• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Premier van ArubaCURAÇAO – De Arubaanse premier Mike Eman zegt in hongerstaking te gaan zolang de begroting niet wordt ondertekend. Eman blijft bij Fort Zoutman, tegenover het Kabinet van de Gouverneur, kamperen. Dat schrijft Caribisch Netwerk.

Volgens de premier is het niet ondertekenen van de begroting en de aanwijzing niet volgens het staatsrecht. “Aruba heeft maandenlang diplomatiek gehandeld maar nu is de grens bereikt”, zegt een emotionele Eman. Zoals zijn vader en grootvader en anderen het leven hebben gelaten voor het volk, zegt de premier bereid te zijn hetzelfde te doen als het moet.

17 reacties op “Mike Eman per direct in hongerstaking”

 1. Mike Eman is een spelletje aan het spelen, nl.:
  “Doe alsof je dood gaat en kijk rond wie gaat huilen !”

  Wij op Aruba denken menigen dat hij pathetisch, narsistische en suicidale neigingen vertoont, vooral nu “the chickens are coming home to roost”.

 2. Triest dat Nederland gedurende 4 jaar sliep en Eman en geboefte vrijspel gaf om tot deze astronomische schuld te komen door vrienden en familie in ‘goud, platina en diamant’ te betalen voor bewezen en niet bewezen diensten. Eman is een goed acteur, een super megalomaan, een narcist en stroopsmeerder die door vleierijen de gunst van Den Haag en de Koninklijke famlie wist te verwerven. De show projecten die miljoenen hebben gekost genereren geen rooie cent voor het Eiland, ze hebben alleen geld in het laadje gebracht van vrienden of familie bedrijven. Het dubieuze paspoort beleid heeft menig Colombiaan die geen woord Nederlands spreekt aan een Nederlands paspoort geholpen wat weer goed uitkwam bij de verkiezingen van oktober jl. Aruba heeft een schuld, een enorme werkloosheid en ongeveer 11.000 illegalen en dit alles werd met de mantel der liefde bedekt tot medio juli dit jaar.

 3. Opvallend is wel dat zij alle sinds de laatste verkiezing flink zijn bijgekomen en zelfs niet meer spreken over het “Overgewicht” probleem. Het zou best kunnen zijn dat deze stunt al gepland was. Eigenlijk zou het geen slecht idee zijn om de anderen die zich ook hebben vetgemest (met Arubaanse belasting geld) uit te nodigen en zodoende een team te vormen om af te slanken.

 4. Gefeliciteerd NOS, Telegraaf en Volkskrant: Zo hoort het!!! Minimaal aandacht aan een narcist besteden is het beste. Nu krijgen anderen de schuld voor zijn tekortkomingen. De plank slaat hij dan ook mis ipv schuld te bekkennen prrat hij nu die Arubanen en Nederland schulgevoelens aan. Hopelijk stinken de Arubanen hier niet nogmaals in. Een ezel stoot zich slechts 1 keer aan de zelfde steen. Jammer dat Aruba nog een atractie ( ARUBAVIAAN) bij heeft gekregen voor de Willem III toren.
  Oproep: alle kranten en bevolking: GEEN AANDACHT AAN NARCISTEN TE BESTEDEN.

 5. Nederland begon dit jaar met een staatsschuld van bijna 450 miljard euro. Op oudejaarsavond 2014 staat de meter naar verwachting bijna 9 miljard euro hoger kortom het wordt tijd voor meer feitenkennis in plaats van zulke domme uitspraken. Het kabinet van Mike Eman doet het uitstekend op Aruba bovendien is deze Arubaanse president een Visionair en zeer geliefd bij het volk. Men heeft het over corruptie op Aruba maar Johannes van Damme die opgehangen is in Changi-gevangenis was een Nederlander en geen Arubaan en hoe moeten wij denken over de Nederlandse onderwereld? Joran van der Sloot is een Nederlander kortom er is geen enkele Arubaan met zo’n reputatie. Waarom zijn bepaalde Nederlanders zo destructief? voor degenen die zo persoonlijk worden; een Monarchie kost geld. Punt twee; het wordt tijd om de Arubaanse cultuur en taal te leren want men heeft het over een Antilliaan, de heer Eman is een rasechte Arubaan die trots is op zijn vlag, volkslied en cultuur. Nummer 3; de Arubanen zijn de beste PR-kanonnen ter wereld, Aruba wordt flink gepromoot in New York maar ook in Londen..met overal op de bussen Aruba, One Happy Island. Wat willen de Nederlanders van de Arubanen leren? De Arubanen zijn meertalig, charismatisch en wereldburgers dit kunnen wij niet zeggen over de meeste Nederlanders.

 6. Wat een kinderachtig gedoe allemaal, de één loopt weg van een voor zijn volk toch wel belangrijke vergadering (Asjes St.Maarten ) en nu dit. Wens het volk van Curaçao en Aruba veel sterkte en vooral wijsheid met dit soort leiders. Of moet ik schrijven lijders ?

 7. Ramadan op z’n Arubaans ? Ik denk dat het voor vele anderen hun gezondheid goed zou zijn als zij met Mike meedoen.

 8. Zal hem goed doen, hij mag best wat pondjes verliezen.
  Is zijn eigen keus dus de gevolgen zijn voor hem.
  Hij weet drommels goed hoe de vork in de steel zit.

 9. Ik ken nog wel enkele mensen, die om een betere reden in hongerstaking zouden moeten gaan zoals Asjes, Cooper, Fraudelien Wiels, Whiteman, Balborda etc.

 10. Zou me niet verbazen als het een leep plan was van Eman c.s. Allerlei leuke dingen doen waarvoor Aruba geen geld heeft. Het eiland technisch failliet laten gaan , het volk daarna in woede naar Ned. laten wijzen om dan de ontstane schuld laten betalen door Nederland ( en de Nederlanders !). Immers Ned. heeft ook de schulden per 10.10.10 van Curacao en St Maarten betaald. Zo’n 30 jaar na de verkregen autonome status vindt Aruba dat zij daar ook recht op heeft. Eman zou een gevierd man zijn geweest op Aruba. Helaas had de RMR zijn snode plannen ( veel te laat overigens ) door.

 11. Ha! Wat een grapjas. De meeste hongerstakers beginnen hun staking na een flinke maaltijd en vinden wel een reden om ermee te stoppen zodra hun maag begint te knorren.

  En een vergelijking met Schotte is ook op zijn plaats. Die sloot zich zelf op in Forti en riep vol bravoure daar maanden te kunnen blijven zitten.Waarna hij na nog geen 24 uur het Forti met de staart tussen zijn benen verliet toen bleek dat niemand zijn opsluiting iets interesseerde. Het handjevol partijgenoten betogend voor Forti gaf later zelfs toe betaald te zijn geworden voor hun komst en maakten ophef in de MFK sede toen ze niet betaald kregen.

  En Schotte? Die schermde bij het verlaten van Forti met de schriftelijke steunbetuiging van de premier van de Cayman Islands, zijn enige steunbetuiging. En het mooiste was nog dat die premier van de Cayman Islands een week later werd gearresteerd op verdenking van corruptie!

 12. Hj kan het hebben! Volgens mij moet hij gewoon op dieet..

 13. Dhr. Eman kan altijd nog besluiten Aruba naar de onafhankelijkheid te leiden als het ingrijpen van de kolonisator hem niet bevalt. Ben benieuwd hoeveel volgelingen hij dan zou krijgen om de autonomie van Aruba te verdedigen en die de uiterste consequentie, de onafhankelijkheid van Aruba, durven te trekken.
  Nu is het optreden van de premier enkel ‘ Haagse bluf’.

 14. Ik wil de heer Eman heel veel sterkte wensen in deze moeilijke periode,
  Maar ik hoop wel dat hij met een wat minder roze bril naar de staatsschuld gaat kijken.
  1,5 miljard euro schuld is veel, heel veel.
  Als er 100.000? mensen wonen op Aruba, dan hebben ze per persoon ongeveer 37.000 gulden schuld inclusief de kindjes en de oude van dagen.
  Dat is niet snel terug te verdienen.
  hij is een goede premier, maar heeft wel met deze schuld bewezen dat hij toch niet helemaal goed bezig geweest is.
  Ik wens hem toch heel veel sterkte….

 15. Of toch maar autonoom worden, zoals destijds het plan was?
  Als Curacao erop wijst dat Aruba anders wordt behandeld, dan worden ze nu op hun wenken bediend. Nederland trekt de touwtjes aan, en ik denk in de hoop op een referendum dat leidt naar zelfstandigheid. Overigens heeft het IMF al eerder gewaarschuwd. Ook Aruba is een caribisch land dat de tering naar de nering moet zetten. Devalueren is altijd nog een optie.

 16. Ach gut, gaan we een soort Schotte truuk uitvoeren?
  De volwassenheid druipt er weer af want hij gaat zijn “leven geven”. De dramatiek loopt er met bakken tegelijk uit. Het theater mist echt wat aan de loslopende talenten hier in de regio.
  Het ligt vast aan de lokatie op de aardbol dit soort gedoe, het kan bijna niet anders, tenzij ze gewoon gestoord zijn natuurlijk.

  Valt me tegen van Eman trouwens.

 17. Loos dreigement, want hij kan wel 2 maanden zonder eten.

  Onze minster president denk ik zelfs wel 4 maanden.