• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Openbaar MinisterieCURAÇAO – Oud-minister Carlos Monk is verdachte in de zaak-Magnus dan wel de zaak Maximus, het onderzoek naar de moord op politicus Helmin Wiels. Dat bevestigt het Openbaar Ministerie tegenover Radio Hoyer 2. Monk zei gisteren door het Recherche Samenwerkings Team (RST) te zijn ondervraagd.

Volgens Monk moet dit alles gezien worden als een politieke vervolging. Het RST informeerde de ex-minister afgelopen vrijdag dat hij als verdachte in de zaak wordt beschouwd.

Intellectuele daders
Of Monk gezien kan worden als één van de intellectuele daders, kon OM-woordvoerder in deze zaak Guilliano Schoop niet bevestigen . “Gezien het aandeel van Monk in deze zaak heeft het Openbaar Ministerie het niet nodig geacht de verdachte aan te houden”, aldus Schoop.

Guillano Schoop in gesprek met Rick Hart

4 reacties op “OM: Monk verdachte in zaak-Magnus/Maximus”

 1. Een link die vrijwel iedereen weigert in te zien of nog niet heeft ontdekt is reeds een aantal maanden publiekelijk bekend.

  Monster, de moordenaar van Wiels, zou pas op die bewuste zondag zijn gevraagd voor de moord. Dat impliceert dat men pas op die zondag 100 % zeker wist dat Wiels daar ter plekke zou zijn.
  Dan is de vraag: ‘met wie heeft hij daar afgesproken natuurlijk van uiterst belang’. Degene met wie Wiels had afgesproken zit derhalve hoogstwaarschijnlijk in het complot en ik kan mij herinneren dat een andere politicus toen die dag de afspraak heeft geannuleerd.
  In het licht van de verklaringen van Monster is dat op zich natuurlijk zeer verdacht. Neem aan dat men de telefoon records van Wiels er op heeft nageslagen en daaruit rollen een aantal namen.
  Nu Monk is verhoord mogen we er vanuit gaan dat ook zijn telefoon gegevens zijn nagetrokken. En zo komen we wellicht toch weer een stuk dichter bij de waarheid.

  Iets zegt mij dat degene die de 900,000 USD op de rekening van Wiels heeft gestort wel eens iets te maken zou kunnen hebben gehad met de moord. Voor wat hoort wat is toch meestal het devies ? Wellicht heeft Wiels toch niet gedaan wat hij had toegezegd.

 2. Lachwekkend hoe deze bange profiteur in de media schreeuwt een rebel voor de revolutie te zijn. Ja, we kennen Monk van de Che Guevara shirts strak gespannen om zijn wel doorvoede buik. Wellicht kan hij net als Eman een hongerstaking overwegen. Het zou hem goed doen.

  En dan die vergelijking van het RST met de Gestapo. In een beschaafd land wordt je vervolgd voor dergelijke schandalige uitlatingen en ik roep het RST dan ook op om aangfite tegen Monk te doen.

  Het probleem is waarschijnlijk dat aan de lopende band onzin uitbraakt en er daarom niet eens meer naar hem geluisterd wordt.

  Laat de monkey man toch in zijn Che Guevara shirt in het oerwoud met de FARC gaan hollen.

 3. Intellectuele daders
  Of Monk gezien kan worden als één van de intellectuele daders, kon OM-woordvoerder in deze zaak Guilliano Schoop niet bevestigen . “Gezien het lage IQ van Monk lijkt dit zeer onwaarschijnlijk”, aldus Schoop.

  🙂

  (De woorden intellectuele en Monk zullen ook bij voorkeur niet tezamen in een zin gebruikt worden.)

 4. Heftig.

  Ik heb begrepen dat Monk een historie van twijfelachtige brieven voor partijfinanciers heeft en van branden waarbij administraties verloren zijn gegaan.

  En dat hij de FARC ondersteunt.