• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Aankomst HatoCURAÇAO – Bij de schietpartij op Hato zijn gisteravond twee doden en zes gewonden gevallen. Dat zegt de politie. Eerder was er nog onduidelijkheid over het precieze aantal gewonden. Ze zijn naar het Sehos gebracht voor behandeling. De lijken zijn in beslag genomen door het Openbaar Ministerie (OM).

De politie heeft een Glock en een Beretta aangetroffen bij het sporenonderzoek. De aanleiding voor de liquidatie zou gezocht moeten worden in een ruzie in de drugswereld, maar dat is nog niet officieel bevestigd.

Informatie
Getuigen worden opgeroepen zich te melden bij de recherche. Bel tijdens kantooruren naar 8666214, 8666219 of 8666221. Je kunt 24 uur per dag naar 917 bellen. Het nummer van de anonieme tiplijn is 108.

15 reacties op “Politie spreekt van zes gewonden, vindt twee wapens”

 1. Het is een bewijs van knapheid, te weten dat men knap is. Het zijn dommen, die niet weten dat ze dom zijn.

  jammer voor dit prachtig eilandje…

 2. Het is een bewijs van knapheid, te weten dat men knap is.
  Het zijn dommen, die niet weten dat ze dom zijn…

  jammer voor dit ooit eens zo mooi eilandje

 3. Cameras dusseldorp… Wat ideetjes…
  Op de airport hangen ze ook. Of ze werken ?
  T kan ook iemand zijn die wist dat hij kwam. Uit de eigen groep. Die jongen werd opgehaald nietwaar door een familie lid. Hij wordt herkend bij aankomst. “ik stond vlak bij hem, maar daarna verloor ik hem uit het oog” eigenaardig getuigenverslag.
  Passagierslijst. Douane beambte. Die bij de controle van t paspoort een popupje kreeg. Er zal vast iemand ergens hebben gestaan en die doorbelde.
  Kan handig zijn om dat na te gaan wie allemaal met wie belde op dat tijdstip. En of die zelfde telefoontjes zich nu ergens in een “bepaald” gebied bevinden… Een waslijst aan mogelijkheden. In nederland wordt je al bijna zon beetje veroordeeld als je met je telefoontje ergens gesignaleerd wordt… en wij hebben maar 2 providers op t rotsje… internet verkeer beetje na speuren vraag bij nsa eens een verslagje op. Whatsapp verkeer.
  Maar ik denk dat allang bekend is wie wat en waarom.
  En navarro verteld gewoon verhaaltjes..
  Deze zaken worden zelden opgelost.
  Toen met die goudroof ja toen ging t snel. Maar ja het ging om goud en niet “alles” is “teruggevonden” nietwaar…..
  Wat nu als de poltie een bonus krijgt voor elke opgeloste klus en hoe sneller hoe hoger.
  En wat nu als de minister gekort wordt op salaris en pensioen bij alle zware zaken die langer dan een week of zo open staan… Wordt het vast een ander feestje.
  Maar ja.. inderdaad. TIC of TIFC .
  Op de airport draait zo.n bandje over onbeheerde koffers.. Daar moet nu in t engels bij komen Please do no stan to close to locals, and in case of shotings, stay calm and get down. It is only an incident. En de golfhoogte zal tussen de 1 en de 2 meter bedragen..
  Maar met Aruba meegenomen we zijn al lang geen nieuws meer. Op andere plekken schieten ze hele vliegtuigen omlaag. Trieste wereld soms. Blijven lachen op t rotsje…

 4. @logisch nadenken. Als ze het legaliseren dan zullen de criminelen van nu mensen gaan beroven..want ze willen niet werken maar wel de gangster lifestyle!

 5. Eén kilo cocaine in Colombia: 500 dollar
  Eén kilo cocaine op Curaçao: 5.000 dollar
  Eén kilo cocaine in Nederland: 50.000 dollar
  Wat zou er gebeuren als men alle drugs zou legaliseren?

 6. Zoals meerderen heb ik de nieuwsberichten gelezen, de fotos van datgene dat gebeurt is aanschouwd en ben ik dan de enige die het opvalt dat er op de fotos zeer duidelijk drie wapens aanwezig waren? Op de fotos zag ik zeer duidelijk wat leek op een Beretta 92 series achtig wapen, een Glock (denk 23c want die is vol automatisch ) met verlengd magazijn, en nog een kleiner wapen model past makkelijk in je broekzak wat ook een Beretta leek te zijn. Dus dit bericht klopt niet.

  Dan inderdaad de politie reageert op Curacao vaak te laat en niet correct, hoe komt dit? Door de politiek, het werk wordt hen onmogelijk gemaakt! NIet voor niet trekt de vakbond afgelopen avond aan de bel ( waarschijnlijk voor niets maar toch ). Natuurlijk zijn er naar mijn bescheiden mening zeer veel rotte appels in het korps politie aanwezig, echter laten we hen niet over een kam scheren, er zijn er wel degelijk die willen werken voor Uw veiligheid. ( Nee ik ben geen politie agent ).

  Dan de security op Hato is ABOMINABEL slecht, is het altijd geweest. Als iemand die vroeger onder andere veiligheids diensten heb gedraait op zowel civiele als militaire vliegvelden kan ik U verzekeren dat alles mogelijk is op Hato. We spreken hier qua regelgeving van TIC ( This Is Curacao ), oftewel alles kan en mag. We hebben een incheckbalie die direct aan een doorgaande afdropzone is zonder bijvoorbeeld beveiligings glas, zonder bewaking die permanent aanwezig is. De bewakers die rondlopen maken zich meer druk om die ene auto die stil staat dan verdacht uitziende individuen die rondwandelen her en der. De “uitgang” is zeer gemakkelijk te betreden door mensen en deze heb ik al meerdere malen vrolijk langs de douane zien lopen al groetend om even alvast mensen te ontvangen ( en allicht goederen in ontvangst te nemen??? ). Probeer dit eens op Schiphol, of JFK of waar dan ook? Mensen ik kan heel lang hier over doorgaan maar wat hier gebeurt, gebeurt zelfs in bananen republieken niet.

  Dus helaas qua beveiliging van ons vliegveld, hoe rot dan ook, ik heb dit al eens tegen mensen gezegt,. HOE KOMT HET DAT HET TOT NU TOE NOOIT FOUT IS GEGAAN HIER? Helaas is de nachtmerrie waarheid geworden.

  Bezem erdoorheen, van voor naar achter, van links naar rechts, zet goede mensen op goede plekken. Er zijn zat bijvoorbeeld ex militairen van Antilliaanse afkomst met genoeg ervaring die ZEER graag zouden willen werken om het eiland veilig te krijgen. Ik ken er zo al minstens 15 die kundig, betrouwbaar en werkzoekend zijn, omdat ze overal bij politie en beveiliging geweigerd worden omdat ze dan te hoge salarissen moeten betalen en hen niet meer kan “vormen”. ( LEES OMKOPEN OF DOM HOUDEN. )

  En ja inderdaad het gruwel woord voor de meeste trotse Yiu di Korsow,. zoek HULP, zet die valse trots opzij en vraag om hulp. Mocht je dit niet in Nederland willen zoeken ( wat voor ons echt wel het beste en meest logische zou zijn, ga dan naar andere kundige partners op zoek zonder vriendjes of familie steekpenningen toe te steken en dus het volk weeeeeer te naaien.

  Doe er wat mee!!!

  Groetjes.

 7. Als het in hun wereld normaal is dat een leven een andere waarde heeft dan in mijn wereld, laten ze dan deze acties ook in hun eigen wereld uitvoeren en niet op de plaats waar ik mijn zoon in de armen sluit na een lang weerzien.

 8. Redelijk stom om het hier te doen. In Dusseldorf is meer ruimte om te verdwijnen, of kun je je op een klein eiland beter verbergen? Raar he?
  @Logisch nadenken..goed idee en kans dat tipgever in dezelfde vlucht zat!

 9. Hulp inroepen van Nederlandse en Amerikaanse soldaten (30.000) en het eiland uitkammen.
  Drugsgebruik, drugs-handel zwaarder straffen, desnoods de doodstraf invoeren.

  Opvoeding begint thuis door de ouders.
  Meestal denken sommigen dat de naasten goede mensen zijn anderen zijn de BadBoys.
  Als je als ouder je kind niet te straffen komt het niet goed.

 10. Niets ontziende bendes,die ten koste van onschuldige mensen hun daden plegen. Dit kan gelijk worden gesteld met terrorisme. De overheid is te bang voor deze niets ontziende misdaadbendes. Het nieuws gaat de hele wereld over,en kan het begin inluiden van totale ondergang van dit mooie eiland. Het toerisme krijgt een enorme oplader,en zal veel toeristen afschrikken. De overheid doet niks en kan ook niks. Hel en verdoemenis is wat curaçao te wachten staat met deze in en in verrotte overheid.

 11. Zeer kort na de schietpartij was reeds bekend dat het om twee rivaliserende bendes ging. Werkt de justitiele inlichtingendienst zo goed of waren ze van tevoren getipt en hebben ze niets met de informatie gedaan ????? De rol van de justitiele autoriteiten dient in elk geval nader onderzocht te worden. Hoewel men schijnbaar dus goed op de hoogte is waar het geweld vandaan komt, zal uiteindelijk de gewone burger de prijs betalen in de vorm van verkeerscontroles door op macht beluste gewapende diensten. Het kwaad bij de bekende wortel aanpakken durft men helaas niet.

 12. Als de persoon een bekende drugsdealer is hoe kan het dat zo iemand zomaar door de immigratie kan?

  Fred, er staat normaal 1 agent met 1 pistooltje bij de uitgang. Die kon alleen maar wegduiken tegen daders met machine geweren.. (niet voor niets staan er vaak bij aiports in zuid amerikaanse landen zwaar bewapende militairen)

 13. TIP
  Politie moet de beelden van beveiligingscamera’s op Dusseldorf Airport eens bekijken, dan zien ze misschien wel de persoon die zijn vrienden op Curacao getipt heeft dat de persoon die ze geschoten hebben daadwerkelijk aan boord is gegaan.

 14. Als we dit mooie eiland willen behouden is het nu tijd om het eiland compleet schoon te maken. Zero-tolerance beleid is een goed begin. Als we dit toe laten is dit het begin van het einde. Wat mij betreft is het nu 2 voor 12!

 15. Ik ben benieuwd naar het feitenrelaas, van minuut tot minuut. Wie deed wat exact wanneer. Ik neem aan dat de opnamen met het berichtenverkeer tussen de veiligheidsdiensten (politie, security, etc.) nu opgevraagd worden door de lokale media (Openbaarheid van bestuur, weet u nog …) om het mysterie op te lossen waarom zij dit niet konden voorkomen, en op welke wijze zij hebben ingegrepen. In alle berichtgeving tot nu toe ontbreekt elke verwijzing naar welke vorm van ingrijpen van de veiligheidsdiensten ter plekke. Waren zij de grote afwezige op Hato?? en op basis van welke informatie/aanwijzing komt dat dan??