• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Foto Athony Saiji: Amerigó ThodéCURAÇAO – “Onze Gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels is onze nationale schaamte in Nederland.” Dat zegt MFK-lid Amerigó Thodé. “Net wanneer je denkt dat het niet fouter kan, weet ze toch iets erger uit te halen.”

Volgens hem is de bekendwording van het afluisterschandaal in het Curaçaohuis slechts een tipje van de sluier. “Zo kon Wiels niet alleen inkomende- en uitgaande telefoongesprekken afluisteren, maar ook alle e-mails van de werknemers van het Curaçaohuis lezen”, aldus Thodé. Het personeel heeft een klacht hierover neergelegd bij College Bescherming Persoonsgegevens (CBP). “Wiels blijft tot dusver ontkennen zich hieraan schuldig gemaakt te hebben. Gelukkig weten we inmiddels dat we het niet zo nauw moeten nemen met haar woord en geloofwaardigheid.”

Cv
Thodé noemt als voorbeeld haar cv-fraude, die ons nog vers in het geheugen is gegrift. “Ondanks dat dit zwart op wit stond en er dus genoeg bewijs was, bleef ze hardnekkig ontkennen.”

Fabels
Hij heeft het daarnaast ook over het zogenaamde ‘instortingsgevaar’ van het Curaçaohuis. Ook dit bleek een fabel. “Bovendien heeft ze meerdere familieleden en vrienden in dienst genomen zonder in overleg te gaan met de ministerraad, 300 duizend gulden gebruikt om het hoofd Communicatie zonder rechtszaak te ontslaan en zou ze regelmatig werknemers intimideren.” Deze intimiderende houding heeft ze volgens Thodé ook tegenover de pers. “Het voorval met journalist Dick Drayer bekrachtigt dit.”

Asjes
Het MFK-lid vraagt zich af of premier Ivar Asjes afwist van de afluisterpraktijken van Wiels. “Zo ja, is er dan vanuit de ministerraad toestemming gegeven?” Volgens Thodé is er overigens bewijs dat Wiels zich ontdaan zou hebben van het afluistermateriaal om zowel haar gezicht als dat van Asjes te redden. Een motie naar een onderzoek naar de gang van zaken door de Algemene Rekenkamer is vooralsnog van tafel geveegd door de coalitie.

26 reacties op “Thodé: ‘Wiels is nationale schaamte’”

 1. Hoe haalt Curacao het in haar hoofd om de criminelen Thode en Wilsoe af te vaardigen naar IPOK in Nederland waar INTEGRITEIT op de agenda staat?

  Stuur dan ook maar Stella van Rijn en Ramsay Soemanta mee.

 2. Het lezen van het vele commentaar, in opvolging van wat de heer A. Thode heeft geschreven, maakt de stelling waar, dat er veel dieren ondanks jarenlange socialisering door menselijke activiteiten en contacten ofwel interacties, niet te vertrouwen blijven.
  Simpelweg, het zijn preadators ofwel jagers, ofwel made for the kill.
  Ondanks verzorging, vertroeteling, voederen, genezing en dergelijke activiteiten door de mens van onder anderen een kaaiman/krokodil, gifslangen, bepaalde type haaien, blijven het jagers ( ready to bite, it’s their nature).
  Geef deze dieren van kleins af of jarenlang verzorging, vertroeteling, voedsel, genezing of wat dan ook, zij zullen je bij de eerste de beste gelegenheid daartoe opeten, bijten, vergiftigen, verwonden, aanvallen of op zijn zachtst gezegd, laten schrikken.
  Niet te vertrouwen dus. Ironisch, zij zijn bereid elkaar op te eten om te overleven.

 3. Soms snap je betaalde relaties niet, zoals die van Insel Air directeur Heerenveen met het hypocriete sprekende mantelpak Stella van Rijn.

  Maar ook die tussen Quasimodo Thode en zijn piepjonge latina. Wat ziet zij in hem, of hebben ze elkaar in het donker leren kennen?

  Anders moet het wel zijn MCB pas zijn.

 4. In dit geval mogen ze van mij de Messenger, zoals de oude Grieken al een keer deden, opruimen. Want zijn message is dan wel waar maar wie hem brengt is toch een wandelend disaster.

 5. Nou Thode krijgt er flinkvan langs op internet, en terecht.

  Gelukkig srpeekt zijn vrouw die qua leeftijd zijn kleindochter had kunnen zijn geen Nederlands, dus ze weet niet wat er allemaal over pappi Thode geschreven wordt.

 6. Amerigo Thode: zo zoon (drugsdealer) zo vader.

  Of zo broer (fraudeur) zo broer.

 7. Mensen, laat Thode zijn gang gaan, we hebben op Curacao geen theater meer maar Thode is een geweldig alternatief en je hoeft nog geen kaartje te kopen ook.

  Thode is in het leven geheel mislukt (zijn vrouw is ervandoor, zijn zoon is opgevoed tot drugshandelaar, zijn zoon is betrapt op smokkel van autoonderdelen en hij kon geen baan vinden en had als enige optie de politiek, en dat kon alleen de MFK worden waar een criminele familie een plus is als je bij de partij wilt komen).

  Nu kunnen we van Thode genieten bij zijn optredens als payaso van Schotte aan wiens zijde hij op elke foto van Schotte te zien is, kritiekloos en met groot acteertalent ieder word van Schotte bevestigend, ook al zegt Schotte dat de aarde plat is.

  Maar ook na zijn korte werkdag is het van Thode genieten als hij met zijn goedkope latina die zijn kleindochter had kunnen zijn en die hem als een lopende creditcard ziet gaat shoppen. Of samen de lokale horeca ingaan waar ze elkaar geen woord te vertellen heb en nina verveel om zich heen kijkt op zoek naar wat aantrekkelijkere heren dan pappi Thode.

 8. Eigenlijk zegt Thodé weinig nieuws. ‘s Lands wijs ‘s lands eer.

 9. Wie is er overigens momenteel verdachte in een afluisterzaak?

  Juist, AMERIGO THODE!

 10. Weet iemand hoe het tegenwoordig gaat met pappi Thode en zijn piepjonge rent-a-latina waarThode zich vorig jaar overal waar hij kwam volslagen belachelijk maakte?

  De arme man moet voor een vermogen aan Viagra geslikt hebben. Gelukkig verdient zijn zoon wat bij in de drugshandel en zijn broer in de handel in illegal import.

 11. @Bernardus, Wanneer THode geen geld meer heeft dan is ze weg.. ondertussen vermaakt ze zich wel met de jonge heren als papito zgn aan het werk is..

 12. Arthur, ik dacht eerst ook dat het zijn dochter was.

  Ook omdat ze meer aandacht had voor de jonge heren in Veneto dan voor pappi Thode. Ze keek hem ook aan met een gezicht van Amerigo amehoela.

  En geef haar eens ongelijk.

 13. Amerigo, nationale schaamte is je je zoals jij deed in een te strak Duitsland shirt met een latina die je kleindochter had kunnen zjn de mundial gaan kijken in Veneto.

  Schaam je.

 14. Caramba, een beetje meer respect voor Schotte.

  Als man zoek je toch een byside die (1) lager opgeleid is en (2) kleiner is.

  Aan het vinden van een byside die aan beide vereisten voldeed had Schotte een dagtaak.

 15. Over valse beweringen van het instorten van het Curacaohuis maakt Thode zich druk.

  Over valse beweringen van gestolen diplomatieke paspoorten is Thode muissstil…

 16. Het punt is dat Thode niet geloofwaardig meer is. Als hij destijds lef had gehad, dan had hij in zijn eentje het kabinet Schotte kunnen laten vallen. Die steunde toen op een meerderheid van 1 zetel.

  De prutsers: Schotte, Hakim, Cooper, Wilsoe, Constancia, Jamaloodin, Monk. Daar had Thode kennelijk toen geen probleem mee. Als plv Statenvoorziter vond hij dat kennelijk prachtfiguren? Als zo’n meeloper nu dan wel kritiek heeft, dan haal je toch je schouders op!

 17. Kogelwerend vest….
  Willen jullie weten waarom.
  Omdat de “officiele” partner van een vrouw indringende bezwaren had gemaakt in de richting van bovengenoemd persoon.

 18. Een nationale schaamte, Ja dat is waar, maar komende uit de mond van Thodé brengt het toch ook wel een glimlach op mijn gezicht.

 19. In vele landen nemen de politiek verantwoordelijke personen, na een fiasco, sof, fout of falen zelf de eer om af te treden. Is het nou “raar maar waar of waar maar raar”? , beide evengoed, het maakt op de Antillen geen snars uit, blijven de verantwoordelijken aan. Met een glashard gelaat blijven zij volharden in gelogen beschamende meineed bewijzende verklaringen om maar aan te blijven als onbetrouwbare ambtenaar. Damen en heren, zelfs minister president Mark Rutte is een openbare diender en dus een ambtenaar. Verschillende premies hebben na falen van welk aard dan ook, hun ontslag aangeboden bij de koningin. Dat zij later weer een openbare diender zijn geworden lag aan de kiezer om te oordelen. Kwestie van het bevolkingsmentatiteit?

 20. Het leven is een schertsvertoning. Velen denken dat wie er het beste schertst vergeten wordt van de beschamende daden van hemzelf of partij genoten. Ooit ben ik benaderd om deel uit te gaan maken van een politieke partij. Iets waarvoor ik huiverig bedankte. Mijn motivatie? ,:”Wat politiek maakt politiek breekt. Er werd niet gekeken naar mijn kwaliteit als mens en werknemer, maar meer naar de functie die ik in die tijd vervulde. “Maak je niet druk. Eenmaal dat je benoemd wordt moeten ze van goede huizen komen om je benoeming nietig te verklaren”. Liever met eer en geweten minder verdienen dan zonder geweten veel krijgen toegeschoven, jatten of het niet waard zijn een inkomen te hebben.

 21. hahaha het is maar weer lachen.wat doe deze regering het beter dan allen.blind zijn we .we zijn helemaal gezonken.forse criminaliteit,werkeloosheid.wat is er uitgevoerd?nul,niks zero.het wordt tijd voor verfrissing.nieuwe mensen ,goeie vissie,onze dushi corsow uit de duisternis halen en niet zitten kijken wie het beter doet.en als we niet opletten pakken de chinezen ons land.let maar op!

 22. Natuurlijk is marvelijntje een bron van schaamte.
  Maar hoor wie het zegt.
  Zelf lid van een maffia organisatie, die ruim een jaar het land heeft berooft…

 23. Volkomen juist Pim!

  Amerigo Thode heeft zijn zoon tot drugsdealer grootgebracht en terwijl zijn partijleider misstand op misstand stapelde en momenteel verdachte is in een grote corruptiezaak zwijgt Thode daarover in alle talen.

  Doodrijden? Tonnen stortingen van de Italiaanse mafia op buitenlandse rekeningen? Tonnen uitgeven aan als dienstreizen verantwoorde vakantiereizen? Aangifte doen van diefstal van een diplomatiek paspoort dat daarna thuis in de kluis werd gevonden bij een politie inval? Het absurde in dienst nemen van een prive fotograaf Ramsay Soemanta? Zich omringen met een leger lijfwachten om met zijn achtegrond van MAVO3 en een reeks faillssementen toch nog enige status proberen te verwerven?

  Arme Amerigo hield bang zijn mond. Je kunt niet eens boos op hem worden maar eerder medelijden met hem hebben. En dat is eigenlijk nog veel erger.

 24. Geachte heer Thodé, verbeter de wereld en begin bij jezelf.
  Laten we het netjes houden, zo’n geweldig blazoen heeft u en hebben uw directe familieleden ook niet. Dus ga je schamen. Soms is zwijgen beter!!!

 25. Ohhh Thode, ik word moe van je! Je bent zelf een nationale schande, zoon in de bak, zelf meegeholpen als patijlid van een inferieure MFK om het eiland van redelijk schoon naar grote armoede te brengen en maar leugens lopen te schreeuwen. je behoort tot dat zelfde clubje wat zich politici noemt, de eigen zakken vult en geen moer geeft om de bevolking van Curacao.

 26. Helemaal eens, maar schakel jezelf en de gehele MFK vooral niet uit. Jullie stinken aan alle kanten.