• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

VliegtuigCURAÇAO – Flamingo International Airport heeft een veiligheidscertificaat gekregen van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Dit houdt in dat de Bonairiaanse luchthaven als een van de eerste luchthavens in de regio een internationale certificering heeft gekregen. Dat meldt Caribisch Netwerk.

Directeur Les Laplace van luchthavenexploitant Bonaire International Airport (BIA) spreekt van een mijlpaal voor Bonaire in de geschiedenis van de luchthaven. Andere vliegvelden in de Cariben, waaronder Curaçao en Aruba zijn nog niet internationaal gecertificeerd. Op internationaal niveau is binnen de Internationale Burgerluchtvaartorganisatie (ICAO) afgesproken om luchthavens te certificeren om de veiligheid op het luchtvaartterrein te garanderen.

Veiligheid
Luchthavens hebben een verplichting te beschikken over een handboek luchtvaarterrein en een veiligheidscertificaat. Ook moet het vliegveld een veiligheidsmanagementsysteem invoeren. Begin juni vond er een extensieve audit plaats op Flamingo International Airport. De Inspectie Leefomgeving en Transport van het ministerie Infrastructuur en Milieu heeft de audit gedaan volgens ICAO regelgeving om na te gaan of Flamingo Airport in aanmerking komt voor het veiligheidscertificaat.

Het onderzoek heeft uitgewezen dat BIA – die Flamingo Airport exploiteert – voldoet aan de veiligheidsvoorwaarden. Ook is de aanleg, inrichting, uitrusting en veilig gebruik van de luchthaven in overeenstemming met de geldende internationale wetgeving.

3 reacties op “Internationale certificering voor Flamingo Airport”

  1. @ Marvis de ICAO specificeert dat, het is op te zoeken. Het is toch wel aardig als een luchthaven voldoet aan internationaal afgesproken normen. De instantie die het certificeert is echter de nationale luchtvaart authoriteit. Curacao is daarvoor te klein.

  2. Typisch Holland.

  3. Als de 50 meter asfalt die het vliegveld van Bonaire is gecertificeerd kan worden kan mijn oprijlaan ook gecertificeerd worden.

    Het loopt de spuigaten uit met die certificaties. Iedereen certificeert maar of laat zich certificeren en we hebben allemaal geen flauw idee wat er gecertificeerd wordt.