• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Omayra LeeflangCURAÇAO – Onafhankelijk Statenlid Omayra Leeflang schaamt zich voor de vertegenwoordiger van Curaçao in Nederland. Dat zegt ze in gesprek met Radio Hoyer 2. Bij het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) in Den Haag is namelijk een klacht ingediend tegen gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels (Pueblo Soberano).

De indieners van de klacht verwijten haar de privacy van de werknemers van het Curaçaohuis te schenden. Zo zouden alle in- en uitgaande telefoongesprekken op band worden opgenomen en al het e-mailverkeer automatisch worden gekopieerd en opgeslagen. Leeflang verklaart het feit dat ze nog steeds op haar positie zit door de geheimen die Wiels en premier Asjes over elkaar weten – onder andere over de moord op haar broer Helmin.

Reinier Hillen in gesprek met Leeflang

21 reacties op “Leeflang: ‘Wiels is een schande voor Curaçao’”

 1. @zorro, geen idee waar je het over hebt. Caramba is spaans voor zoiets als in het nederlands ongeloofelijk, “Allemachtig”. Zet er 5 keer ai voor. als je wilt.

  @Meneer Bert
  Helemaal mee eens maar:
  Punt 1 ja het kost ons ook. Want een Nederlandse minister zal het echt niet ontgaan zijn dat haar mede project gesloopt is. Dus als we weer eens aan “moeten” kloppen voor funding gaat het echt minder makkelijk. Zo gek zijn ze ook weer niet in Nederland.

  Kijk mijn andere punt is, niet zozeer of ze het deed uit een goed hart of zo.
  Mijn punt is hoe kan je nu zo “onbenullig” zijn om een project van 20 miljoen te starten voor 18 leerlingen. Had ze allemaal een half miljoen gegeven dan en laten emigreren naar de usa of zo. Als dat 5 jaar 300 naf per dag scheelt. (547.500)
  Dan hadden we 11 miljoen overgehouden voor projecten die echt nodig zijn.
  Eten op school, Degelijk les materiaal, betere huisversting, betere betaling leraren etc. etc. etc
  En kwam die groep echt onder een boom vandaan??? Uit Koraal specht ??? Was er nu echt geen andere groep te vinden die wel alle 18 dol graag wilden en representatief zijn voor ons eiland ??? Haalbaarheids studie ???
  Lef met een project ??? Heel eerlijk gezegd hoe heeft ze het voor elkaar gekregen om het in Nederland er door te krijgen. Maar ja die weten natuurlijk niet dat er bedrijfsmatig maar een paar sleepbootjes en een loodsbootje of zo rond curacao varen. en dat de rest verder niks met Curacao te maken heeft. Cruise schepen … ja ja …
  Pendel dienst tussen de eilanden met een heavy load carrier transport ship ???? U koopt toch ook geen 40 persoons bus om boodschappen te gaan doen bij de snack om de hoek ? Tussen de eilandjes vaart nu een bootje met groupage goederen. Lees losse pallets en los klein spul En dat doe je alleen als een 20 of 40 feet container direct er naar toe onrendabel is. Een Heavy load carrier is om onderdelen voor booreilanden en zo te verschepen delen van energie centrales. Verder heb je er niks aan. Dus ook daarom is het zo snel geloopt niemand wild dat ding hebben. Sukkels.
  Ze had ook een ijsbaan project kunnen starten en 20 mensen kunnen opleiden voor schaats instructeur. En dat in Sambil kunnen laten plaatsen. Hebben ze in Cancun ook. Ook volslagen idioot maar ja dan hebben we nog iets… Want voor kinderen is er niks te doen verder op onze rots. Bomen laten planten… nog beter. Kunnen we er allemaal onder gaan zitten. Want daar gaan we wel naar toe met dits soort idioterie.

  Mevrouw is intussen een ervaren politicus niet waar zat jaren in de PAR.Die net voordat ze weg moesten een mega pensioen er door drukten… weet u nog. En heeft u wel eens uitgerekend wat dat geintje ons kost. Geintje golfbaan. etc. Als ik een lijst moet gaan maken wat in die t ijd alle maal is geflikt. Tuurlijk mevrouw wist van niks.
  Mevrouw was minister van onderwijs. En u kunt me echt niet gaan vertellen dat ze niet op de hoogte was van wat er allemaal nodig is op onze scholen, waar mijn kinderen ook naar toe gaan. En goed onderwijs algemeen onderwijs is bittere noodzaak en het niveau is al bar slecht. En dat ligt ook aan het Nederlands zeker..
  Had die jonges op de sleep bootjes laten werken of zo. Loods boot Of regel een plek op een Cruise schip. Maar een 2e hands hevy load carrier kopen. Als opleidings schip….. En vervolgens ook nog eens de kosten vergeten. tja… Liggeld ??? waar… Dat ding lag in Signapore aan de ketting ja.

  Ja dit project ruikt naar corruptie of op z’n minst gove nalatigheid . En als je zegt dat je helemaal naar eer en geweten hebt gehandelt en echt van niks wist. Hoe kan je nu minister worden en van “niiiiks weten” Is haar naam “Haas” of zo.
  Of je bent dan met je ijdele hoofd in de wolken omdat je naam op een schip komtmet een K.
  Of je bent gewoon en dan druk ik het voorzichtig uit “niet slim”
  En ik vergeef me voor dit , maar ik ben bang voor alletwee.
  En eigenlijk laakbaar nalatig ook.
  En dat gaat helaas niet vanzelf weg of zo.

  Dus for president… tuurlijk Ja op Curacao kan dat. Een facility management medewerkster (bracht koffie rond) was ook een tijdje president omdat haar broer in de bak moest.
  Er zal vast wel een groep zijn die haar wil financieren en als dat kan voor wat naambordjes zal het ze een zorg zijn en mevrouw weet toch van niks. En handelt naar eer en geweten.

  Laten we hopen dat de “Wiels” zaak snel tot een einde komt. Dat is waar het artikel eigenlijk over ging. Niet waar.. Want voorlopig staan we weer hardstikke negatief op de voorpagina’s.. Shietpartij op Hato.. 50 atrako’s per dag..
  Niemand weet van niks…. Fasten your seatbelts.
  Caramba….

  @Tuna.
  Ja ik hou er nu mee op en ik wacht met spanning af op verbeteringen. Maar ik ben wel heel heel erg bezorgd.
  De berichten van meer en meer schietpartijen druppelen binnen……

 2. @ Freek. Waarom is er toch steeds terechte boosheid over “iedereen over 1 kam scheren” en “stigmatiseren”? Uitzonderingen bevestigen ook hier de regel en probeer je mening te nuanceren.

 3. Mevr leeflang had het beste met dat “bootje” voor, nou die boot niet maar wel de jonge mensen die onder de boom zaten die wilde ze helpen! Echter zij heeft zich verkeken op een aantal zaken, die jongeren van onder de boom hadden toch niet de juiste houding om eerst een aantal weken in een omgebouwd “dorpshuis” in boca sami te zitten, de chaibows waren toch wel aantrekkelijk voor hun. Een andere onoverkomelijke hindernis was de locale politiek, in eerste instantie zou het bootje als een soort ferry tussen de eilanden gaan varen maar daar werd door de lokale overheid een stok in de spaken gestoken door veels te hoge liggelden te eisen….. Mijn ervaring met mevr. Leeflang is dat zei het beste met die jongeren onder de boom voor had, maar misschien wel uit jalouzie van andere politici, omdat zei niet met dat idee waren gekomen, werd zij aan alle kanten tegengewerkt waardoor dat project gedoemd was om te mislukken. Uiteindelijk heeft het curacao niet zo veel geld gekost maar natuurlijk wel de nederlandse belastingbetaler.

 4. @ Caramba

  Goede conclusie van u dat ik pro Leeflang ben, sterker nog, zij is de enige op wie ik nog zou stemmen van het huidige zooitje, want die hebben teveel beloofd en niets geleverd. Omayra heeft ook haar fouten zoals een ieder, maar ze staat tenminste ergens voor.

  En dat bootgebeuren dat is inmiddels al zo vaak uitgekauwd en bekeken daar heb ik niets meer aan toe te voegen, helaas een mislukt project en dat lag niet aan Leeflang.
  Groet.

 5. @ Caramba. Waarom kwam het bij de recht bank dan….. ?

  Omdat iemand dat nodig vond tot 3 maal toe maar zonder succes. Als hij nog zou leven, zou je het hem hebben kunnen vragen. Was Caramba niet de naam van een restaurant met 2 onervaren uitbaters, die de logische teloorgang ook meemaakten en ook het Nederlands geeft een duidelijke aanwijzing van de drager van deze nickname. Enfin hij is het niet waard om op zo veel nonsens, domheid, leugens, insinuaties en jaloezie (over een pensioen waar hij met een inkomen ver beneden leefniveau slechts van kan dromen) te reageren. Hij komt voor niets verdienstelijks in de vorm van een onderscheiding in aanmerking, maar dat is voor deze regering geen enkele belemmering om een plein, straat, sportpark, ziekenhuis, school etc. naar hem te vernoemen en een standbeeld te laten fabriceren. Deja vu. Dios spar nos.

 6. Probleem bij elke politicus is dat na 2 jaar hun handen al zo besmeurd zijn en hun zakken al zo gevuld hebben, dat ze eigenlijk al met pek en veren het eiland af moet worden gestuurd. En dat geldt ook voor Leeflang, die al zolang zit, dat we haar onder al die viezigheid al niet eens meer kunnen zien en ze nog harder moet schreeuwen dan Wiels om haar te horen. Nu een beetje met een vingertje gaan wijzen is zo triest. Het is de politiek die een schande is voor Curacao, triest maar waar en ja, daar hoort u ook bij Leeflang.

 7. Heer of wellicht Mevrouw, @Sonny en @Zorro…

  Tuurlijk diep interger en alles voor het volk. Niks voor “Eigen” gewin en ze doet het gratis.
  Levert mevrouw Leeflang dan bij deze minimaal de helft in van haar miljoenen pensioen voor het volk ?? en geeft ze aan het volk die het echt nodig heeft ook een deel van haar riante salaris ?? Zou mevrouw een lijstje willen produceren van inkomsten voor belasting ?

  Paar vragen uit de teksten.
  Ter rechtbank ? Waarom kwam het bij de recht bank dan….. ? mevrouw leeflang hield er niks aan over maar dat kan je niet zeggen van de andere betrokkenen ??
  En wat viel er dan niet te bewijzen ? Bestond er bij een officier van justitie zoveel twijfel over zaken dat een rechter er naar moest kijken ??? en was mevrouw op de hoogte van deze zaken ?

  1 leerling uit Koraal specht is nu kapitein…. ??
  Dus hij heeft hogere zeevaart school gedaan tijdje stuurman geweest en is nu kapitein 1 hele leerling…..
  20 miljoen down the drain. En van wat is deze gelukkige dan kapitein ? En woont hij nog op Curacao ?
  We hadden ook de andere shool helft van het eiland een paar jaar eten kunnen geven.
  Want mevr. Leeflang maakt zich wel druk over 18 leerlingen maar niet over die heel veel leerlingen die met honger naar school gaan.
  Ik heb onderwijzers persoonlijk horen zeggen. Ja ik neem altijd wel wat te eten mee en deel dat uit want anders heeft het geen zin om les te geven.
  20 plus miljoen, want de kosten om dat bootje in bedrijf te houden waren ook gigantisch niet waar. En daarom ging het ook fout en ging het ding aan de ketting.
  Dan hadden we misschien nu en later wel 1000 mensen uit Bon Futuro kunnen houdenen en een echte Futuro kunnen geven toch ?
  Bootje kopen is 1 ding maar in de vaart houden is iets anders. Dat is ook wat je steeds weer ziet. project ok. Onderhoud nul. Lampjes op de brug perfect. Fantastisch maar kijk hoe armoedig het er nu weer bij hangt. Kan je beter weg halen nu.

  En kwamen al die leerlingen van die boot uit Koraal Specht ????

  Zorro. Mag ik je woorden nu zuiver noteren… “Nooit” en alles wat daar achter staat….

  Scheeps register zegt niks over andere naam ? Op de buiten kant van de boot stond ook maar 1 naam… U bedoelt misschien een plakaat aan de binnen kant van het schip ? Toen u het omnoemde in Turkije ? Of de K is een foutje en het had een C moeten zijn.
  U had het nog gezegd van die fout maar in Nederland zeiden ze zeker laat maar staan… ??

  gegevens van de boot. Heavy load carrier.
  IMO: 8111790
  Former name(s):
  – Karla Omayra (Until 2009 Sep)
  – Thor Scan (Until 2006 Oct)
  – Kapitan Poinc (Until 1999 Jan)
  – Thor Scan (Until 1998 Aug)
  Renamed by Dutch Minister Karla Peys & Dutch Antilles Minister Omayra Leeflang on 25.08.2006 in Turkey as: KARLA OMAYRA.
  Will sail as a trainingvessel for a Dutch Antilles traininginstitute

  Build year: 1982
  Builder (*): Jansen Schiffswerft
  Leer, Germany
  Status: Dead (lees gesloopt 15-01-2013)

  En het had de zegen van Nederland. Goh… Normaal van alles wat Nederland betaald en zegend daar komt alleen maar gedoe uit. En kritiek.

  Of er verder niks valt aan te merken op mevr. Leeflang. Ik zou het zo graag wensen, maar tot nu toe is er met elke politicus wel iets. Om eerlijk te zeggen.
  Maar bij deze een oproep wie weet er nog meer interessante wapen feiten. zowel negatieve als positieve.

  En misschien is het een goed iets, voor het vertrouwen van het volk om van alle politici een openbaar register bij te houden van hoe en wat.
  Een helder resume opleiding etc.

 8. Dat gezeur over dat bootje geeft aan dat er niets op leeflang is aan te merken. Want men komt niet verder dan die ene opmerking. De boot had trouwens niet alleen de naam van leeflang maar ook de naam van de nederlandse minister carla peys. Dus het project had ook de zegen van nederland. Bovendien zou nederland echt niet stil hebben gezeten als het geld werkelijk was verkwanseld. Tegendeel tweedekamer nooit vragen over gesteld. Leeflang heeft lef gehad om iets nieuws voor de jeugd te doen. Een leerling is nu kapitein. Hij had ook voor 300 per dag in de gevangenis kunnen zitten of onder de moordenaars van helmin wiels kunnen behoren, weet je dat hij uit koraal specht komt? De wiijk waar alle verdachten vandaan komen. Leeflang for president

 9. @ Caramba. En dat bootje voor 18 leerlingen kosten dik 20 miljoen.

  Bij het lezen van zo’n zin zou menig normaal mens op z’n minst de wenkbrauwen fronsen, maar gelukkig weet menigeen beter uit de in het verleden verschenen publicaties ook ter rechtbank. Oh, je was toen op een andere planeet? Dit noemt men daarom een manipulatieve zin. NOOIT van haar leven heeft Omayra iets uit eigen gewin gedaan, maar zij is een politicus zoals ze behoort te zijn: als geen enkele andere in dienst van het volk en keihard werkend voor het volk in het bijzonderen de zwakkeren onder hen. Zij heeft aan het bootproject geen cent overgehouden en ik ben er niet zeker van, dat iedere betrokkene hetzelfde kan zeggen, maar dat was en is onmogelijk te bewijzen gebleken.

 10. @Margret Smeets

  Dat “mislukte project van Shotte” was helemaal niet mislukt.
  Het was geen project voor de bevolking. Nee natuurlijk niet, dan hadden ze net zo goed bij de central de weg permanent kunnen aanpassen. En gezorgd dat de voetgangers daar beter beschermd worden zodat ze niet door een idiot dood gereden worden.

  Had vier keer minder gekost.

  Dat dat geintje ook nog eens kapitalen kostte aan politie bewaking, het is me een raadsel waarom er nou daar zo veel moesten staan. 3 was voldoende geweest.
  De paar mensen kwamen vervolgens met de auto die je nergens kon parkeren.

  Nee nee daar ging het niet om.
  Het ging om de verhuur aan de overheid van de Urinoirs. en ik heb er nog nooit zo veel zien staan. Zelfs met carnaval zie je ze nergens. Daar ging de handel om.
  Dat was het project en dat schoof weer lekker niet waar.
  Bij elk “politiek” “project” op deze klip moet je je altijd direct afvragen wie er allemaal beter van wordt. Zo zitten de zaken helaas in elkaar.

  En dat bootje voor 18 leerlingen kosten dik 20 miljoen. Tjee”helaas mislukt”, laten we het nog een paar keer proberen. Stommer kan bijna niet. en dan je naam ook nog op t schip.. Terwijl het grootste geld uit Nederland kwam.

 11. De hele Curaçaose politiek, wacht met samengeknepen billen en zweethanden af of en wanneer deze Mevrouw met een eigen partij gaat komen. Dat zal de verhouding in de Staten , tussen domme meelopers en zelfdenkers ernstig verstoren. Tegen de strakke logica van Omayra Leeflang is namelijk geen kruid gewassen. Die boot was een mislukking, maar niet geschoten is altijd mis Omayra. De wereld draait door, gelukkig.

 12. @Tuna

  Het is me opgevallen dat u een Politiek Pro Mevr. Leeflang bent.
  Maar ja leg dat Boot gebeuren eens haar fijn uit.
  En dan ook Het water paradijs, de Golfbaan, het Pensioen gebeuren, en het onderwijs gedoe. Etc.
  Leg al die dingen eens goed uit. Hoe ze werkelijk zijn.

  Toen mevrouw nog in een partij zat was ze muis stil
  En kwam ze met zelfverheerlijkings projecten.

  Nu ze onafhankelijk is speelt ze heilige xxx

  Mevrouw Leeflang for president.
  Kom on.. Sr. Asjes is ook een veredelde boef maar heeft ten minste nog een beetje intelligentie.

  Zoek intelligente en een beetje integere boeven uit als president.
  Niet ijdele mensen die gaan voor zelfverheerlijking.

  Want 18 leerlingen en dik 20 miljoen kosten is natuurlijk wel te idioot om los te laten niet waar. Ze hadden er 100 gratis in de VS kunnen laten studeren. En dan ook nog je naam op die boot laten zetten, is wel helemaal het toppunt. Gesloopt in Turkije…
  Wilt u echt zo iemand aan het roer hebben.
  We zijn al failliet.

  Maar ok. Ik geeft mevrouw wel gelijk nu. En laat ze komen met details hoe het dan zit met mevr. Wiels, die schijnbaar eerder op de hoogte was van zaken dan de rest van het eiland. Zo snel had ik nooit op Curacao kunnen zijn..

  Ik moet eerlijk zeggen ze heeft wel lef nu. Om publiekelijk een verband te leggen tussen de zaak wiels en dhr. Asjes. Of zij weet dingen die wij nog niet weten ?
  Gaat er binnen kort weer een doofpot open ?
  Krijgen we weer een coup ?

  Mede gelet op Aruba denk ik wel dat de dingen in Nederland politiek nu degelijker worden aangepakt. Ik denk dat ze het gesodemieter zat zijn. De minister president daar wordt voor gedragen als Europees hoofd, maar zal vast ook wel te horen krijgen wat is al dat gedoe op die eilandjes eigenlijk. Een president van een Eiland stadje dat in hongerstaking gaat is ook wel weer om te gillen niet waar. Het is net zo’n Venezuelaans Mexicaanse novela.

  Maar laten we die Jamaicaanse professor vragen “For President”.
  Die heeft boeken gescreven en weet precies hoe ze “de zwarte piet moet toe spelen”.
  En ga allemaal daar nu eens de oorsprong van opzoeken. Dan krijgt dat zwartepieten verhaal ook weer een hele andere wending.

 13. @ Margret Smeets. Zo is het precies, maar aan La Reine lijkt de crisis sedert 2008 volledig te zijn voorbijgegaan en dat zegt alles over deze persoon en heeft zelfs de klepel niet eens horen luiden.

 14. Omayra for president !!

  En dat gezeur over dat mislukte bootgebeuren moet niet steeds uit het juiste verband worden getrokken, stel je eens echt op de hoogte zou ik zeggen.

 15. Beste La Reine, als je slechte appels met slechte peren vergelijkt, worden die appels niet opeens goed…

 16. Tja de politiek op Curaçao is -op zijn zachtst gezegd- niet altijd even fris, maar deze dame spant de kroon en zet ons mooie eiland voor de ogen van de wereld voor schut.

 17. R. La Reine, u moet niet zeuren.

  Het bootproject was een weloverwogen initiatief waar alle partijen mee akkoord zijn gegaan en dat mislukt is. Kan gebeuren, en de oorzaken daarvan moeten worden geanalyseerd en leiden tot lering voor de toekomst.

  Het is hetzelfde als het project van Schotte om op zondag de Emancipatieboulevard af te sluiten. Vond het een leuk initiatief en het had een succes kunnen worden maar werd dat niet omdat de Yu Korsow op zondag liever in de KFC, McDonalds, Pizzahut of Burgerking zit. Dus mislukte dit project, maar ik reken het Schotte niet aan want vond het prima geprobeerd.

 18. Ik kom niet bij van het lachen. Mevr. Leeflang, schaamt u zich niet dat U de Nederlandse belastingbetaler 13 miljoen heeft laten betalen voor Uw zogenaamde bootproject?

 19. Ja het meisje Wiels zorgt voor zorgwekkend gegniffel en heeft in Den Haag al de bijnaam “klungelmoeke”. Kortom een bedenkelijke bijdrage aan de geloofwaardigheid van het land Curacao

 20. Ze lijkt wel de NSA.

 21. De Fraudelyne Wiels gate wordt met de dag groter, en Yasser de Windt (de Ramsay Soemanta van het Curacaohuis) moet zich iedere dag in grotere bochten wringen om het allemaal goed te praten.

  En de coalitie staat het allemaal toe, zo bang om het kabinet Asjes te laten vallen.

  En dus maakt Rosaria zich maar druk om de e-sigaret.