensen die beter geschoold zijn, vallen minder snel in een situatie waar ze vatbaar zijn voor verslaving.
  http://www.vox.com/2014/7/14/5889293/war-on-drugs-case-against-decriminalization-cocaine-heroin
  De vraag is dus, wie profiteert van deze wetgeving?

 7. Komt er nu ook een bord te hangen op HATO waarop vermeld staat dat in geval van “gunfire” hoeft alleen de lokale bevolking dekking te zoeken? Als je dit soort persberichten uitgeeft heb je toch wel het empatisch vermogen van een krultang.

 8. Ik vind dat Asjes goed gehandeld heeft door zo’n persbericht uit te geven.
  Hiermee wordt de schade aan het tourisme verminderd.
  We willen toch niet een situatie waarbij de touristen Curacao links laten liggen?
  Iedereen op Curacao weet wel dat het geen losstaand incident is maar dat hoeft het buitenland niet te weten. We moeten de vuile was niet buitenhangen.
  Intussen moeten er natuurlijk wel ingrijpende maatregelen worden getroffen, op Schiphol zie je ook zwaar bewapende beveiligers rond lopen.
  ik denk dat dit pas het begin is van een geweldsgolf die alleen een beetje beheerst kan worden door overal bewakers met een shotgun dag en nacht rond te laten lopen en hun de auto’s laten controleren bij road blocks.

 9. Nou, ik hoop echt dat dhr. Asjes bovenstaande meningen TER HARTE neemt. Mensen, goed gezegd!!!

 10. Ik lees opstand maar ik zie nog geen initiatieven om nu ECHT eens onze onvrede te tonen. Blijft iedereen klagen, wijzen en afkeuren of gaan we er echt iets aan doen? Ik ben hier fris maar vroeger in ons dorp gingen de boeren met een volle strontkar naar het gemeentehuis om aandacht te krijgen en dat hielp enigzins. Wat doet men op dit veel mooiere Korsou in veel zwaarder weer? Giltochten? Met waterpistolen naar regeringsgebouw? Of zijn er intelligent zwaargeschut op komst?

 11. morgen zou de “heer ” asjes omgelegd kunnen worden !
  ook weer een ” los staand incident ?

 12. Rot Op Asjes! Je bent nog erger dan chaves. Je geeft geen reet om je bevolking. Enige waar jij aan denkt is jezelf. Net als al die andere domme vriendjes van je.

 13. eigenlijk zou het hele eiland moeten staken en eisen voor veiligheid. Wat asjes nu doet is weer het stomste wat hij kan zeggen. Er is nooit sprake van een incident. Dit hoort nooit te gebeuren en moet eens hard aangepakt worden. iedereen weet precies wat er moet gebeuren op korte en lange termijn. Maar de wil is er niet. En zo zal het eiland langzaam maar zeker zinken als de titanic of het verandert in haiti2. Zou asjes hetzelde gezegd hebben als er op hato amerikanen gewond of zelfs dood waren geschoten? ik denk het niet.

 14. Was de PAR nog maar aan de macht. Altijd beter dan wat er nu zit.

 15. De tijd lijkt daar te zijn voor Ivar, Nelson, Ben en consorten om hun kop uit het zand te trekken en te vertrekken. Alle incidenten worden afgeschilderd als niet ernstig. Het is tijd voor een regering die grondarrest krijgt, dus geen snooepreisjes naar de andere kant wereld etc. Tijd voor een regering die de onderwereld aanpakt en het eiland weer leefbaar maakt

 16. Maria. Ik zou 10X over na denken als je terug wilt komen.

 17. Gezien het gebruik van de Engelse taal is dit persbericht niet bestemd voor de bewoners van dit eiland maar om de buitenlandse potentiële toeristen zand in de ogen te strooien.
  ( er is geen Nederlandse versie = minder erg maar ook geen in het Papiaments en
  dat is onvoorstelbaar en tevens veelzeggend !).

 18. Wat een onvoorstelbaar domme reactie. Een totaal gebrek aan empathisch vermogen. Dat is toch wel het minste wat je mag verwachten van een premier. Maar die titel is deze man niet waardig. Lekker de kop maar weer eens in het zand steken. In plaats van je taak waar te nemen en als hoogste vertegenwoordiger van de overheid de verantwoordelijkheid op je te nemen om de eigen bevolking te beschermen tegen deze waanzin gaat hij raaskallen als een kip zonder kop. Mooie volksvertegenwoordiger. Een ronduit belachelijk en zielig persbericht, Hij had in plaats daarvan beter zijn kunnen besteden aan een bezoek aan de slachtoffers. Dit soort types zit er toch alleen maar voor zichzelf en hun mooie vriendjes. Dushi Korsou wordt toch eindelijk eens wakker en laat je niet langer belazren.

 19. Het grootste, dikste en meest achterlijke ‘losstaand incident’ op en van curacao is ….. de PM himself! Denk dat dit geen toelichting behoeft :)) … Alleen diep en dieptriest dat curacao zo aan het afglijden is agv het gigantische wanbeleid/mis-management … hiervoor zijn ALLE politici op curacao medeverantwoordelijk. En aub niet denken dat de gemiddelde meestal goed geinformeerde toerist te dom is om te snappen dat dushi korsow voorlopig geen veilige optie is.
  Grote schande dat zoiets vreselijks op een klein eiland als curacao heeft kunnen gebeuren… Niet alleen die domme tiet Wiels in Den Haag is een grote schande voor dushi korsow maar al die freaking randdebielen in de regerin op curacao. Hopelijk komt er een nieuwe lichting die wel de ballen heeft om de echte problemen bij de bron aan te pakken: armoedebestrijding, kwalitatieve scholing, werkgelegenheidsprojecten, service gerichte overheidsdiensten etc etc …

 20. Curaçao, vergeet deze opruiende taal : u hoeft geen angst te hebben zegt uw geweldige Minister President : het zijn alleen maar losstaande incidenten !
  Dat geldt ook voor de moord die morgen wordt gepleegd alsmede die voor overmorgen
  die de dag daarna etc.etc. Ook voor die die u persoonlijk per ongeluk mocht treffen : het blijft een incident. Vertel het uw eventuele toekomstige nabestaanden.
  Het volk van Curaçao weet dus dat van deze MinPres en zijn kabinet niets te verwachten valt.
  Volk van Curaçao: waaraan heeft u het verdiend zo’n (door u nooit gewilde) minister president te hebben. Volk kom in opstand !!!!
  ps ter geruststelling deelt hij ook nog mede dat alle gewonden (gelukkig maar ?) lokale bewoners zijn !

 21. Yes, bagataliseren is het beste !!! Wanneer gaan de ogen eens open dat we alsmaar verder afglijden ! Geen normen en waarden meer. Deze reactie geeft dat al aan, het is nog geeneens meer iets waarover Asjes zich druk wenst te maken, just a local incident . At the wrong moment at the wrong place Mr. Asjes ; life goes on at Krimicao ……

 22. Zijne domheid heeft weer gesproken.

  11 liquidaties in een half jaar tijd zijn incidenten……???

 23. Een incident? tussen lokale bewoners?? Tussen tientallen toeristen met kinderen ja!
  De reactie geeft goed aan wat we van de regering kunnen verwachten.. niets dus. bagataliseren en afdoen als een incident. deze houding is precies de reden dat het zover heeft kunnen komen. gaat u ook naar de slachtoffers met deze woorden? het was maar een incident en u heeft gewoon pech gehad? nee natuurlijk niet. u gaat helemaal niet. het was maar een incident, niets aan de hand. de laatste tijd vernemen we om ons heen zoveel “incidenten” waarvan volgens mij nog geen 25% de krant haalt. en er gebeurt niets want het probleem word niet onderkent. tip: u bouwt gewoon een megapier bovenop een populaire duikspot zodat er meer toeristen komen. op die manier zijn er op jaarbasis minder ‘incidenten” per zoveel toeristen. dat brengt de cijfers ook omlaag.

 24. Ik woon decennia lang in het buitenland en wil dit jaar vergoed terug naar dushi Korsou.
  Het is triest voor woorden om te zien hoe het eiland in een snel tempo naar de afgrond verdwijnt.
  Je veilig voelen is er niet meer bij.
  Losstaand incident ? En de gewapende roofovervallen, schietpartijen en toenemende criminaliteit deze incidenten komen aan de orde van de dag.
  En we staan er bij en kijken ernaar.
  Mijn vraag is waar is THE spirit van de yui di Korsou? Bestaat ze nog?

  ,

 25. Dit bedoelen we dus. Struisvogelpolitiek.

 26. Ik hoop dat het Kabinet Asjes ook een losstaand incident is!

 27. Asjes noemt alle misstanden rond Fraudelyne Wiels blijkbaar ook losstaande incidenten, gezien de wijze waarop hij haar schaamteloos de hand boven het hoofd blijft houden.

 28. PM: “This incident was between local residents.” “It is important to note that this is an isolated incident, and normal activities continue throughout the island.”

  Based on these statements, all tourists should feel safe. Right ? It was just between locals.

  BTW we do not have to do anything because it was an ISOLATED incident.

  What an idiot, we should clean house, not just the criminals but all these stupid politicians as well.

 29. Ah ja, natuurlijk een losstaand incident, alleen jammer dat het zo langzamerhand een aaneenschakeling is van “losstaande” incidenten. Hoeveel afrekeningen en schietpartijen hebben we dit jaar al gezien?