• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Mapa di HNO-1CURAÇAO – De sloopwerkzaamheden van de zuidvleugel van winkelcentrum Colon in Otrobanda gaan maandag van start. Dat meldt Usona, de stichting die het ziekenhuis bouwt in opdracht van het Land. “De werkzaamheden markeren wederom een volgende stap in het traject richting de realisatie van Hospital Nobo Otrobanda (HNO).”

Naar verwachting duren de sloopwerkzaamheden ongeveer drie weken. “Het team van HNO en de bouwmanagers zijn zich ervan bewust dat de werkzaamheden overlast met zich mee kunnen brengen. Er is daarom bewust gekozen om de werkzaamheden in de periode van de schoolvakantie uit te voeren, zodat de nabij gelegen school geen overlast ondervindt”, aldus de stichting. De jongeren die via de vacaturebank van het ministerie van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (SOAW) zijn gerecruit helpen mee. Vorige maand werden zij al ingezet bij de ontmantelingswerkzaamheden. Bewoners en winkeliers hebben gisteren een brief ontvangen over de werkzaamheden. Voor meer informatie kan je de Facebookpagina raadplegen.

3 reacties op “Sloop zuidvleugel Colon maandag van start”

 1. @Pukkie:
  ” Een beetje ” Après nous le deluge ” instelling, zoals zo velen op Curacao hebben.
  (PS, voor de mensen die geen Papiaments verstaan : Na ons de zondvloed)”
  ???????????

  PPS, en voor de mensen die geen Papiamentu verstaan en evenmin Frans:
  Taleninstituut PUKKIE!

 2. Ik ga er vanuit dat er wel is gedacht aan de PBM, persoonlijke bescherming middelen( schoenen, overalls, brillen, helmen, mondkappen)?
  Er een asbest rapport is? Dus we gaan slopen omdat dit raport er is en dat er geen asbest is.
  Indien er wel asbest is dit eerst verwijderd is, de wijk is gewaarschuwd, voldoende water is om alles nat te houden om stofdeeltjes zoveel mogenlijk worden neergeslagen

 3. Ongelofelijk. Betalen die winkeliers ook nog steeds huur, tijdens de afbraak ? Er komt natuurlijk geen klant meer daar in de buurt. Benieuwd waar deze instelling van de bouwers toe gaat leiden. Een beetje ” Après nous le deluge ” instelling, zoals zo velen op Curacao hebben.
  (PS, voor de mensen die geen Papiaments verstaan : Na ons de zondvloed)