• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Foto Novum/AP: Paus FranciscusCURAÇAO – Een op de vijftig rooms-katholieke geestelijken is pedofiel. Dat blijkt volgens paus Franciscus uit onderzoek van het Vaticaan. De paus noemde het percentage van twee procent in een zondag verschenen vraaggesprek met La Republica. Hij zou een ieder die voor een veel hoger getal vreesde, hebben willen geruststellen.

Dat doet echter niets af aan de vastberadenheid waarmee Franciscus de ‘lepra’ van kindermisbruik door geestelijken wil uitroeien, zei hij tegen de Italiaanse krant.

Bisschoppen & kardinalen
Onder de pedofiele geestelijken zijn ook bisschoppen en kardinalen, lijkt de paus in het vraaggesprek te zeggen. Maar volgens het Vaticaan is dat verkeerd opgetekend door de interviewer. Dat geldt ook voor Franciscus’ uitspraken over het priestercelibaat, waarvoor de paus volgens La Repubblica ‘oplossingen’ aankondigt.

© Novum

2 reacties op “Paus: een op vijftig geestelijken is pedofiel”

  1. 1 op de 50 en wat gaan we daaraan doen? We frappant dat het Christendom zo tegen homoseksualiteit is, terwijl pedofilie geestelijken wel door de leiders hiervan geaccepteerd/getolereerd wordt. In de meeste gevallen gaat het om het molesteren van jongens, dus eigenlijk ook een vorm van homoseksualiteit…

  2. Een vraaggesprek waarover het Vaticaan nu al zegt dat er zaken verkeerd zijn opgetekend door de interviewer dat geeft al weer te denken. De waarheid is immers door dit ongezonde instituut altijd geweld aan gedaan betreffende dit onderwerp.
    Een grote groep zieke mannen binnen die kerk heeft zijn neigingen kunnen botvieren en heeft dat af kunnen dekken door een jurk en een zelf bedachte status, en het feit dat iedereen zijn mond maar hield, want anders maken we de kerk te schande. U weet wel die kerk die er juist voor de mensen is, en liefde predikt. Bah !!