• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Frans TimmermansCURAÇAO – De escalatie van geweld tussen Israël en Hamas is ‘reden voor grote zorg’. Dat heeft minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans (PvdA) vandaag laten weten. Timmermans roept op tot kalmte en terughoudendheid.

De raketbeschietingen vanuit de Gazastrook moeten ophouden, zegt Timmermans in een schriftelijke verklaring. “Israël heeft het recht zich daartegen te beschermen. Maar in plaats van verder te escaleren zouden alle partijen zich moeten inspannen om meer slachtoffers te voorkomen.” Timmermans betreurt de burgerslachtoffers als gevolg van Israëlische vergeldingsacties.

Politieke oplossing
Volgens Timmermans wordt een politieke oplossing alleen maar moeilijker door de escalatie van de afgelopen dagen. “Terwijl alleen een politieke oplossing vrede kan brengen, daarover kan geen misverstand bestaan. Het is zaak de spiraal van geweld nu te doorbreken. De verantwoordelijkheid hiervoor rust op de schouders van de leiders aan beide kanten.”

© Novum

1 reactie op “Timmermans: grote zorg over Israël en Hamas”

 1. Inspanningen om slachtoffers te voorkomen,……….

  Israel geeft van tevoren aan welke doelwitten zullen worden aangevallen en verzoekt de bewoners om de panden te verlaten.

  Hamas schiet raketten van vanuit bewoonde buurten en lokt zo burger-slachtoffers uit welke dan weer gebruikt zullen worden in de goed gesmeerde “zieligheids campagne”. Dit gebeurt bewust om de wereld te laten zien hoe groot het onrecht is welke de Palestijnen wordt aangedaan. (door zichzelf)

  Overigens, hoe moet Israel gaan onderhandelen met een Terroristische Organisatie die in haar handvest de “Vernietiging van de Joodse Staat” als doel heeft staan?

  Iedereen heeft het recht zicht te verdedigen maar het schijnt dat de publieke opinie diep buigt voor de $$$$$$ want daar gaat het om.

  Is de wereld dan blind? Hoe groter de onrust, hoe hoger de olie-prijzen dus een oorlogje hier en daar brengt miljarden op, rechtstreeks in de zakken van landen als Kuweit, Saudi Arabie, Iran, Iraq, Venezuela en ga het OPEC rijtje maar af.

  Het VERSCHIL tussen Israel en de Palestijnen:

  * 3 jonge Joodse studenten worden ontvoert en meteen vermoord. De Palestijnen vieren
  feest en gaan juichend de straat op.

  * 1 Palestijnse jongen wordt als wraak actie vermoord. De daders in Israel worden
  opgepakt en worden berecht.

  Zie daar het verschil van 500 jaar in mentaliteit.

  Overigens, hoe zouden de koele en nuchtere Nederlanders reageren als er bijna dagelijks raketten op Nederland worden afgevuurd vanuit Belgie of Duitsland…….?

  Juist!

  Israel heft het volledige recht om zich te verdedigen en de wereld moet eens wat minder bukken!

  Tot besluit,….er bestaan geen “Bezette Gebieden”. Dit land was van Jordanie en nimmer van Palestijnen. Er is nooit een Palestijnse staat geweest en zoals iedereen in de bijbel kan lezen, is Jerusalem al duidzenden jaren de hoofdstad van de Joodse Staat of klopt de Bijbel nu opens niet meer???????