• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

davidCURAÇAO – Israël heeft gisternacht opnieuw luchtaanvallen uitgevoerd op de Gazastrook. Volgens de regering in Gaza zijn er inmiddels meer dan 120 mensen om het leven gekomen. Tot grote woede van de Gazanen was een moskee doelwit van een luchtaanval. Het Israëlische leger zegt dat het gebedshuis werd gebruikt door Hamas als opslagplaats voor wapens.

Sinds de strijd maandag losbarstte hebben militanten in Gaza bijna zevenhonderd raketten op Israël afgevuurd. De meeste raketten die op woongebieden werden afgevuurd zijn onderschept door het Israëlische raketschild Iron Dome.

Hamas
Volgens Hamas werden gisternacht twee moskeeën onder vuur genomen. De militante beweging hoopt dat de aanvallen op de gebedshuizen de Arabische wereld zullen verenigen tegen Israël. “Het bombarderen van twee moskeeën in Gaza toont aan dat deze barbaarse tegenstander een vijand van de islam is”, zei een woordvoerder van Hamas. “Deze terreur geeft ons het recht om breder te reageren om deze bezetters te bestrijden.”

Resolutie
De Arabische Liga komt op verzoek van de Palestijnse president Mahmoud Abbas maandag bijeen in Caïro om de situatie in Gaza te bespreken. De Liga wil dat de internationale gemeenschap meer doet om Israël onder druk te zetten, zei een bron bij de Liga. De Palestijnen werken ondertussen aan een resolutie bij de Verenigde Naties om al het geweld tegen burgers in Israël en Gaza te veroordelen. In de resolutie staat echter niets over de raketbeschietingen, waardoor de Verenigde Staten hoogstwaarschijnlijk tegen zouden stemmen.

Netanyahu
De Israëlische premier Benjamin Netanyahu liet gisteren weten niet te zullen buigen voor kritiek uit het buitenland. “Geen internationale druk weerhoudt ons ervan om op volle kracht op te treden”, aldus een strijdbare Netanyahu. “Het offensief eindigt pas wanneer ons doel is bereikt. En dat doel is het herstellen van rust en vrede.”

© Novum

4 reacties op “Dodental Gaza blijft oplopen”

 1. Eén woord het beloofde land.

 2. De situatie is helaas niet zwart-wit. Palestijnen zijn niet de agressors en de Palestijnen het slachtoffer. Palestijnen laten zich misbruiken door Fatah en Hamas. Hamas schiet van huizen rakketten op burgelijke doelen in Israel. en idd ze verschuilen zich achter burgers. Niets is goed te praten van beide kant.

 3. “Als Israel een gebouw gaat aanvallen belt ze eerst om de bewoners te waarschuwen”
  Ehhh…… Puk….. tikkeltje ietsiebietsie goedgelovig (no pun) als het propaganda betreft.
  Ik zie CNN/CBS/ANP opnames van tenten aan de kust, bescholten vanaf patrouilleboten, non-combatants watching soccer-playoffs in Brazil. en natuurlijk, na klachten UN gaan de Israeli “onderzoeken wat er fout ging”.
  Hamas is geen lieverd, maar ik herken systematiek in gewetenloze repressie naar een heel volk, terwijl je inlichtingdiensten precieze lijstjes hebben van wie de “legitimate targets” zijn.
  Enne ….. Israel heeft geen nukes in een schuur of zo, toch ?…… just ask Vanunu.

 4. Voor Hamas loopt dus alles op rolletjes. Meeroden betekent meer aandacht. Daarom staan militante installaties en wapens midden in volkswijken van Gaza. Niemand wil dit. Zeker als er raketten in de richting van een nucleaire installatie gaan, zijn de gevolgen, ook voor de Palestijnse bevolkingsgroep niet te overzien. Onverantwoordelijke acties, ten koste van vele mensenlevens. Als Israel een gebouw gaat aanvallen belt ze eerst om de bewoners te waarschuwen. Hamas doet vriendelijk naar buiten, maar is in feite een gewone terreurorganisatie.