• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

mike emanCURAÇAO – De hongerstaking van premier Mike Eman baart minister Alex Schwengle van Volksgezondheid zorgen. Hij zegt dat vanaf vandaag de gezondheid van Eman echt gevaar begint te lopen. Dat meldt Caribisch Netwerk.

Schwengle overziet de actie en laat de premier om de vier uur testen. Hij geeft aan dat hij de verantwoordelijkheid als arts niet uit de weg zal gaan en ingrijpt als het leven van de Arubaanse premier in gevaar komt. Zolang de premier coherent is kan Schwengle hem niet stoppen met de hongerstaking. Als Eman niet meer coherent is, kan Schwengle zelf ingrijpen.

8 reacties op “‘Gezondheid premier Eman vanaf vandaag in gevaar’”

 1. @Rico

  De laatst bij vol verstand uitgesproken wil van Eman is dat hij bereid is zijn hongerstaking door te zetten ook al zou hem dat het leven kosten..Ik raad de arts dan ook aan Eman die uitspraak
  snel en aantoonbaar te laten herroepen,

 2. Mike Eman is mijn held. Met een beetje geluk – of tegenslag – haalt hij het Guinness Book of World Records.

  Hij moet dan wel tenminste 89 dagen geen vast voedsel tot zich nemen. Dus ongeveer 3 maanden op een houtje bijten, en die o zo bezorgde artsen afpoeieren.

  Zet hem op Mike

 3. Eman heeft me op een idee gebracht: De bevolking van Aruba dient in staking te gaan met het betalen van belasting tot het staatstekort door de overheid is opgelost. Zet de overheid maar op een hongerdieet.

 4. Neem die hongerstaking maar met een korreltje zout, Eman heeft al lang KFC besteld.

 5. Hey Plasterk, je gaat toch hopelijk niet ingeven aan de wandaden van deze C-acteurs. De AVP heeft het land koeien met gouden horens belooft met hun manifestaties en laat daar nou een prijskaartje aan hangen. 1,5 miljard schuld, ongelooflijk, ik zou voorstellen dat het gehele kabinet naar huis wordt gestuurd en dat er een zakenkabinet vanuit NL daar gaat zitten!! Nee, dat is niet kolonisatie, ik hoor het merendeel van de lange tenen mensen alweer roepen, het is noodzakelijk om het land Aruba te redden.

 6. Wat een toneelspelers zijn het toch. Dit is de opvoering van een drama in zeven bedrijven, politiek welke grenst aan volksmennerij.

 7. Overigens kan Schwengle helemaal niet op eigen gezag ingrijpen,ook niet als arts ,als Eman dat niet wil:
  Onaantastbaarheid van je lichaam:
  In de Wet op de geneeskundige behandelingsovereenkomst (WBGO) staat dat een arts niet mag behandelen zonder toestemming van de betreffende persoon.
  (dus als Eman zijn hongerstaking beëindigt, is dat uit eigen vrije en niet de beslissing van Schwengle!).

 8. Schwengle is dus de reddende engel waardoor Eman zich uit zijn zelfgekozen netelige situatie kan murwen. S vindt als arts op een passend moment dat Eman niet meer “coherent” is en Eman kan copieus gaan dineren. Wat een lariekoek:na 1 of 2 dagen niet eten (zeg: vasten: hoeveel mensen doen dat niet om een paar kilootjes kwijt te raken) komt de gezondheid van Eman al in gevaar.Als dat zo is dan komt dat niet door het gedurende heel korte tijd afzien van voedsel maar door zijn dan te vrezen slechte lichamelijke constitutie al voor die tijd. Hoe lang kan een mens overleven zonder voedsel : 40 dagen? Geen vocht tot je nemen,dat is heel wat anders dat hou je niet heel lang vol.
  Een andere minister roeptoetert weer dat er binnenkort geen geld meer is om salarissen uit
  te betalen terwijl er in het geheel geen tekort aan liquide middelen is. Ik snap best dat er rumoer gemaakt worden in deze campagne maar :Aruba, gebruik steekhoudende argumenten om je gelijk te halen maar houd op deze onzin te verkondigen! Het doet afbreuk aan hetgeen je wilt bereiken,