• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Building Depot CURAÇAO – Building Depot gaat dit jaar nog open. Dat maakt Roderick Lucia, eigenaar en directeur van het woon- en bouwconcern bekend. De exacte openingsdatum wordt 15 augustus, de dag dat het bedrijf spantenbier viert, bekendgemaakt.

De winkel brandde op in mei vorig jaar tot de grond toe af. De snelheid waarmee het concern weer terugkomt heeft ook Lucia verrast. “Het is vooral te danken aan de enorme inzet van alle partijen, dat we dit jaar onze deuren weer kunnen openen. De Curaçao Financial Group, die ons begeleidde en een zestal geldschieters bijeenbracht, gaf de doorslag. Maar ook Ennia heeft zich van zijn beste kant laten zien”, aldus Lucia.

Schadeafhandeling
“De verzekeringsmaatschappij heeft van de schadeafhandeling haar prioriteit gemaakt”, zegt mededirecteur Peter Luiten ter aanvulling op de aankondiging van Lucia. “Binnen twee maanden na de brand gaven zij groen licht en verzekerden zij ons dat ze zouden uitkeren. Als broker fungeerden MCB Insurance en Girobank. Zij waren onmisbaar en hebben alles opzij gezet om Building Depot weer van de grond te krijgen. Girobank is onze huisbankier en wij zijn hen zeer erkentelijk voor hun professionele en motiverende aanpak na de brand.”

Lokale partijen
“We hebben bewust veel lokale partijen ingezet voor de wederopbouw”, zegt Luiten. Studio Acht zorgde voor de eerste bouwschets en een bouwbegroting, nodig om de financiering rond te krijgen. De bouwwerkzaamheden lopen inmiddels voorspoedig onder leiding van Steve de Windt van CIPS B.V. Bij de bouw zijn diverse lokale bedrijven betrokken in een bouwteam.

‘Overheid doortastend’
Peter Luiten zegt vanaf de eerste dag na de brand een geweldige support te hebben ondervonden van overheid, publiek en bedrijfsleven. “De overheid heeft zeer doortastend opgetreden om de verschillende vergunningen snel rond te krijgen. Het bedrijfsleven bood direct kantoor- en magazijnruimte en ook vrachtwagens aan”, zegt Luiten.

Morele steun
“Maar het hartverwarmendste was wel de morele steun van het publiek. Daags na de brand kwamen we bijeen met onze zakelijke partners. Na afloop stapten we in de auto en werden we op de Schottegatweg gestopt door mensen, die hun raampje naar beneden draaiden en zeiden dat we door moesten gaan. Als de financierders dat hadden gezien, was alles nog sneller gegaan”, zegt Luiten met een glimlach.

BUILDING DEPOT HARDWARE SIDE (4k)

9 reacties op “‘Building Depot dit jaar nog open’”

 1. Het feit dat Girobank ze financiert is geen goed teken. Alles waar Girobank geld aan leent gaat namelijk vroeg of laat failliet.

  Sommige directeuren weten niet wanneer het tijd is om te vertrekken en naar Betesda te gaan, en als zij zich omringd hebben met papagaaiende meelopers is er ook niemand die het hen zal vertellen.

 2. @ Claire Groeneveld.
  “De banken hadden ook kura hulanda kunnen redden….”
  OOK ?
  Building Depot > Verzekeringskwestie
  Kura Hulanda > Wanbeleid van de stichting die beheer had over Kura Hulanda

  Wat heeft dit met elkaar te maken ?

 3. Voor iedereen is dit goed nieuws, ja toch? Het gezelligste, klantvriendelijkste bedrijf van heel Curaçao!!

 4. De directie zegt: ‘Girobank is onze huisbankier en wij zijn hen zeer erkentelijk voor hun professionele en motiverende aanpak na de brand.’

  Hoe professioneel die bank is hebben hun directeuren Garcia en zijn loopjongen Capella wel bewezen. De bank staat aan de rand van een faillissement en wordt nu geleid door de Centrale Bank vanwege het wanbeleid van deze heren.

 5. Goed nieuws, Building Depot was een van mijn favoriete winkels.

  De winkel was wel verouderd, dus het geluk bij het ongeluk van de brand is dat ze een mooie moderne winkel kunnen optrekken.

  Kooyman zal het gaan merken.

 6. Stuk goedkoper dan Kooyman!

 7. BS,

  De banken hadden ook kura hulanda kunnen redden maar ja,dat is van een mecamba

  Mvg claire

 8. En ook de goedkoopste.

 9. Beste winkel van Curacao.