• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

AqualectraCURAÇAO – Aqualecta kan geen snelle heraansluiting garanderen in het geval van  stroomuitval door koperdiefstal. Het nutsbedrijf kan de financiële schade door de grote aantallen koperdiefstallen nauwelijks meer ophoesten. Dat laat het management weten.

In de afgelopen vijf weken is er op het eiland 3540 meter koperdraad ter waarde van 28364.40 gulden gestolen, stelt het bedrijf. In totaal zouden de kosten per jaar ongeveer 400 duizend gulden bedragen als de extra loonkosten en het inkomstenverlies ook meegeteld worden.

Risicogebieden
Het nutsbedrijf constateert dat er enkele risicogebieden zijn aan te wijzen. Daar worden vaker koperdiefstallen gepleegd dan elders. Het gaat om Rooi Santu, Zuid Abrahamz, Seru Loraweg, Scherpenheuvel, Weg Groot Sint Joris, Montana Abou, Popo Achter, Sabana Hundu, Sabana Baka, Seru Grandi en Cocorie.
Ook op Bandabou zijn koperdraden niet veilig. In San Juan, Lelienberg, Pannekoek, Kaya Porfido, Barber en Bou Barber loop je de meeste kans dat het koperdraad ontvreemd wordt.

Actie ondernemen
Aqualectra doet een beroep op de gemeenschap om geen koper te kopen waarvan de herkomst niet bekend is. Ook hoopt het nutsbedrijf dat mensen bereid zijn om actie te ondernemen als ze iets verdachts zien waarbij het mogelijk om koperdiefstal kan gaan. Je kunt bellen naar 0800-0135 (gratis) of naar de politie via 917.

6 reacties op “Aqualectra kan koperdiefstallen niet meer aan”

 1. Toch wel apart ook dat er in een paar weken tijd kilometers draad worden gedemonteerd (waarbij neem ik aan de stroom in de omgeving ‘uitvalt’) en wordt opgerold, zonder dat daders daarbij betrapt worden?

 2. Was het niet deze regering die maatregelen zou nemen tegen Kopper diefstal, hahahaha, daar zie je weer de onkunde van deze bananenrepubliek leiders. Ze zouden dit tegenhouden door de export van kopper te reguleren. Dus wat hebben zij gedaan, ze hebben een vergunning gegeven aan degenen die dit al jaren exporteren, dus ook degenen die het gestolen kopper opkochten.

  Wat de regering hiermee heeft bereikt staat dus mooi hierboven in het persbericht van Aqualectra.

  In Zeelandia zit de grote boef die dit kopper opkoopt en er heel veel aan verdient. maar die pakken zij niet aan. Dus zal er niets veranderen. Deze regering is vatbaar voor vriendjespolitiek en corruptive en zullen zij nooit de juiste maatregelen durven te nemen. Anders zouden ze ook al lang de isla hebben laten sluiten voor hun continue overtredingen van de wereld gezondheids limiten voor uitstoot.

  Oplossing is heel simple, verbod op export van kopper. En klaar. Maar dat gaan ze niet doen omdat dan Curacao heel wat geld gaat moeten missen aan inkomen door export.

  Opsporing en hele hoge straffen voor heling van kopper is ook nodig, maar die wetgeving bestaat ook niet dus heft de regering geen middelen om dit tegen te gaan.
  YWN

 3. Dan maar toch allemaal aan de duurzame kleinschalige energie, kan Aqualectra het restant van haar netwerk verkopen aan dezelfde helers, is er geen probleem meer met ondercapaciteit, kunnen de generatoren met het uitlaten bos weer terug…hoeft de klant niet weer voor het verlies op te draaien…

 4. deze daden anders bestraffen, geen diefstal maar een terror aanduiden

 5. Als ze nou eens alle huizen in koraal specht 1 voor 1 doorzoeken dan kom je veel tegen. Bv de buit van freeport, de buit van digiworld,etc. Maar ze doen geen zak hier. Zou me niet eens verbazen als er helers binnen de overheid zitten, is toch 1 grote corrupte boeven bende op dit eiland.

 6. Simpele oplossing………maar je moet er wel even voor nadenken.

  * Koper wordt geexporteerd.
  * Exporteur moet aangeven wat de herkomst is. Simpel een lijst bijhouden met
  naam, adres, kopie ID.en gewicht.
  * Heb je geen lijst betekend een “onduidelijke herkomst” = arrestatie van de opkoper. Dit is
  heling.

  Dit is het begin.

  Te moeilijk voor onze Minister van Justitie waarschijnlijk.
  After all, hij had ook geen flauw benul van de gevaren voor de verdachte van de moord op Wiels in Barber en was stomverbaasd dat deze man “zichzelf” had opgehangen.

  Ach, wat kan je verwachten van een simple ziel als een Minister…………….