• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

aruba vlagCURAÇAO – Aruba krijgt een officiële aanwijzing van de Rijksministerraad. Dat meldt Caribisch Netwerk. Dat heeft de Rijksministerraad vanochtend besloten in Den Haag. Gouverneur Fredis Refunjol is gevraagd de ondertekening van de landsbegroting 2014 aan te houden, zolang nog onderzoek naar de begroting wordt verricht.

Het persbericht van de Rijksoverheid meldt dat de Rijksministerraad hiertoe besloot op voorstel van minister Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Het besluit van de Rijksministerraad wordt vastgelegd in een koninklijk besluit gebaseerd op de artikelen 15 en 21 van het Reglement voor de Gouverneur van Aruba.

Zorgwekkend
“De toestand van de overheidsfinanciën van Aruba is blijvend zorgwekkend. Het onderzoek waartoe nu is besloten, moet uitwijzen of het door het IMF geadviseerde traject naar houdbare overheidsfinanciën is ingezet”, aldus het persbericht. Eerder hadden Aruba en Nederland met elkaar afgesproken om een onafhankelijk onderzoek uit te laten voeren naar de Landsbegroting door onder meer leden van het College financieel toezicht (Cft).

Doorspitten documenten
Het secretariaat van de Cft is inmiddels bezig met het doorspitten van relevante documenten. Aruba ging akkoord met het onderzoek, juist om een aanwijzing te voorkomen. Het is vooralsnog niet duidelijk waarom alsnog is besloten om een aanwijzing te geven.

1 reactie op “Aruba krijgt aanwijzing Rijksministerraad”

 1. Als ik deze brieft leest ,dan vergeten ik de geschiedenis van Antillen .
  En denkt over dat alle Eilanden op zichtzelf moet gaan maar wel met directe verbinding met Nederland .
  Dus elke Eiland worden automatisch een gemeente van Nederland .
  In plaats dat de Eilanden hoefde niet over onafhankelijke van Nederland te worden .
  Want allebeide partijen praten goed en slecht van elkaar ,maar Antillianen blijven immigreren naar Nederland en Nederland blijven bezorgden voor Antillen .
  Het probleem zijn de Cultuurverandering en Cultuurverschil .