• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

GPS raket vs FARCCURAÇAO – Israël is vandaag getroffen door raketten uit Libanon. De raketten sloegen in bij de grens tussen de twee landen, zei een Israëlische legerwoordvoerder. Voor zover bekend raakte niemand gewond. Israël nam met artillerie de plek onder vuur vanwaar de raketten werden gelanceerd.

Volgens de woordvoerder is het nog onduidelijk of de beschieting een ‘symbolische daad is’ of dat militanten een nieuw front tegen Israël hebben geopend. Vrijdag is de vierde dag van de beschietingen tussen Israël en de Gazastrook. Militanten in Gaza hebben tot dusver meer dan 550 raketten op Israël afgevuurd. De meeste raketten die op grote steden werden afgeschoten zijn onderschept door het Israëlische raketschild Iron Dome. Ook het Libanese staatspersbureau NNA maakte melding van de beschieting en sprak van drie raketten. De verantwoordelijkheid voor de beschieting is vooralsnog niet opgeëist. De Libanese militante beweging Hezbollah heeft in het verleden meerdere korte oorlogen uitgevochten met Israël.

Tankstation
Een tankstation in de Israëlische stad Ashdod werd vrijdag getroffen door een raket uit Gaza. Het pompstation explodeerde en drie mensen raakten gewond, van wie een ernstig. Een aantal auto’s ging in vlammen op. De rookpluimen die opstegen waren in de wijde omgeving te zien. Volgens bronnen in Libanon zijn militairen en blauwhelmen van de Verenigde Naties naar het gebied gestuurd om de zaak te onderzoeken.

israel ashdod raketinslag

© Novum

1 reactie op “Israël getroffen door raketten uit Libanon”

  1. Wat een gekleurd bericht. Voor het gemak even vergeten dat er aan Palestijnse zijde 100 doden zijn gevallen door aanvallen van Israel?