• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

pistoolCURAÇAO – Op de parkeerplaats van luchthaven Hato heeft vanavond een schietpartij plaatsgevonden. Daarbij zijn twee doden gevallen en enkele mensen gewond geraakt, waaronder een aantal toeristen. Volgens een ooggetuige vluchtten tientallen omstanders de aankomsthal in.

“Ik stond vlak naast hem bij de douane, maar op een gegeven moment verloor ik hem uit het oog”, vertelde ze.. Ze beseft dat ze mogelijk aan een vreselijk lot is ontsnapt. “Ik was eigenlijk pissig dat ik van de douane mijn koffer moest openmaken. Nu ben ik er blij om, ik had anders vlakbij hem gelopen toen ze op hem schoten. Danki Dios!” Even later hoorde ze het geluid van automatische wapens. Een van de doodgeschoten mannen zou Jais Juliana zijn. De autoriteiten doen vooralsnog geen mededelingen over de identiteit van de slachtoffers.

70 reacties op “Twee doden en meerdere gewonden bij schietpartij Hato”

 1. Basta ta basta. Curaçao voor het volk is een simpele uitspraak. Maar “dushi hende”, waarom elkaar niet sterk maken voor een groter belang? Wil jij die ydk zijn die men beschouwt als crimineel? Wil jij die ydk zijn die men in verband brengt met drugs transport? Wil jij die ydk zijn die zijn eigen trots in handen legt van die kleine groep niksnutten? BASTA TA BASTA. Nu is er nog een weg terug naar een mooier en beter Curaçao. Maar wie staat er op? Wiels? Schotte? Jasjes? Neeee…… 1 man alleen kan dit niet. Het volk moet opstaan. Crimicao…… BASTA. Het is nu tijd voor de echte Dushi Hende.

 2. Het valt mij op dat niemand het heeft over de veiligheid die de Curacao airport Partners moet leveren aan zijn gebruikers (de passagiers). Hoe komt het dat we ons blauw betalen aan een wrak van een vliegveld, er duidelijk niemand veilig is en niemand zegt hier niets over.

  CAP and CAH moeten hun licentie kwijtraken en de boel moet opgespoets worden, laten privaticeren door buitenlandse bedrijven die wel weten hoe het moet, cameras, bewakers en militairen als het nodig is. CAP en CAH zijn een stelletje grapjassen die alleen aan geld denken. Verder maken zich alleen druk over hoe zij een airco moeten installeren voor het personeel die daar moet werken, ja u hort het goed, voor het personeel, want de toeristen staan hier niet op te wachten.

  Navarro, ga naar huis, je hebt aan alle kanten gefaald. Neem ook de hele top van de politie en inlichtingdiensten mee. Stelletje bonobos op een bananen republiek.
  Nos mes por, hahahahaha

 3. @ DushiPatria, op 16-07-2014 om 05:45 schreef: Nee, de mariniers hebben dat nog, die erecode en discipline.

  Uit uw woorden meen ik te begrijpen dat u begin jaren 80 niet, uit pure verveling, met een lijntje coke aan de neusgaten bij de poort van Parera of Suffisant heeft gestaan ?

  Versterking van de marechaussee op Curaçao zal een stuk zinvoller zijn.
  Ook minder kans dat die gasten zelf vervoer van coke naar NL gaan regelen.

  (met de vriendelijke groeten van een voormalige gelegenheids-snuiver en zware drinker)

 4. @DushiPatria – Ben zelf van (lichting 89-1) 42 painfbat (toen nog in Seedorf) – wedden dat die groep “ouwe poep” dat problem zou kunnen oplossen? – gewoon met een paar YPR’etjes de buurt afzetten en deur na deur alles doorzoeken.. maar dan krijg je weer dat gezeik dat de “blanke man” de donkere onderdrukt.. Helaas moeten in dit geval de YDK zelf even diep naar binnen kijken en tot de conclusive komen dat men er zelf voor gestemd heft.. fijn toch al die jaren met Schotte en Wiels.. en nu dit.. Bouw die Mega pier maar.. bootjes blijven toch ECHT weg als dit zo door gaat –

  Ik vind het in ieder geval erg jammer – zo’n mooi eiland – zo veel mogelijkheden om voor iedereen goed geld te verdienen.. en het word gewoon kapot gemaakt door een bende sukkels.. maar “we kunnen het zelf”….. nou dat laat blijken…

 5. Airport police? Die controleren toch alleen maar of je niet te lang op de ‘kiss & ride’ strook blijft staan?

 6. Hihi,

  Politieagenten doen het pas na twee keer in de lucht geschoten te hebben. 🙂
  Ich habe, Gott sei Dank, ort übers Ziel und selten neben das Ziel geschossen…
  De wapens zijn gevonden; volgens ‘zeggen’ een Glock en Beretta. Zelf denk ik dan meer aan semi automatische pistolen dan aan ‘automatische wapens’
  Hopelijk worden de oerstomme gluipertjes/gebruikertjes heel snel gearresteerd!
  Ook in de Bon Futuro-gevangenis (Koraalspecht) kan je je zeepje beter niet laten vallen…Zeggen zelfs de Colombianen…
  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenland/archief/article/detail/452539/1998/02/23/Koraalspecht-is-het-ergst-zeggen-zelfs-Colombiaanse-gevangenen.dhtml
  Dus, zoek en gij zult vinden..But, you can always count on a murderer for a fancy prose style….
  Voor insiders: lees ook eens:
  http://wodc.nl/images/ob122-volledige-tekst_tcm44-437775.pdf

  Tot ons geluk stapte wij de middag ervoor op Hato het vliegtuig in…

  Maar nu even serieus,
  Voor de opsporingsdiensten: Heel erg veel suc6 met het opsporen toegewenst!
  P.S.:zoek voor de zekerheid ook even in de Grevelingenbuurt (D-H)

  FabianS

 7. Dit is echt heel ernstig! waar gaat t zo naar toe met nos Korsou? Nederland moet ingrijpen, de regering daar moet wakker worden, politie waar zijn jullie en wat doen jullie hiertegen? Het toerisme is vermoord, toeristen zullen massaal wegblijven, er moet verandering komen meer veiligheid voor ons eigen volk en voor Pais Korsou. strengere straffen…..dit is bizar, dit is echt onacceptabel, dit is geen incident meer…nu is de maat vol. Beterschap aan de gewonden, ik hoop dat deze toeristen toch nog eens terug zullen komen…maar heb mijn twijfels…je slaat de krant open, overvallen op mensen in hun huizen, op winkels, op toko’s, nu dit drama op t vliegveld. Waar zijn we mee bezig???? dit moet stoppen!!!!!!

 8. @Obi:
  U doet aan struisvogelpolitiek. Ik praat het niet goed. Maar………

 9. De overheid op Curaçao, in casu justitie, voert al jaren een achterhoede gevecht tegen niets ontziende criminelen. Niets nieuws dus onder de zon. Waarom is die overheid niet succesvol?

  Welnu, dat is een samenspel van tal van oorzaken.

  • Onderling gekrakeel o.m. omdat Curaçao van oorsprong geen volk herbergt met een eenduidige achtergrond. Het is van oudsher een samenraapsel van volkeren, kunstmatig opgedrongen tot een samenleving. En om die reden een onnavolgbare onderlinge discriminatie;
  • Politici die isolationisme nastreefden en om die reden verantwoordelijk zijn voor talrijke verloren generaties;
  • Geen consistent beleid in het openbaar bestuur;
  • Corruptie in alle lagen van de politiek, het ambtenarenkorps als wel het bedrijfsleven dat als een ziektevirus onze economie heeft aangetast en ons normbesef vertroebeld;
  • Geen visionair vermogen onder politici en bestuurders.

  Het resultaat hiervan is dat de samenleving aan de zijkant staat, steeds wanhopiger reageert en criminelen, die vrij spel hebben.

  Blijkens de taferelen op Hato kan het grote publiek gevoeglijk aannemen dat criminele inlichtingendiensten, onderdeel uitmakend van het politieapparaat in brede zin, ik doel o.a. op het RST en de Nationale Recherche te Nederland, niet voldoende ingang hebben in de criminele bendes, die het eiland in een wurggreep houden.

  We kunnen gevoeglijk aannemen dat deze bendes geen enkel besef hebben van economische en maatschappelijke gevolgen voor de samenleving op het eiland. Men heeft daar geen boodschap aan. Het is louter macht dat voor de lieden geldt en dat er terreur aan te pas komt, is voor hen een logische en vooral onafwendbare stap in het positiespel.

  Feitelijk hebben wij de anarchie op Curaçao, volledig aan ons zelf te danken. Wij als volk, hebben nooit en te nimmer aan Nation Building gedaan, het is een decennialang spel van pappen en nathouden geweest.

 10. Airopuerto ta nos Kara y Kurason di Pais,Y Hustisia ta kuminsa serca nos mes prome. Tristu ta cu Hopi hende nan boka ta jen di Gobierno ,tur cos ta gobierno mester juda pero bo mes mester hasi algu .Situacionan deplorabel asina aki ta pasa cu nos ta sera Wowo pa e cosnan malu y asina nan ta bin danja e Kara di nos korsouw anto mas pio ta cu ta nos mes hende ta sostene e Kausa , ki dia nos ta stop di apoja cos cu ta Malu y duna Sosten na cos nan Bon ?. Mi ta pidi dios pa baha den e Almanan cu ta biba den scuridad y cu Bondad mester y ta Vense Maldad .

 11. TIP
  Politie moet de beelden van de beveiligingscamera’s dien in de hal van Dusseldorf Airport hangen opvragen. Staat misschien ook degene op die gebeld heeft naar Curacao om zijn criminele vrienden in te lichten dat de persoon die vermoord is ook daadwerkelijk aan boord is gestapt.

 12. @ Iwan Bushman,

  In de USA is wapens dragen toch ook een recht. Florida kent miljoenen toeristen hoor! Kijk, de bandieten zijn toch al gewapend. Wat is er op tegen om terug te mogen schieten? Wil jij je weerloos laten afslachten door deze bandieten? Nou ik niet! Ik zou ze graag in hun eigen taal te woord willen staan!!!

 13. Ik vraag me af waarom YDK altijd maar alles wil vergelijken met een groot land als Nederland dat 18 miljoen mensen telt en tevens open grenzen heeft. Nederland is geen klein rotsje waar iedereen elkaar kent! Texel is ook een klein eiland in Nederland en hebben ze daar last van moordpartijen?
  Punt is wanneer je criminelen als Schotte als premier hebt dan zal dit dalen in je overheid en politie en zie hier het bewijs!

 14. NL ingrijpen, dat duurt nog effe. Opstelten van Onveiligheid en Repressie zal Plasterk dat ook niet snel willen gunnen. Het thuisfront heeft al genoeg problemen.
  En Navarro, vraagt u zich af…..
  Die werd vanochtend wakker, koos weer een keurige, fleurige das uit, deed zijn pistool in het holster onder zijn jas en verliet omringd door de gorillas van de LBD zijn 24/7 bewaakt huis. Wel had hij een SMSje gelezen, schijnt dat er wat was op Hato of zoiets.
  Nou, niets aan de hand eigenlijk….. gooi ik zo een camera tegenaan, problem solved !
  Mind you, hij was net in China, blij als een kind in een snoepwinkel, was hij in de Staten, Hij was helemaal onder de indruk van gadgets. In ieder geval had hij geen zorgen meer.

 15. Waar gaat dit allemaal om? Het verkrijgen en behouden van macht, geld, zekerheid ten koste van anderen en de angst om het te verliezen. Status. Het belang van materiele zaken en uiterlijk vertoon hoger stellen dan menselijke waarden. Een hypocriete samenleving met dubbele agenda’s, volle kerken met mensen die vinden dat ze al zondig geboren zijn en dat ook zingen. Wat je denkt is wat je bent. Maar iedere ziel heeft de behoefte om het leven te beleven en te groeien. Als dat niet kan doordat er geen ruimte is om te laten zien wie je echt BENT, als je steeds door de buitenwereld gedwongen wordt om je te GEDRAGEN en te voldoen aan EISEN van ouders, familie, leerkrachten, kerk, politiek, je mond houden om maar geen conflict te veroorzaken, je in allerlei bochten moet wringen om aan VERWACHTINGEN te voldoen om geliefd en gewaardeerd te worden, dan ontstaat er een groot innerlijk conflict, met een gevoel van innerlijke onvrede. Dit is de tijd van OPENBARINGEN! Al die mensen met innerlijke onvrede worden ziek (dis-ease) of agressief. Laten we opstaan voor onszelf, transparant durven zijn. laten zien en zeggen wat we voelen, niet praten over elkaar, achter elkaars rug (redu), maar met elkaar, niet beschuldigend naar de ander, maar alleen het eigen gevoel weergevend. We kunnen dit echt niet meer van bovenaf en met geweld oplossen. Verbeter de wereld en begin bij jezelf. Leef volgens de universele wetten. Wat aandacht krijgt, groeit. Wees bewust waar onze aandacht heengaat. Dat is ook een oproep aan de Media! Tegenwoordig betekent Nieuws alleen maar wat er aan negatieve dingen te melden is. Totaal buiten proporties. Het gaat altijd over minderheden. Waarom niet wat vaker de prositieve meerderheid iaandacht geven? De media werkt op deze manier mee aan het vergroten van de criminaliteit. Kansarmen en kanslozen krijgen op die manier toch een kans om de aandacht te krijgen. Wij als bevolking kunnen die verandering teweeg brengen, maar dan stoppen met het van anderen te verwachten. Gewoon zelf een levend voorbeeld zijn.

 16. Wat moet Nederland doen? Niet meteen gaan janken bij mama als het mis gaat.
  Hato moet gewoon serieus worden bewaakt zoals het een internationale luchthaven betaamt (hoe klein die internationale luchthaven ook is). Er moeten semi-militairen patrouilleren met zware automatische wapens.

 17. NL heeft zelf zo zijn problemen. Vraag me af of deze mensen ook zo hebben gereageerd toen een malloot 6 mensen in Alphen a/d Rijn heeft neergeschoten, of toen een ander malloot 8 mensen had doodgereden in Apeldoorn.. USA help? Duitsland help? Praat het niet goed maar elk land heeft zo zijn problemen/uitdagingen.. niet dat ik het goedpraat of bagataliseer maar just saying..

 18. Wanneer beseft Navarro eindelijk, dat “nos mes por” een holle frase is en hij keer op keer het tegendeel van ons kunnen bewijst? We hebben toch niet voor de kat z’n viool een consensus met Nederland, dat Curacao met de huidige criminaliteitsspiraal Nederland om hulp kan vragen en dat Nederland verplicht is te helpen. Curacao wil toch niet een andere markt aanboren van toeristen, die avontuur zoeken en/of levensmoe zijn?

 19. Dit stopt pas op het moment dat je alle drugs legaliseert.
  Maar ja, het militair-industrieel complex verdient miljarden zolang drugs illegaal blijft.
  De drug die de meeste schade aanricht in onze gemeenschap, is wel legaal. (alcohol)

 20. Na aandachtig alle reacties te hebben gelezen is de conclusie dat de minister weg moet, nederland moet ingrijpen, mariniers roadblocks moeten zetten en iedere burger een wapen op zak moet hebben, dat de politie en airport bewaking niet functioneert. Wat er blijkbaar is gebeurt is dat rivaliserende drugbendes elkaar afknallen op aankomsthal van een vliegveld op een toeristisch eiland. De juiste vraag zou dus moeten zijn waarom we op een tropisch paradijs rivaliserende drugsbendes hebben. Hiervoor zijn een aantal redenen. Doorvoerhaven voor drugs naar andere landen, Onvoldoende scholing en toekomstverwachting, weinig controle over de jeugd, inkomsten uit drugshandel zijn groter dan die uit het toerisme, geen anti drugs beleid of indien het er wel is wordt het niet toegepast, geen of niet de juiste middelen bij de regering om de drugscriminaliteit juist aan te pakken, teloorgang in dagelijks vandalisme en misdaden in allerlei vormen de laatste 3 jaar. De oorzaken, en dit kunnen er veel meer zijn, weten we dus. Het is dus zaak dat indien we een oplossing voor dit probleem willen hebben er een meerjarig plan op tafel komt met verschillende doelstellingen waaronder zaken in een korte-, middel of lange termijn aangepakt dienen te worden. Denk bijvoorbeeld aan het oprollen van drigsbendendes en aanpak van atrakos en inbraken op korte termijn en verbeteren van de scholing en het creeren van werkgelegenheid op de middel en lange termijn. Over de manier waarop dit het beste gedaan kan worden kan worden overlegd met landen waar deze problematiek al veel langer een intensief probleem is. Zaak is dat indien we willen dat Curacao een aantrekkelijke toeristische bestemming blijft we iets aan het toerisme moeten doen en het land niet verder moeten laten verloederen. Een goed voorbeeld van een totaal uit de hand gelopen situatie is onze naasterbuur Venezuela waar soms meer dan honderd doden per week vallen door geweld. Vorig jaar 25.000 doden door geweld. Dan hebben wij met ons kleine eilandje maar een paar jaar nodig om onzelf helemaal te elimineren. Persoonlijk schrik ik niet van een schietpartij op hato. Ik had het namelijk allang zien aankomen. Het wordt allemaal nog veel een anarchie als er niet opgetreden gaat worden. Alleen wel jammer dat we hier een schietpartij voor nodig hebben. Veel mensen zullen nu afhaken om Curacao als reisbestemming te kiezen na het lezen van dit verhaal want er zijn heel veel Caribische eilanden waar het stukken rustiger is. Kortom, tijd voor wat intelligente actie.

 21. Heb lang op Curacao gewoon en het is mijn droom om mijn kinderen het eiland te laten zien waar ik me thuis voel. Het eiland met een prachtige natuur en cultuur, en even zo mooie bewoners. Maar als ik dit soort berichten lees vraag ik me af of ik wel met mijn dierbaarste bezit moet afreizen naar Dushi Korsow.

 22. Slechte reclame voor curaçao. Dit soort gevallen zullen toeristen altijd herinneren vooral dankzij Internet. Curacao is een heerlijk eiland maar de bewoners maken het helemaal kapot. Zo te zien “nos mes no por”.

 23. @DushiPatria Ook niet elke marinier was altijd even netjes op Dushi Korsow. De jongens en meiden binnen de krijgsmacht worden klaargestoomd voor missies overal te wereld en zijn zelfs voorbereid op eventuele taken op Curaçao. De rotte appel (die men binnen elke laag van de bevolking aantreft), mag niet gezien worden als maatstaven van de krijgsmacht.

  Afz: een trotse oudgediende die is opgeleid in Assen

 24. Het is ECHT TRIEST, en onschuldige mensen worden ook nog slachtoffers van.

  Nederland helpen????? NL heeft zelfs heel veel onopgeloste moordzaken. Hoe kunnen ze andere landen/Curaçao helpen, terwijl ze zelf HULP nodig hebben??????
  Deze moordzaken, worden heus niet alleen door buitenlanders gepleegd, hoor! Genoeg autochtone Nederlanders die ook bloed aan hun handen hebben.

  De vraag is waar kunnen we de oplossing vinden? OPVOEDING/PRINCIPES/NORMEN EN WAARDEN, daar begint het mee!

 25. Makkelijk he om met dat vingertje naar NL te wijzen dat ze niks doen. Dit is geen macamba probleem. Dit zijn Curacaose mensen die het onmogelijk maken voor de rest van de bewoners van Curacao!

 26. Curaçao lijdt aan een chronische progressieve degeneratieve, criminele ziekte en de genezing zal vooralsnog op zich laten wachten. Toen ik ruim twintig jaren geleden, heb besloten om naar Nederland te migreren, vertelde ik mijn goede vriend wijlen dhr. Vi Coco dat het niet zo heel lang zal duren voordat Curaçao onbewoonbaar zal worden. Helaas is mijn voorspelling uitgekomen en het wordt mijn inziens hoogtijd dat, de regering hulp van buitenaf gaat inhuren om deze gang van zaken een definitieve halt toe te roepen. Het is inmiddels onomstotelijk bekend geworden dat, de autoriteiten op Curaçao, niet bij machte is deze criminele kanker het hoofd te bieden, laat staan, helen.
  Ik heb grote medelijden met het eiland, waar ik vele mooie jaren heb gekend, maar helaas is Curaçao, Curaçao niet meer en of er verbetering op komst is, valt zeer te betwijfelen.
  De situatie op het eiland is hopeloos, uitzichtloos en ik word hier moe en moedeloos van.
  Ik wens mijn landgenoten overzee, veel sterkte toe.

  Celsio Albertus

 27. Vreemd griezelig gevaarlijk verhaal, een situatie die in mijn ogen ieder boekje ver te buiten gaat.
  Duidelijk lijkt me dat het uiterste wel berijkt is betreft super asociaal gedrag. Dit zelfs nog losstaand gezien van geld wellust en onaangenaam ontaardende machts voldoening vanuit weet ik veel wat……..
  En op dat “weet ik veel wat” zou zo spoedig mogenlijk een antwoord moeten komen. En rap !

 28. Ps
  He Etienne Sambo. Hopelijk zijn er niet veel mensen die met zo een domme denkwijze als jij rondlopen want dan komt er geen enkele toerist meer.
  Alhoewel is een oplossing, curacao isoleren, alle wapens daar dumpen zodat jullie elkaar kunnen afmaken, want dat wil je toch.

 29. Na ieder incident wordt er weer geroepen om actie van de overheid en ingrijpen van Nederland. Laat ik u wat vertellen: als dat zou gebeuren verandert er niets!

  Criminaliteit en corruptie is te wijd vebreid in de samenleving, alsmede een compleet gebrek aan normen en waarden. En dagelijks worden in wijken als Koraal Specht en Brievengat, Souax en Seru Fortuna de nieuwe generaties criminelen geboren.

  En de groep criminelen is inmiddels zo groot dat ze met gemak de politiek weten te vullen met een mafiose partij als de MFK en een semi mafiose parij als PS.

  Geloof mij, en niet Jopie Hart, dit eiland is reddeloos verloren.

 30. Begrijp iets niet.
  Curacao is klein en toch zulke zware criminaliteit.
  Iedereen kent elkaar, weet van elkaar, ziet dingen maar doet niets.
  Hebben jullie geen politie? Werkt deze niet samen met de bevolking?
  Vind het raar dat op zo een klein eiland met 4 of 5 wegen er criminaliteit bestaat.
  Ga zo door zukkels, plan mijn volgende vacantie wel naar een ander eiland.

 31. Als medeplichtigen aan de braindrain problematiek op Curaçao vragen wij niet om een gespreid bedje om terug te keren naar onze geliefde eiland. Maar een veilige leefomgeving lijkt mij wel een eerste levensbehoefte. De moord op een politiek figuur was niet afdoende om de handhaving van de rechtsorde aan te scherpen voor het volk. Slechts enkele figuren kregen extra bewaking. Zou de fysieke en geestelijke verwonding van onschuldige toeristen die nota bene amper een uur op het eiland zijn wel de druppel kunnen zijn die ervoor kan zorgen dat er eindelijk wel iets wordt gedaan aan de gebrekkige handhaving van de rechtsorde? Klop aan bij je grote Nederlandse broer voor raad, maak middelen vrij, verhoog de straffen op gewelddadige en andere drugsdelicten. Geef het eiland terug aan het volk…

 32. Gooi de wapenwet open: geef iedere burger het recht om wapens te mogen dragen. Mensen, we moeten het recht afdwingen bij de overheid om ons te mogen verdedigen.

 33. Nederland heeft helaas de handen vol aan de Nederlandse maffiabendes in MexicaansNederland = Brabant en Limburg. Zakenmensen, wethouders, raadsleden en burgemeesters die betrokken zijn bij witwassen, drugshandel, bedreigingen aan het adres van politici en burgemeesters is aan de orde van de dag..
  Het kan niet op. Niks verbaast mij meer.

 34. Wanneer wordt de politiek wijs en sluiten de wapen invoer via de haven af geef de douane en immigratie en coast guard een manddaad elke bark te doorzoeken zo ook elke woning.
  Maak dushi Korsow wapen vrij.voor we door politici in de bedel staf belanden.

 35. NEDERLAND DOE IETS

 36. Hoogste tijd voor echte actie. Het wegsturen van een minister is een politieke zet, waar de misdaad mee wordt geholpen. Het continue schaduwen en infiltreren van bekende groepen en individuen moet toch niet zo lastig zijn, als de namen van die groepen en individuen breeduit in de pers worden vermeld.
  De “ons kent ons” corruptie moet de kop worden ingedrukt. Als blijkt de zelfs de kustwacht bij drugsmokkel is betrokken is er iets goed mis. Iedereen kan hier gewoon zijn gang gaan door het Moeke Zochtebotter beleid van Politie en Justitie. Op deze manier kan binnenkort aan de Verenigde Naties worden gevraagd om bijstand,zie Haiti .
  De morele voorbeelden voor de bevolking zijn traditioneel de politieke leiders. Het morele wrakhout wat hier de dienst uitmaakt, zorgt hooguit voor een versnelde emigratie naar het zo vervloekte Nederland. En ook daar ben je niet veilig meer.

 37. Nederland ingrijpen? Ik vind die 100% controle wel een hele goede.dus lokale mariniers aan de slag! En als alle instannties zouden meewerken/samenwerken en er betere scholing komt(gratis) pas dan kan je over jaren zeggen: het gaat de goede kant op!

 38. Nou mensen alcapone en zijn mensen is er eindelijk.
  En de politie die zit maar te kijken en Nederland die laat het maar toe,of liever zeggen die macambas laten die negers mekaar maar afmaken wanneer er maar een paar over is zijn zullen wij in grijpen.
  Dit is toch te gek je gaat op vakantie en loop in de loop van een automatische wapen bij aankomst op een mooi eiland.
  Nou meneer Navaro grijp in voor dat het te laat is ,want wie is de baas op curacao de politie of de gangs.

 39. @ongelooflijk ….asjeblief nie !! Op Korsou zijn er nog maar een paar mariniers. De tent in Suffisant is overgenomen door de landmacht. Volgens mij PainfBat en rode baretten, niet te vergelijken met de elite rode baretten elders. Geen echt (espirit de) korps, geen (lange), eervolle geschiedenis, geen strikte discipline en erecode, wel vechten met burgers in de binnenstad en bij Mambo in wolfpacks achter stagaires aan zitten.
  Nee, de mariniers hebben dat nog, die erecode en discipline. Wel eens in de garnizoenen nabij Assen geweest van de clubs die tegenwoordig naar Curacao komen?
  En dat wil je de straat opsturen in bv Kanga of Koraal Specht ?

 40. Ik hoop dat alle eilandbewoners nu echt in actie komen en gaan demonstreren tegen dit geweld en alle vormen van criminaliteit.
  Geen enkele politici moet nu met een ander of goedkoop verhaal in de media verschijnen.
  En alle criminelen dienen nu echt door het Gerechtshof zwaar te worden veroordeeld.
  Wie in het bezit wordt aangetroffen met een (vuurwapen) dient zonder pardon voor min. 5 jaren achter slote & grendel.
  Want straks wordt voor dit eiland nog een Reisadvies afgegeven.
  Dan komen de Toeristen ook niet meer.
  Met zulke CRIMINELEN gaat CURAÇAO nog naar de verdoemenis.
  Dus alle burgers dienen nu de straat op te gaan tegen dit geweld.

 41. Wanneer gaat de incompetente overheid inzien dat ze het niet meer onder controle hebben en dat het ook niet meer gaat gebeuren. We zijn allemaal afhankelijk van het toerisme, en een beetje slimme toerist blijft weg, je kan overal op het eiland beroofd worden of in een schietpartij terechtkomen als je ergens met je kinderen ben. De neerwaarste spiraal gaat steeds verder en sneller naar een “crimineel paradijsje”

 42. He… heerlijk nieuws weer. Wat een (moord)eiland toch, die rots van me.
  Je bent er net, helemaal ready om wat fun te hebben en een centje uit te geven…… schieten ze op je, ter verwelkoming.
  Ik kom wel even mijn lombrishi bij de Roodeweg opgraven en naar een veiliger oord brengen.
  Dushi Tiramentu verder….

 43. Wat een bericht ….ik blijf maar zuchten!

  Ok, beste politici van Curacao:

  * Dat je niet alle problemen in 1 keer kunt oplossen daar heb ik begrip voor
  * Dat je ook moeite hebt met het identificeren en prioriseren van problematieken snap ik
  * Dat je besluitvorming een voordeel is voor de één en dat ten koste gaat van de ander is ook een open deur, maar ook hier kan ik me in vinden;

  Maar als je toekomstgericht wilt inzetten op toerisme (aangezien andere locale markten niet dezelfde potentie hebben) …….hoe kan het dan zo zijn dat de toerist zich niet veilig kan manoeuvreren?? Los van de overvallen op hen blijkt het nu dat de ontvangstcomité zwaarbewapende criminelen zijn……

  Op Hawaii wacht men de toerist op met een bloemen slinger/boa. Kunnen we dit op Curacao dan ook niet op deze wijze aanpakken??? Waarom komen we WEER internationaal in het nieuws i.v.m. wapens, dooien en gewonden? Nota bene op het aankomst gedeelte van de luchthaven……

  Ik baal ontzettend van dit voorval. Doet echt pijn, mi ta hopi rabia!

  Zucht

 44. KLEIN MEXICO WE GAAN NAAR ARUBA

 45. Puur machtsvertoon is dit, het maakt niet uit waar je bent of staat, we pakken je is de boodschap. Niet wachtten op een “aardige” gelegenheid, maar het gewoon doen al staan er honderd mensen omheen.

 46. Hoezo ingrijpen?
  In Nederland vinden ze waarchijnlijk dat Curacao zich al aardig aanpast aan Nederland.

 47. Bon Bini!

  En wat deed de luchthavenbeveiliging? En wat deed de politie? Werden de daders niet achtervolgd en klemgereden? Had geen van de autoriteiten op/bij de luchthaven de leden van de bende vooraf herkend en alarm kunnen slaan? Worden deze zware bendes niet voortdurend geobserveerd?

 48. Waarom zou Nederland moeten ingrijpen? Curacao wilde toch onafhankelijk zijn in 2010?
  Dus laten ze het lekker zelf op lossen, als er geen geld meer van toeristen komen krijgen ze misschien in de gaten dat ze er wat aan moeten doen!
  Wilde zelf naar het eiland komen om te emigreren, maar wat je vandaag de dag leest wa er allemaal gebeurd de ene dooie na de andere nee top voor curacao!
  Krijgt zo een lekker beeld! Mooie stranden maar je auto word zo gejat, je krijgt bijnhe minstegeringste een gun op je kop en je word beroofd! Of neer geknald als je met je koffers buiten staat! Top gedaan curacao!!!! Na wat we nu de laatste tijd gelezen hebben, denk ik niet dat mijn vrouw nog wilt vertrekken naar het corrupte eiland!
  Gaan jullie daat op de klip eerst jullie stinkende zaakjes maar is regelen!

 49. ik vind dat de “kop” van verandtwoordelijke minister moet gaan “”rollen “”in dit zaak en voor nog vele anderen die lekker opgestapelt blijven in de la. er moet minimaal een soort facebook petitie komen hiervoor.want tje.

 50. Wie wil er hier nog wonen met die totaal mentaal verpauperde leeghoofden !!

 51. Altijd maar naar Nederland wijzen, Curaçao is nu een land, ACT like it!, Kunnen 160.000 man zelf geen KLOPJACHT organiseren naar ALLE criminele bendes?!

  Gooi al hun gezichten op T.V. en in de kranten, roep hun collectieve arrestatie op!
  Dat zal de hele corrupte scene daar 2 x doen denken!

  Vraag me af wanneer het volk een keer collectief zegt, genoeg is genoeg met deze bendes, genoeg is genoeg met deze corrupte politici die hun bestaan toelaten ipv elkaar maar constant af te zeiken en elkaar geen kansen te “gunnen” ten goede of positieve van!

  Hoeveel onschuldige kinderen,vaders en moeders moeten nog voor hun
  criminele/corrupte levenstyle sterven?

  Ben er goed klaar mee en eerlijk gezegd woedend!
  Jullie niet?!

 52. Nl help help help. Het wordt tijd dat je ingrijpt anders gaan we zo naar de kloten, door een handje vol klootzakken die het voor dit mooi eiland en haar bevolking
  verpesten

 53. Dit is complete waanzin. Een klap voor het toerisme en daramee voor het hele eiland. Wordt hoog tijd dat er werkelijk eens een keer wat aan gedaan wordt; het is toch ook niet zo moeilijk; er zijn van die mannekes in dure auto’s op het eiland die ze echt niet met werken bij de Centrum hebben verdiend; daar moet je beginnen; kom je vanzelf bij de grote jongens uit. En hoe hoger, hoe langer de bak in; of de grens over zetten en dan niet bij Hato; gewoon bij boca tabla!

 54. Ik moet zeggen dat het beleid op Curacao dat gericht is op het wegjagen van de toeristen zeer effectief wordt uitgevoerd. Je zult maar net uit Duitsland 10 uur zijn komen vliegen voor je dure Euro’s, denkende dat je naar een tropisch paradijs gaat, en bij aankomst voor je raap,worden geschoten omdat je in een liquidatie actie van lokale rivaliserende drugsbendes verzeild raakt. Kan je je indenken met wat voor verhaal deze mensen straks thuiskomen? Ongelooflijk!!!

 55. Daar zien ze mij nooit meer. Eerst orde op zaken stellen. Je ziet het al jaren achteruit gaan. Na 10 jaar elk jaar Curacao als vakantie blijven we nu al 3 jaar weg omdat de criminaliteit ons het gevoel gaf dat het niet veilig meer was. En sindsdien zien we het ook voortdurend slechter worden. Dit maakt nog eens goed duidelijk dat we er goed aan doen weg te blijven.

 56. van kwaad tot erger …….

  Maar dit zijn ze morgen weer vergeten hoor want ik zie namelijk 0,0 vooruitgang!

 57. Zo langzamerhand wordt het wel erg moelijk om in Curacao te blijven geloven.
  Te gek voor worden dat ze niet in staat willen zijn om de criminaliteit eens flink aan te pakken.
  De politiek heeft niet alleen boter op haar hoofd meer ook bloed aan haar handen.

 58. Triest allemaal….je bent nergens meer veilig op Curaçao..ze schieten maar in het wilde weg zonder rekening te houden met de omstanders.Overvallen in winkels,bij mensen thuis en op straat komt ook steeds vaker voor!…Zonder en triest voor zo mooi eiland….

 59. Zoiets zat er een keer aan te komen. Wat verschrikkelijk! Blijkbaar kan de bevolking niet zelf nadenken en zien ze de toeristen liever gaan dan komen. Bravo!!

 60. Esta dushi hende!

 61. Fasten your Seatbelts….
  Nou meneer Navarro. Please doe het, het eerste vliegtuig hiervandaan en verdwijn.

  Op Aruba wordt door de mariniers een oefening gehouden.
  Het wordt denk ik tijd dat de mariniers hier niet meer oefenen maar in gaan grijpen.
  road blocks en 100% controle op wapens.

  Elke dag meerdere atrako’s. Bendes die gewoon maar naar binnen lopen schietende bewakers bij winkels. elke dag winkel overvallen Bankoverval door een gek die een beetje brult. en nu executies en publiek op de airport.

  Ik ken geen andere voorbeelden hiervan. We zijn nu wereld nieuws.
  In en in triest.

 62. Welkom op Haiti 2. Curacao is over en sluiten.

 63. En nu moet het GVD afgelopen zijn met deze onzin!!! Niemand is tegenwoordig meer veilig op Curacao. Burgers, toeristen, jullie eigen kinderen…
  Genoeg gepraat, nu moet er iets gedaan worden. Als het niet goedschiks kan, dan maar kwaadschiks. Het is meer dan genoeg geweest, want dit pikken we niet meer!!
  Laat je niet langer intimideren door de politici!
  Eis verandering, en wel per direct.

  Actie van onze kant kan niet langer uitblijven!!!

 64. Mijn medeleven gaat uit naar de slachtoffers! Maar waar haalt de heer G.Schotte het lef vandaan om meteen op radio Mas zijn walgelijke kletspraat te verkondigen? Hij en zijn zogenaamde “intelectuele” groep is na twee jaar wanbeleid de grote aanstichter van al dit kwaad! Modder gooien kan ie zeker!!

 65. Wat een drama, zo blijven de toeristen wel weg, lekkere reclame, en wat vreselijk voor de onschuldige mensen die hierbij betrokken zijn

 66. Curacao zijn 9-11
  wat triest.

 67. Welcome to curacao!!!! Waar onze minister Navaro de boel hier duidelijk goed onder controle heeft, en de airport security hun baan ook serieus neemt! Ja ja,…..eenmaal op Hato gearriveerd, kan je al je zorgen achterlaten, en ronduit zorgeloos genieten van je droomvakantie want jukorsou….ta duuuuushi hende!!!!

  Zooo, Navaro…..ga dat maar wijs maken aan die slachtoffers en hun familie leden!!!!

 68. Het begint? zo langzamerhand toch wel steeds waanzinniger te worden.

 69. Gaat het nu echt niet eens tijd worden dat Nederland ingrijpt!!!

 70. WAT.EEN.IDIOTEn!!!
  Dit kost meer dan de levens van de mensen die gevallen zijn.