• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

gwenette marthaCURAÇAO – De moeder en de weduwe van de in mei geliquideerde crimineel Gwenette Martha willen weten onder welke voorwaarden justitie hem bescherming had aangeboden. In een brief aan hoofdofficier van justitie Theo Hofstee eisen zij opheldering, schrijft Het Parool vandaag.

Eind december deed Martha aangifte van een mislukte aanslag op zijn leven in Amsterdam-Zuid. Hierbij werd ook gesproken over bescherming.

Informatie
Zijn advocaat, Nico Meijering, stelde eerder al dat Martha toen te horen kreeg dat hij alleen bescherming zou krijgen als hij zou vertellen wie volgens hem achter de mislukte aanslag zat en wat hij wist over de reeks liquidaties van de afgelopen jaren in de Amsterdamse onderwereld.

Geen bescherming
Burgemeester van Amsterdam Eberhard van der Laan heeft overigens stellig ontkend dat justitie alleen in ruil voor informatie bescherming heeft aangeboden. Wel heeft justitie aangegeven dat Martha geen bescherming kreeg omdat hij praktische vragen over bijvoorbeeld zijn verblijfplaats niet beantwoordde.

Overleg
Martha wilde eerst met zijn advocaten overleggen over de vragen van justitie en werd in de tussentijd niet bewaakt. Vragen over de voorwaarden bleven volgens Meijering onbeantwoord. In mei werd hij doorzeefd met meer dan tachtig kogels.

Inzage aangifte
De advocaat eist nu inzage in de volledige aangifte die Martha op 27 december deed, omdat daarin te lezen zou staan welke voorwaarden aan de bescherming werden verbonden. “De familie krijgt steeds meer het gevoel dat hier één en ander onder de pet wordt gehouden”, zegt hij in Het Parool.

Weigering
Verschillende officieren van justitie zouden al hebben geweigerd de aangifte te verstrekken. Daarom probeert de raadsman het nu bij de hoofdofficier van justitie. Justitie bevestigt in de krant dat de brief is binnengekomen, maar wil nog niet op de inhoud ingaan.

© Novum

6 reacties op “Familie Gwenette Martha wil eisen bescherming weten”

 1. Yu di Korsow

 2. de slachtoffers willen ook opheldering

 3. De Curacaoenaar kent geen enkele schaamte meer. In plaats van zich diep te schamen omdat ze een crimineel als Martha hebben grootgebracht of er een relatie mee gehad hebben zoekt men de pers om want men voelt zich slecht behandeld.

  Kan de politie de rekening van alle kosten die ze voor Martha hebben gemaakt niet naar zijn moeder sturen die volledig gefaald heeft in de opvoeding?

  De Curacaose cultuur is verrot. Criminelen krijgen een staatsbegrafenis en op de plek waar een motorrijder zich met absurde snelheid doodgefeverd heeft worden bloemen gelegd en kruisen geplaatst.

 4. Ach en Wee bij de familie en dhr Meijering. en het was zo’n lieve, nette jongen. Liep wel met een lijstje te liquideren concurrenten rond, maar hij was zóooo aardig altijd.
  Niet geheel bekend, maar de familie zou maar wat graag aan zijn bankrekening willen komen. Helaas zal de Staat daar even een klein stokje Plukze-wetgeving toepassen en wil de FIOD met voorrang ook een graantje meepikken. No a sobra nada…..

 5. Ach ja, eens kijken of we justitie de schuld kunnen geven van de dood van deze ‘lieve jongen”.
  De shit waar hij inzat was zelf gecreëerd en aan dit soort misdadigers is niets verloren, neemt niet weg dat er toch treurenden zijn, maar daar heeft de maatschappij weinig boodschap aan, waar ze wel boodschap aan hebben dat is misdaad en alles wat daar uit voortkomt.

 6. De moeder en de weduwe van de in mei geliquideerde crimineel Gwenette Martha willen weten onder welke voorwaarden justitie hem bescherming had aangeboden. Waarom moet zo’n zware crimineel überhaupt door de Overheid worden beschermd ? Het moet niet gekker !

  Aangezien deze zware criminelen door politie en justitie moeilijk kunnen worden aangepakt zijn liquidaties binnen dat milieu een uitstekende oplossing om dan dit tuig af omen.